Zoeken in deze blog

donderdag 18 juli 2019

Ik ben vandaag zo vrolijk.......en iedereen is vrolijk....zo vrolijk, zo vrolijk.....

Woensdag was ik natuurlijk weer naar de kaasmarkt. Het was prachtig weer, niet te warm en zeker niet koud.  De speciale gast die de markt mocht openen en sluiten was Marnix Knetemann (boer zoekt vrouw) samen met zijn vriendin.
Het spelen ging lekker, misschien wel dankzij mijn zonneleesbril....... perfect dat ding... en dat voor 1,50 (dacht ik). Ik kocht er gelijk maar een reservezonneleesbril bij.....altijd handig!
Af en toe keek ik naar de overkant, naar het publiek...... ik zocht iemand......ik wist niet zeker of ze zouden komen, maar misschien wel hadden ze gezegd. Zelf had ik ze verteld dat ik op de voorste rij zat, dus ze zouden mij zo zien.......maar ik was woensdag verbannen naar de achterste rij en dan ook nog aan de andere kant hahaha........ dat was moeilijk te zien, dus lette ik extra op en ging af en toe even staan om meer op te vallen. Eigenlijk wel lekker even staan, want twee uur op een klapstoel is best lang. Ik wist de kleur van hun jas......daar zou ik ze snel aan kunnen herkennen, want door het scherpe licht waren gezichten voor mij wat moeilijker te herkennen......het lukt wel, maar een kleur herken ik sneller. Ineens zag ik die kleurcombinatie en ze leken naar de kapel te kijken, dus ik stond op en zwaaide enthousiast naar ze........ze zwaaiden terug.....ik keek beter....... ze waren het niet hahaha.  Ze zijn ook niet geweest, ik heb al contact gehad.......ja, het loopt wel eens niet allemaal volgens plan, dat heb ik ook regelmatig.
Op de markt kan altijd geraden worden naar het gewicht van een hele berg kaas....... de tweede prijs werd gewonnen door mensen die van blijdschap vreemde geluiden maakten...... ik heb dat wel eens op tv gehoord, weet niet meer waar dat toen was (in elk geval doen ze dat in Kenia ook).....deze mensen woonden in Nederland begreep ik, maar zo te zien lag hun oorsprong ergens anders..... en dat geluid was zeker niet Nederlands...... heel hoog waarbij ze volgens mij met hun tong heel snel bewogen.....weet iemand hoe dat heet?
De 'spreekstalmeester' zei heel droog dat ze blijkbaar heel erg blij waren, want ze begonnen steeds opnieuw. Ik vond het wel komisch...... vooral ook door de reacties van anderen.
Volgende week is de eregast op de kaasmarkt (van 10.30 tot 12.30) Hessel van de Kooi......de Nederlandse Bruce Springsteen.


Weer thuis snel naar de supermarkt voor wat noodzakelijke boodschappen, zodat ik op tijd thuis zou zijn als mijn logeerhondje gebracht zou worden. De mensen gingen diezelfde dag nog op weg naar hun vakantie-adres (waar ze ondertussen veilig zijn aangekomen), dus wilde ik niet moeilijk doen over het tijdstip van brengen.... als de boodschappen binnen waren zou ik niet meer weg gaan.

Hond Bobbi kwam met veel kabaal binnen, die kan ook rare geluiden maken, meestal doet hij normaal, maar hij had het nu blijkbaar "op zijn heupen" .....gek beest.
Na het uitlaten gaf ik hem eten en dat deed ik de volgende keer ook....... de keer erop liep hij meteen naar zijn etensbak en keek mij verwachtingsvol aan......toen ik niet snel genoeg met het eten kwam liet hij even horen dat hij het er niet mee eens was, hij eiste eten.

Het is geen moeilijk dier...... hij kan ook goed alleen zijn, hoewel hij het er vandaag niet mee eens was dat ik weg ging. Ik hoorde hem janken toen ik vertrok. Na uren kwam ik weer terug en ik hoor hem weer janken...... dat zal hij toch niet al die tijd gedaan hebben? Een buurmeisje zei dat ze hem niet aldoor gehoord had.....gelukkig, dan had hij mij  misschien horen aankomen.

Lekker gewinkeld vandaag in Amsterdam-Noord.....ik heb de komende weken 6 cadeautjes nodig, dus ik moest echt op stap...... de cadeautjes lukten nog niet erg, maar toch lekker gewinkeld. Erg veel gelopen en dat lukte ook. Alleen mijn benen hadden er na verloop van tijd geen zin meer in, maar verder voelde ik mij prima. Tussendoor even naar mijn favoriete koffietentje....... de cappuccino is daar altijd erg lekker. Ook maar even broodje.......ik had laat ontbeten en daarom was ik ook laat met de lunch. De man die volgens mij daar 'de baas' is is niet het type dat je daar zou verwachten vind ik..... hij is altijd heel aardig, maar zijn uiterlijk past meer bij een 'ruig type' .  Hij bracht mijn broodje "astoeblief, met liefde gemaakt!" Hij spreekt goed Nederlands, maar met een flink accent.
Toen ik later bij een ander afrekende kwam hij ook nog even praten en hij vertelde dat hij op vakantie ging....
"Op vakantie? Lekker, veel plezier"
 "Ga je mee?" 
"Ja, dat is goed!"
 "Heb jij dan geen man?"
gen nog even door.....heerlijk!
Lachend liep ik naar buiten, ik hou wel van dit soort gekkigheid......hij had duidelijk niet verwacht dat ik ja zou zeggen hahaha.
De overkant van  mijn koffietentje zag er verlaten uit......... sterker nog.....het was/is verlaten. Alle winkel op dat rijtje zijn verdwenen...... aan het eind zit nog een KFC........maar Bruna, Big Bazar en Xenos zijn er helaas uit en nog een winkel waar ooit een leuke cadeauwinkel zat en daarna wisselde het een paar keer (de huur schijnt daar erg hoog te zijn!)........jammer zo'n leeg stuk! Maar.....er komt weer iets in......het zal nog wel even duren, maar er komt een Chinese supermarkt in..........alles wat daar leeg staat wordt één grote winkel. Jammer dat die andere winkels niet terugkomen, maar toch blij dat er weer iets in komt.....best leuk. En er komt een Decathlon op dat winkelcentrum, ook leuk... en een Sushibar........ dat laatste boeit mij minder, maar in elk geval beter dan de zoveelste telefoonwinkel!  Het V&D-pand is in elk geval al een tijdje helemaal weer gevuld en op de bovenste etage zijn een So Low en een Action gekomen, heerlijk! In de kelder zit de Lidl.......die was er ook nog niet en op de begane grond zijn twee winkels gekomen die al op het plein zaten (H&M en Kruidvat) en dus alleen een stukje verhuisd zijn. Voor het Kruidvat vind ik dat een achteruitgang.......dat vorige pand vond ik veel beter/leuker. 

Even bij C&A kijken..... 3 halen, 1 betalen is wel erg verleidelijk....... toch maar even kijken..... ik was niet de enige vrouw die alles afstruinde......en de mannen zaten wanhopig op een stoel hahaha.

Nog even naar Zeeman..... en toen ik terugliep zag ik een vrouw en een man voor mij lopen..... ze liepen bij elkaar vandaan en de man had een volle tas bij zich en volgens mij ook nog spullen in zijn hand.... de vrouw riep dat hij dat naar boven moest brengen (daar zal de auto gestaan hebben) en een tas mee terugbrengen. De man vroeg verbaasd "Een tas?" "Ja, want ik moet ook nog naar de Etos" .....net op dat moment passeerde ik hem en hij keek mij aan en zijn vrouw.....ik weet niet voor wie het bedoeld was, maar hij zei:"Maar DAT doe ik niet!"  Ik schoot in de lach en merkte op dat bijna alle mannen hetzelfde zijn, ze houden niet van winkelen! De man kon er ook wel om lachen, maar had duidelijk geen zin meer.

In een outlet-kledingzaak werkt een jongen/man die altijd gekke opmerkingen heeft, daar kom ik ook altijd lachend vandaan......hij riep dat alles al 50% of meer was afgeprijsd en dat er bij de nieuwe artikelen nog eens 20% afging. "soms wel 70%"  Ik kon het niet laten: "50% en dan 20% is geen 70% hoor" ......"Dat zeg ik ook niet!!! Maar sommige artikelen zijn 70% afgeprijsd. Ik zeg juist altijd dat je percentages niet bij elkaar moet optellen!" Hahaaha, ik had hem dus verkeerd begrepen, maar we zaten op één lijn. Hij had nog allerlei gekkigheid, leuk!

Bij de boekwinkel kletste ik met de verkoopster over boeken die we leuk vonden, bij de Lidl had mijn caissière etenspauze nadat ze mij had geholpen, ze moest nog tot half 10 werken...... die was wel even aan haar pauze toe.

Bij Action vond een vrouw de glazen waarvan ze eigenlijk niet verwachtte dat ze er zouden zijn..... ze pakte ze snel.....maar had geen mandje.......spontaan bood een man zijn lege mandje aan........goed geregeld!

Het was dus een gezellig winkelmiddagje.....iedereen leek vrolijk en aardig te zijn en in voor een praatje en gekke opmerkingen.







3 opmerkingen:

  1. Zo vrolijk als maar kan.
    Muziek maken, lekker shoppen met een grote keus aan winkels, daar word je vanzelf vrolijk van en een stel dat fluit van blijdschap (Rob schreef daar over) maakt het nog mooier.
    Ga vooral door.😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is zoveel om vrolijk van te worden....ik ben blij dat ik ook alle kleine dingen zie die mooi zijn.

    BeantwoordenVerwijderen