Zoeken in deze blog

maandag 19 september 2022

Ik ben woetsk!

 


Ooit kreeg ik een preek bij de apotheek omdat ik niet medicijntrouw zou zijn omdat ik nog wat overhad ("want het is zoooo belangrijk dat u het regelmatig gebruikt!"). Ja, ik gebruikte dat middel toen al een jaar of 10.... in die tijd een keer een kuur van 2 weken gehad waarbij het afgeraden werd mijn eigen medicijnen te nemen..... toen had ik dus meteen 2 weken over. Natuurlijk ben ik in die 10 jaar wel eens goed misselijk geweest.... dan heeft het geen zin het in te nemen, want het komt er meteen weer uit..... het werd toen niet begrepen, ik was NIET medicijntrouw. Ik kreeg ook nog een brief mee over mijn misstap, die moest ik goed doorlezen!
Als ze dat nog een keer zeggen ontplof ik, want de apotheek zorgt ervoor dat ik niet medicijntrouw kan zijn. Het zal misschien niet allemaal aan de apotheek zelf liggen, maar er gaat duidelijk iets niet goed! 


Ik kreeg een medicijn (pillen) met vertraagde afgifte dat ik beter kon verdragen dan de gewone... 750 mg.
Al snel was dat er niet meer en moest het 1000 mg worden (ze hadden het ook over 500, maar dat hebben ze nooit gehad met vertraagde afgifte bleek later, dus hun verhaal klopte niet helemaal).

Toen kreeg ik dus 1000 mg ..... maar dat was de keer daarna ook niet leverbaar.... ik kreeg er 2 van 500, maar dan de gewone..... dat ging meteen mis, dat was in de vakantie en ik zou gaan logeren, dus meteen overgegaan op 1 van 500 i.p.v. 2, want flinke darmproblemen tijdens een logeerpartij is niet te doen (en daarna kwamen de glaszetters en daarna ging ik weer logeren, dus het bleef er 1). Het zou pas maanden later weer leverbaar zijn (augustus). 



In augustus bestelde ik eerst een ander medicijn dat ik gebruik, dat moet ik 1 keer per week inspuiten. Het duurde een week voordat ik bericht kreeg dat het er was..... normaal melden ze het als iets er niet is, nu niet! Toen ik het dus een week te laat ophaalde vroeg ik gelijk of de pillen alweer leverbaar waren..... dat waren ze.... ik bestelde meteen..... wel wonderlijk dat ik geen bericht kreeg dat ze er weer waren..... tenslotte had ik dat een kleine 3 maanden eerder besteld en niet dat wat ik meekreeg. 




Anderhalve week geleden moest ik voor controle naar de dokter...... en ja hoor, mijn 'suiker' was te hoog..... gek hoor, hoe zou dat nou komen na steeds andere doseringen en soorten. Ik moest een hogere dosering van die spuit hebben (het dubbele)....... dus ze stuurde een recept naar de apotheek..... anderhalve week geleden! Nog niks gehoord! Nu hoor ik van iemand anders dat zij gebeld was door de apotheek dat het voorlopig niet leverbaar is! Pas half oktober weer! Dat gaat weer lekker, ik had gelukkig de afspraak om bloed te prikken nog niet gemaakt (ik had al een voorgevoel), dat had gemoeten 6 weken na die hogere dosering en dan contact opnemen met de diabetesverpleegkundige over uitslag e.d. Dat stel ik dus maar uit.... ik moet in december naar haar toe, ik denk dat ik daar maar op wacht. En ik heb nog wel wat gelukkig, maar ik ga niet dubbel spuiten om toch aan de dosis te komen, want dan ben ik er te snel doorheen..... dan wordt het nog onregelmatiger. En met wat pech is het pas later leverbaar dan ze nu verwachten.... ik wil niet helemaal zonder komen te zitten!  
Met die spuit had ik al tekorten verwacht want sinds april wordt het ook vergoed bij obesitas om af te vallen _(ik val er niet van af, dus het werkt niet bij iedereen! Maar goed, daar kreeg ik het ook niet voor, maar het zou mooi meegenomen zijn) en dus is er meer vraag naar. Nou gun ik het mensen met obesitas van harte en ik wens ze veel succes, maar ik vind toch dat diabetici voorrang moeten hebben..... hoe belangrijk het ook kan zijn bij obesitas,  ik denk dat een stabiele bloedsuiker belangrijker is!
Als ik niet gebeld wordt (er staan nog geen meldingen op mijn foon en er is ook niet ingesproken) dan ga ik morgen (of overmorgen) maar eens naar de apotheek. 


Ik hoor het vaak dat medicijnen niet leverbaar zijn, overal, allerlei soorten..... of het nou aan de apotheek ligt of aan de groothandel, de verzekering, de regering of voor mijn part Poetin..... het zal mij een zorg zijn wiens schuld het is, maar er gaat met medicijnen duidelijk iets niet goed in Nederland en dat moet beter! 
Het kan best een keer gebeuren, maar dit is te vaak.... en dan ook nog verkeerde informatie krijgen... ook fout! Ik kreeg een keer een ander merk omdat er een verontreiniging in mijn eigen merk gevonden was en er een terugroepactie was..... dat kan gebeuren (liever niet, maar er kan wel eens iets misgaan), dat ik toen een ander merk kreeg vond ik logisch. Als ik een dag of desnoods 2 dagen langer moet wachten op een medicijn vind ik acceptabel..... maar als het weken of zelfs maanden gaat duren gaat er duidelijk iets niet goed!



Ik ben woetsk!!! Toen ik nog een ukkie was vertelde mijn oudste broer mij dat kwaad in het Russisch 'woetsk' was ..... ik vond dat reuze-interessant en gebruikte dat voortaan als ik kwaad was en dat gebeurde nogal eens. Ik was een driftkikkertje en dat vonden mijn grote broers prachtig, die deden er alles aan om mij kwaad te maken en als ik dan riep dat ik woetsk was rolden ze over de grond van het lachen, wat mij nog veel woetsker maakte! En nu ben ik heel erg woetsk! 

3 opmerkingen: