Zoeken in deze blog

woensdag 24 juli 2019

Het weer en andere zaken

Jawel, er zijn weerrecords gebroken!
Het landelijke record staat nu op 35,9 en in Eindhoven werd het 39,3 (oude record stamt uit 1944) De Bilt 36,4 en zelfs de waddeneilanden haalden de 30 graden.....en morgen wordt het nog warmer!!

In Limburg wordt morgen 40 graden verwacht!!

Code Oranje is van kracht.

De hefbrug hier wordt zoals elke zomer gekoeld met water, maar nu stroomde er van 2 kanten water over de brug (en over mijn auto).
In Arnhem strooiden ze zout!!!! Daar schijnt het asfalt van af te koelen en dan smelt/plakt het minder.

Het is nu (22.21 uur) 27,5 graden in mijn huiskamer....... ik probeer de warmte buiten te houden, maar dat lukt niet helemaal.....morgennacht koelt het maar heel langzaam af..... om middernacht is het nog tropisch!!

Ik heb de kaasmarkt overleefd! Doordat ik al vroeg de autoramen openzette viel het ritje op de heenweg nog wel mee...... het was toen ook nog een redelijke temperatuur.
Terug was ik bang levend gekookt te worden en zette eerst maar alles open. Toen het iets beter werd vertrok ik....met de achterklep nog open......die heb ik verderop toch maar even gesloten. Het was nog warm in de auto, maar het stuur was eigenlijk erger..... gloeiend heet!

Op de markt zat ik gelukkig niet vooraan.... daar is nog wat zon en ik zat gelukkig helemaal uit de zon.....heel af en toe een beetje wind..... elke luchtstroom was welkom.

Met een pot thee, een watersproeier, een natte handdoek en koud flesje water was het nog een beetje uit te houden. Eentje ging na 1 nummer al weg..... ik hoorde dat hij last van zijn rug had, maar hij was ook drijfnat van deze hitte. Gevraagd werd of er iemand mee moest lopen, maar hij redde het zelf zei hij.

We kregen watermeloen...lekker......iemand deelde het uit... de rij voor mij had al en ook op mijn rij werd al uitgedeeld, maar ik zat nogal aan de andere kant, dus toen ze doorhad dat ik ook wilde zou zij naar mij toe komen.... niet handig, zij stond dicht bij veel meer mensen die nog niet hadden, dus ik maakte duidelijk dat ze dat maar eerst moest doen.
Een ander had dat door en pakte een bordje met watermeloen plus servet van de VIP-tafel....... voor mij.....handig zo'n bordje, de anderen hadden alleen een servet hahaha...... natuurlijk viel het op: "Ja hoor, zij heeft weer een bordje".....tsja, ze kijken hun mensen aan!

Het lopen naar mijn auto (tegen 1 uur) was niet fijn.....smoorheet! Ik merkte dat ik een beetje slingerde, alsof ik dronken was.

De zoute koekjes vielen in de smaak.....kaasstengels, kaassoesjes en zoute stokjes....... met dit weer ging dat er wel in....ik heb maar weinig over! Ik had nog TUC willen hebben, maar was het vergeten te halen...... volgende keer dan maar.....ik weet nog wel meer lekkere dingen voor als het dan nog warm is.

Bobbi was blij dat ik terug was....... ik mocht ook niet meer weg! Ik ging meteen naar boven om mijn witte kleding een sopje te geven...... hij liet horen dat hij het er niet mee eens was en ging op de trap (op de breedste trede) op mij liggen wachten.

Ik was met Bobbi uit geweest voor ik naar Edam ging...... ik besloot nu te wachten tot na 4 uur...... in de hoop dat het buiten beter uit te houden was...... nou....dat viel tegen.....Bobbi vond er zelf ook niks aan en wilde graag naar huis, terwijl ik voor zover het mogelijk was de schaduw van bomen had opgezocht....... vanavond laat dan maar een langere wandeling, dan schijnt in elk geval de zon niet meer!

Bobbi vind het raar als ik mijn dagelijkse oefeningen doe...... niks ingewikkelds, gewoon om een beetje soepel de dag te beginnen...... hij komt er bij staan en kijkt mij verbaasd aan,  waarop ik in de lach schiet..... lachtherapie!
Ook zingen vind hij raar....... dan komt hij ook even kijken wat er aan de hand is....steeds sneller gaat hij weer liggen....het went!

Het liefst ligt hij bij mij op de bank..... doordat ik met die hitte niet goed kan slapen blijf ik vaak op de bank tv kijken.... daar word ik vaak slaperig van en val dan op de bank in slaap. Zo'n warme hond tegen mij aan is geen succes, dus ik stuur hem weg....... hij luistert goed....voor heel even...... steeds komt hij kijken of het nu wel mag...... zodra ik "nee" zeg druipt hij af....om even later weer terug te komen. Als ik zeg: "Nou, kom dan maar" springt hij snel op de bank en zoekt meteen een goed plekkie..... als ik niks zeg wacht hij tot ik slaap....... slimmerd.

Ik loop in een roze korte broek en roze/grijs gestreept vrij strak hemdje..... staat mij niet echt, maar het zit lekker en met deze temperatuur is dat het belangrijkste.

Vandaag werd bekend dat Rutger Hauer op 75-jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden.

Morgen gaat de open dag van Ajax niet door i.v.m. de hitte.

Automobilisten met pech worden nu zo snel mogelijk naar een betere plek gesleept, bijv. naar een tankstation, waar voorzieningen en schaduw zijn. Aangeraden wordt om drinken in de auto mee te nemen en een paraplu/parasol.

Om 21.45 was het buiten nog 24 graden (officiële meting)

Johnson is de nieuwe premier van Engeland.

Weet iemand hoe ik brede stroken plakband van mijn nieuwe vloerbedekking kan krijgen? Eraf peuteren lukt (nog) niet. Als het niet lukt kan ik het melden, het is al bekend bij de zaak waar ik het kocht, maar dat is zo'n gedoe...... ik kan niet plannen op welke dag ik iets bezorgd/gehaald wil hebben en deze keer was het erg onduidelijk wanneer de transportfirma zou bezorgen.... dus ik wil het toch zelf proberen.

Ik ga een pot thee zetten!








6 opmerkingen:

  1. hanny hasquare facebook25 juli 2019 om 08:59

    "Slapen" gaat bij mij net zoals bij jou, maar de kat springt gewoon op de bank, let wel : op mij dus ! maar hij vindt het dan zelf ook te warm dus blijft ie niet lang liggen, zoekt een andere plek op, voor éven, want om de 10 minuten komt ie weer aangelopen en hop ! op de bank / mij dus weer ... Van mijn slaapkamer houd ik de deur dicht, maar de huiskamer blijft open, ook voor de luchtcirculatie / tocht / met alle ramen open vanaf 9 / 10 uur 's avonds. Met de ventilator ook aan zakt de temperatuur binnen van de 29 ° ( gisteren ! ) tot 24 °C, wat lekker 'koel' aanvoelt
    ( in het begin van de zomer vind ik dàt al 'te' warm ;-) maar nu lijkt het 'fris')
    Door het onderbroken-kort-slapen, wordt ik overdag loom ( ook door de warmte erbij ) en dommel ik weer af en toe in ...als ik thuis ben tenminste ...
    leuk dat je de kaasmarkt goed hebt doorstaan, maar in de auto ...
    Ik doe het zonnescherm aan de buitenkant van de ruit, tussen de wissers en de bovenpunten tussen de deuren geklemd, zo wordt de ruit en ook het stuur niet te heet ! tot op heden heeft nog niemand het eraf getrokken, dus prima (y) ( staat buiten op een parkeerplaats met de auto's van andere buren ) met een natte doek in de nek rijd ik als het moét, en ook binnen neem ik iets nats in de nek , plus vochtige doek aan de fan en het bevroren flesje water ervoor, jouw idee wat ik opvolg (y) .
    Houd het nog even vol, de winter komt ook weer sneller dan we denken ;-)
    zuidelijke groetjes, hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat slapen en dan met een huisdier erbij is nu moeilijk.
    Aan de zon kant hou ik alles dicht.....de zon schijnt mijn kamer in tot kwart voor 10 zo ongeveer.....er gaat pas iets open als het buiten minder warm is dan buiten. Nu staat de achterdeur open.....aan de kant nog geen zon en nog niet zo heel warm. Het autozonnescherm gebruik ik voor mijn kamer raam, ik moet er maar eens eentje bijkopen. Gisteren kon die deur niet open omdat ik naar de kaasmarkt was en toen ik terug kwam was het daar al erg warm en kwam de zon daar. Het enige raam dat altijd openstaat is het badkerraampje....voor de circulatie en het vocht.
    Het is nu in de kamer 0,5
    graad gedaald.....alle beetjes helpen. Nu hier ook 24 graden buiten. Gisteravond laat ook zoiets.....in vergelijking met binnen leek het koel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat Bobbi het fijn vindt om tegen je aan te liggen met die warmte.... hij kan beter lekker koele tegeltjes opzoeken om op te liggen.

    Mijn auto kan gelukkig in de schaduw staan als ik aan het werk ben. Dan is het wel warm binnen maar het stuur niet te heet om aan te pakken. Gisteren liep het zweet met straaltjes langs m'n gezicht op weg naar huis in de auto want onderweg was geen schaduw. Hopen dat het snel normaler weer wordt. Volgende week zeggen ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geen auto hier en ik hoef nergens naar toe. Een Bobbie heb ik ook niet.
    Maar warm dat het is..... ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat beest lijkt geen last van de hitte te hebben, alleen buiten in de zon heeft niet zijn voorkeur.
    Mijn auto stond een beetje in de schaduw en toen ik terugkwam schijn vanaf de zijkant de zon op het voorste deel van de auto..... dat was al teveel. Thuis staat hij voor mijn huis, 's morgens zon en 's middags schaduw.

    Gisteren was het smoorheet en vandaag ook..... wat wind zou al veel schelen. In de zon is het helemaal erg, zo fel..... auw.... ik probeer ook zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken, maar dat lukt nooit helemaal.
    Zaterdag kan het dalen naar 27 graden.....nooit gedacht dat ik dat fijn zou vinden, want eigenlijk vind ik dat ook veel te warm.........maar ja, 38 is echt niet te doen, daarbij vergeleken is 27 koel hahaha. Volgende week beter ja...volgens de verwachting. Ik hoop het echt! Zelf vind ik 22 warm genoeg, maar goed, iets warmer is niet abnormaal en dan is het nog mogelijk verkoeling te zoeken door over de dijk te fietsen...... langs het IJsselmeer, heerlijk. Nu is de zon mij veel te fel, het doet pijn op mijn huid, dat werkt dus niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De auto laat ik zoveel mogelijk staan Bertie, maar gisteren zag ik het op de fiets ook niet zitten....het is geen koele route (deels achter het riet). Ik blijf zoveel mogelijk thuis en hou Bobbi regelmatig op afstand..... maar ja..... hij komt steeds terug hahahaha.
    Sterkte...bij jullie is het nog warmer!!!

    BeantwoordenVerwijderen