Zoeken in deze blog

donderdag 4 juli 2019

Kaas en muziek

De kaasmarkten zijn weer begonnen!

Woensdagmorgen twijfelde ik..... de fiets of de auto. Fiets is wel fijn en het was mooi weer, maar ja, de fut is er nog niet echt. Als ik mij halverwege afvraag waar ik aan begonnen ben is het niet goed..... toch maar met de auto dan. Gelukkig niet zo warm, dus ik werd zowel heen als terug niet gekookt in de auto.
Op het parkeerterrein zag ik al een paar muzikanten die ik nog niet kende, dus ik stelde mij even voor en liep naar de markt.  Daar kwam weer iemand aanlopen die ik nog niet kende, maar had meteen door dat dat de nieuwe (tijdelijke) dirigent was,  dus ook met hem even kennis gemaakt. Ik zit weer op mijn oude plek, waar ik het langst zat....tussendoor diverse andere plekken gehad.....maar nu weer waar ik begon.....vertrouwde plek.
Was weer heel gezellig om ze allemaal weer te zien..... ik heb echt wel het gevoel dat ik erbij hoor, hoewel ik alleen maar invaller ben, vnl. tijdens de kaasmarkten. Ook de kaasdragers ken ik zo ondertussen al en zij mij.
Lekker gespeeld....nou ja....ik was niet helemaal helder.....nummers die ik van de Gouwzeekapel ken wilde ik op de automatische piloot doen, maar ja....het was soms een andere uitvoering of een andere partij....... ik keek dan naar heel andere muziek dan ik in mijn hoofd had en raakte het een paar keer helemaal kwijt.....tsja....stom!  In het begin had ik ook nog eens een verkeerde bril op....te sterk. Die sterkere bril heb ik ook wel eens nodig gehad, maar nu werkte het niet......maar ik kon er ééntje lenen die beter was....hartelijk dank!!!
De speciale gast is de eerste keer gewoonlijk de burgemeester, maar deze keer waren er 2 burgemeesters.... de burgemeester van  Utrecht was er ook. Hij is een Edammer, hij is er opgegroeid en het was duidelijk dat hij nog veel mensen kende. Hij stelde zich aan het publiek voor en vertelde aan het publiek dat hij uit Edam kwam en zijn (groot-?)vader 'in de kaas zat' (neem dit niet te letterlijk, want dat levert rare beelden op. Hij deed dat in meerdere talen.....ik telde er 5 (maar ik kan er best 1 gemist hebben hoor).
Hij kwam ook nog even naar mijn bladmuziek kijken en ontdekte een nummer dat hij leuk vond.... toevallig stond dat ook op het programma, kwam mooi uit.

Een gezellig kaasmarkt met een ideale temperatuur, de kazen zijn niet gesmolten en wij ook niet.



Thuis zette ik keurig mijn auto op het erf.... de buren waren er niet, dus ik had de ruimte (auto's staan altijd dicht bij elkaar, meer ruimte is er niet).....ik liep om mijn auto heen en pakte mijn sax eruit....liet mijn autodeur wijd open staan....sjokte op mijn gemak naar binnen en kwam weer terug.....ineens zag ik het..... de buren stonden te wachten tot ik mijn autodeur dicht deed, zodat zij het erf op konden.....ik pakte snel de tas en deed de deur dicht..... even later hoorde ik dat ze er al stonden toen ik uitstapte..... ze kwamen dus net achter mij aan. Ze hadden flink moeten lachen toen merkten dat ik helemaal niks door had en op mijn gemak de spullen pakte...... lekker sloom van mij.  Het zijn leuke buren, die nooit moeilijk doen, maar als ik het door had gehad zou ik natuurlijk niet die deur open laten staan.

Snel de witte kleding gewassen.... tijd voor een tukkie.....  dat heb ik altijd even nodig na zo'n kaasmarkt. Ik was minder gaar doordat ik met de auto gegaan was, maar toch wel aan een tukkie toe....ik knapte er weer van op!

Dinsdagavond hadden we onze laatste fanfarerepetitie en traditiegetrouw deden we dat weer buiten en net als vorig jaar bij de Bierderij. Het was erg gezellig, leuk publiek, fijne temperatuur doordat er wind was. De wind maakt het spelen wel lastiger........ alles moest vastgezet worden met knijpers en dat is moeilijk als je moet omslaan.  Veel mensen keken tegen de al laagstaande zon in......anderen (daar hoor ik bij) hadden de zon op de bladmuziek, die oogverblindend wit werd en ik moest even zoeken naar een manier om niet in mijn eigen schaduw te zitten..... want het verschil tussen licht en donker was erg groot en dan kan ik het echt niet lezen. Het lukte aardig, alleen als iemand voorbij liep had ik schaduw, maar niemand bleef lang staan gelukkig. Hoewel ik een zware lessenaar heb stond hij toch een beetje te wiebelen in de wind...... omvallen gaat niet zo snel, maar er zat steeds beweging in....... dat leest toch wat lastig. Ook hoor je elkaar anders dan in ons clubgebouw..... het geluid verwaait toch een beetje en er zijn andere geluiden.
 Over het algemeen speelde ik wel goed, maar één keer telde ik verkeerd en werd het nogal stil op een plek waar ik wat te spelen had..... dat kwam niet meer goed! Maar het ging verder gewoon lekker!

4 opmerkingen:

  1. Heel actief, een geluk dat het niet meer zo warm was.
    In het vervolg toch maar een fonduepannetje meenemen,mòcht de kaas smelten.... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, kaasfondue vind ik wel errug lekker!

    Beetje drukke week, het vakantieprogramma (Edam) was al begonnen, maar mijn eigen club had nog geen vakantie. En dat is met meer dingen zo....even alles tegelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hanny hasquare facebook4 juli 2019 om 23:10

    Gewoon er weer even inkomen hè Ans,
    dat lukt vanzelf bij elke kaasmarkt weer beter.
    Vandaag hadden wij hier onze eerste aqua-gym weer,
    nou, moest er ook effe inkomen..
    het zwembad is hier in't dorp maar 2 maanden open, july en augustus,
    soms een verlenging de eerste week van september...
    dus de laatste aquagym was al weer minstens 10 maanden geleden ..;
    Maar , zoals jij het ook fijn vond, ook voor mij was deze eerste keer
    gezellig en fijn,
    en niet eens spierpijn !
    lieve groet, au revoir, hanny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De laatste tijd moet ik overal weer inkomen.....alles kost meer moeite dan normaal. Maar het gaat steeds beter.

      Verwijderen