Zoeken in deze blog

maandag 22 juli 2019

Hilversum, feesten, Bobbi, het weer en meer



Zondag ging ik naar Hilversum, samen met Petra van de RVS-club. 2 andere RVS-ers waren jarig geweest en vierden dat gezellig in de tuin met alle RVS-ers en anderen.

Voor ik vertrok liet ik hond Bobbi nog even uit en vulde zijn etensbak....... eten is zo belangrijk voor hem dat hij nauwelijks doorhad dat ik wegging......zo hoopte ik het tegen te gaan dat hij ging janken.
Voorgaande keren dat hij hier logeerde deed hij dat niet, maar nu laat hij merken dat hij wil dat ik thuis blijf.......als ik boven ben en het duurt hem te lang begint hij ook. Niet hard gelukkig, maar toch.....ik weet niet wat hij doet als ik langer weg ben. Hij heeft pech, want ik ben de komende tijd nog wel vaker weg!

Natuurlijk vertrok ik ruim op tijd, kon ik in het station nog even naar de Hema en de Ako en liep ik niet de kans om door vertraging te laat op de afgesproken plek te zijn.

Ik ging nog even op een bankje zitten vlak bij de afgesproken plek...... en daar kwam Petra al...zij was ook erg vroeg, dus samen ook nog even rondneuzen in de Ako...... zet mij in een boekenwinkel en je hebt geen kind meer aan mij!  Ik zag veel leuks, maar kocht niks...... al kost dat best moeite!

Even later in de trein zaten we heerlijk in de ruime stoelen van de 1ste klas......... ja, tweedeklas betalen en eersteklas zitten is altijd leuk met die kaartjes die de NS zo af en toe bezorgd!
Petra had op weg naar onze plaatsen een hoedje gevonden wat natuurlijk meteen op moest.......... het begon al lekker. Overigens gebeurden er verder geen gekke dingen onderweg, een wonder! We hadden zelfs heen en terug een machinist op tijd..... vorige keer moesten we op de terugweg wachten tot ze een machinist gevonden hadden (dat heb ik al vaker gehad).
21 minuten later stonden we in Hilversum...... nu even kijken waar we op Bert gingen wachten....... aan de achterkant van het station. Een muurtje om op te zitten, de zon scheen vrolijk, gezellig kletsen, een huisje dat Petra intrigeerde en dat zij nader moest inspecteren en daar kwam Bert.......... enigszins gehavend door de eikenprocessierups, ai, dat zag er niet fijn uit.

Op welk nummer wonen ze ook alweer? Ik wist het, ik had een geheugensteuntje! We waren er allemaal wel eens eerder geweest, dus we zouden het zeker vinden, maar een huisnummer is wel handig. We vonden het snel en zagen al andere feestgangers naar binnen gaan.

We feliciteerden de jarigen en overige aanwezigen....ik gaf mijn cadeau aan Betty: "Eerlijk delen!"  Vincent schonk snel iets te drinken in, er waren lekkere hapjes en Michel kwam later met broodjes..... we zaten lekker daar. De bediening was prima..... en er is flink gelachen.

Gezellig kletsen natuurlijk..... dat gaat ons allemaal wel goed af! Ik wisselde van plaats met Bert.... die wilde even uit de zon.....ik vond het prima, de zon was niet fel. Nu zat ik niet meer naast Petra met haar altijd gekke verhalen, maar naast de altijd vrolijke Vincent. Ook gezellig! Er liep een leuke hond rond.....hij vond de hapjes erg lekker ruiken, maar gedroeg zich keurig.
Iemand vond mijn zonnebril leuk..... hartelijk dank, leuk om te horen....... ik was er ook blij mee.....ik heb deze in nog 3 kleuren, want ze waren vorig jaar 4 voor een euro bij de Prijsmepper! Echt, een heerlijke winkel.....als ik in de buurt van zo'n winkel ben moet ik altijd even naar binnen. Dat is dus meestal in Arnhem, maar in Almere weet ik hem ook te vinden en ik ben in Ede een keer geweest (in het vorige pand...ze zijn ondertussen verhuisd)..... Edwin en Geurtje komen daar regelmatig.

We hadden afgesproken dat Bert ons niet zo laat weer naar het station zou brengen....ik wilde i.v.m. Bobbi niet zo erg laat thuis zijn.
Het leek alsof iemand het startsein gaf, want ineens vertrokken veel mensen en wij ook.Noog even afscheid nemen en instappen maar.  Bij het station namen we afscheid van Bert en onze trein kwam al snel. Weer heerlijk in de 1ste klas..... en snel in Amsterdam. Ook Petra en ik namen nu afscheid van elkaar (tsjonge, want veel afscheid!) en liepen ieder een kant op....Petra naar haar fiets en ik naar de metro.

Er volgt nog een feest in Almere begin oktober waar de RVS-ers bij zijn en het daaropvolgende feest zal bij mij zijn...... een stamppotparty! Het zou vorige winter al, maar het kwam er niet van....ik was bijv. vrijwel de hele maand januari in Arnhem om voor de honden te zorgen, daarna waren er weer andere dingen en dan is ineens de winter voorbij!
Ik weet al in grote lijnen wat er op tafel komt...... welke soorten stamppot en verder. Natuurlijk moet ik nog wel even weten of er mensen zijn met een dieet en of er dingen zijn die ze niet lusten, want ik gooi altijd allerlei dingen overal doorheen waar een ander misschien niet blij mee is en dus kan ik het er misschien beter in een schaaltje naast zetten.......maar er doorheen is vaak lekkerder vind ik, dus als niemand daar bezwaar tegen heb leef ik mij uit met gebakken uitjes, knoflook, kaas, ananas, kerrie, paprika, gember, appel, spekjes of wat ik maar bedenk en roer ik shoarma door de hutspot etc. je kan bij mij soms vreemde combinaties verwachten en ik heb geen vast recept..... dus echt, als je niet alles lust of mag..... meld het even, ook als het iets is wat niet bij stamppot lijkt te horen!  Ik weet al dat Petra geen rookworst bij de hutspot wil..... geen probleem, dergelijke dingen serveer ik apart....net als augurk, zure uitjes e.d., maar als ik een creatieve bui heb gebruik ik dat om de boel te versieren! .
Dus RVS-ers......laat het even weten als er wensen of beperkingen zijn....... waar mogelijk pas ik het aan en ik kan altijd iets klaarmaken voor iemand die (om maar eens iets te noemen) geen aardappelen mag/wil (lastig met stamppot), dan gooi ik wel een pizza in de oven of maak een bak pasta klaar...... geen probleem, als ik het maar weet. Soms ben ik zo flexibel als een deur, maar in dit geval ben ik enorm buigzaam.
Zelf vind ik dat de tweede helft januari en de maand februari het meest geschikt zijn voor een stamppotparty, dan is het meestal koud genoeg voor zoiets...... december zit al vol met feesten en bezigheden, begin januari heb ik ook altijd nog wat afspraken, in maart kan het soms al heel erg lente zijn...... dus liever niet in maart..... evt. begin maart, maar mijn voorkeur gaat uit naar een eerdere datum (een stamppotparty in de tuin is in elk geval wel bijzonder). Dus RVS-ers..... denk er alvast over na, het is nog vroeg en t.z.t komt er nog wel een mail, maar weet je nu al dat je in die periode niet aldoor kan, laat ook dat vast weten (samen met het dieetplan!)....... dan kunnen we die dagen vast schrappen. Zaterdag of zondag maakt mij niet uit!! En ik ga ervan uit dat niet iedereen door de week kan....dus we houden het maar op zaterdag of zondag. Mee eens? Ik weet dat ik Cola light of zero in huis moet halen (heb ik meestal in huis voor de Arnhemmers), voor Radler zijn ook liefhebbers (lust Edwin ook, komt dus wel op als niemand neemt en dat geldt voor de meeste frisdranken ook), bubbeltjeswater (drink ik zelf ook regelmatig), maar als er andere wensen zijn hoor ik dat graag. Ik weet dat er 1 koffieliefhebber is en de rest meestal (of altijd) thee drinkt..... waarvan 1 het liefst rooibosthee met honing.....komt helemaal goed!! En als het vriest is er misschien ook warme chocolademelk met slagroom...... neem dan je schaatsen maar mee!
Mocht het deze winter om wat voor reden dan ook niet lukken (want we moeten wel allemaal kunnen), dan beloof ik dat er een high tea gaat komen...... dat kan het hele jaar! Kan ook allebei..... maar niet tegelijk!  Hoe dan ook......Monnickendam komt een keer aan de beurt. En als iemand een rondleiding door Monnickendam wil....kan ook, meld het maar....hoeft niet op stamppotpartydag, kan altijd, met de hele groep of met 1 persoon..... geen probleem..... Marken en Volendam zien? Edam misschien? Kan ook! Fietsen door Waterland? Geen probleem.... ik zorg wel voor een picknickmandje,


fiets moet je zelf voor zorgen...huren kan ook. Zin om even langs te komen voor een kop koffie of thee? Als ik er ben is het altijd goed!

Uiteraard is iedereen (uhhh...... ik bedoel met iedereen alleen familie en bekenden, iedereen die ik ken dus...dit even om een tweede project x te voorkomen!!!) ook welkom op mijn 65-ste verjaardag...... ik vier het altijd op de dag zelf (9/10, vlak na Bert zijn feest)en in een weekend nog een keer voor de mensen die door de week niet kunnen en toch graag willen komen. Ik nodig nooit speciaal uit voor mijn verjaardag, familie en vrienden zijn altijd welkom, ik heb altijd genoeg in huis voor extra gasten......niks moet, veel mag! Het is dus altijd een verrassing....... er zijn mensen die er vrijwel altijd zijn, maar er zijn ook mensen die zo nu en dan komen. De vaste klanten melden het wel als ze niet kunnen, de anderen zie ik vanzelf al dan niet verschijnen.

Thuis liet Bobbi luidkeels merken dat hij blij was dat ik er weer was. Hij blafte en jankte tegelijk...... hij had mij al aan horen komen.  Meteen maar even uitlaten, dan wordt hij rustig en hoef ik er niet meer uit, want als ik dan eenmaal zit heb ik geen zin meer. Bobbi eist geen lange wandelingen, maar ik heb nog een lekker stuk met hem gelopen. Soms loopt hij zelf al snel richting huis.....zeker als het regent, want daar houdt hij niet van.


Vandaag maar even rustig aan, ik ben gaar. Geen actieve dag gisteren, maar het kan toch vermoeiend zijn....... dan heb ik weer even een rustige dag nodig, ik moet altijd proberen niet teveel achter elkaar te plannen, steeds een rustdag tussendoor als het kan. Ik zeg wel vaker: "Leuke dingen kosten ook energie!"  Maar even krachten opdoen voor de komende dagen...... het wordt weer tropisch....hellup!
Dat kan wat worden op de kaasmarkt....ze smelten de kazen!

Dan neem ik maar geen koekjes mee voor bij de koffie, maar zoute koekjes voor bij het volgende drankje.... dat vind ik lekkerder als het zo warm is en volgens mij de meeste anderen ook.
Van mij hoeft het niet warmer te worden dan 24 graden en dan liefst met wat sluierwolken voor de zon.....en koele nachten om weer bij te komen!  Gisteren was het heerlijk buiten..... we waren er ook niet op het heetst van de dag, maar de zon was niet zo fel, dat scheelt al heel veel....ik hou niet zo van een brandende zon op mijn huid.....heerlijk om de zon te voelen, maar niet als hij zo fel is!

Ondertussen weet ik dat Bobbi niet aldoor jankt als ik er niet ben....of in elk geval niet hard.
De buurvrouw was hier net....ik had Bobbi eerst in de kamer gelaten, maar deed de deur even open voor hem....hij loopt toch niet weg........ hij was enthousiast en besloot over buurvrouws voeten te plassen....... jakkes..... raar beest! Die had ik even niet zien aankomen! Gelukkig geen boze buurvrouw, maar wel vervelend.



Het is nu heerlijk buiten, veel mooie witte wolken met stukjes blauw, stevige wind.....goed uit te houden (vooral vanochtend, later werd het toch al veel warmer, maar de wind maakt veel goed)! Als de hele zomer zo is ben ik dik tevreden!


2 opmerkingen:

  1. Je hangt zowat van feesten aan elkaar, wel gezellig.
    Met de aankomende warmte nemen we beter gas terug, energie hebben we toch al te weinig bij hoge temperaturen.Maar Bobbi niet,een hond kan wel liggen hijgen maar even zo vrolijk rondspringen als hij blij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja echt.....heel veel feesten.
    Gelukkig gaat vrijdag de Monnickendammerk visdag waar ik zou EHBO-en door de hitte niet door.
    Wel morgen de kaasmarkt (ik hou de berichten in de gaten).
    Ik probeer ook voor Bobbi het huis zo koel mogelijk te houden. En zorg natuurlijk voor voldoende water.

    BeantwoordenVerwijderen