Zoeken in deze blog

donderdag 22 september 2022

Weer een week verder

 Vrijdag eindelijk weer gezwommen, heerlijk! In de vakantie komt er meestal niet van en de meeste jaren zijn ze dan ook een paar weken dicht wegens werkzaamheden. Na de vakantie was er steeds iets op vrijdag, maar nu heb ik weer lekker gezwommen.

Zaterdag naar een verjaardag.... de dubbele verjaardag die 2 weken eerder in de soep liep omdat heer des huizes met de ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Het gaat weer goed met hem.... maar hij moet nog wel verder opknappen. Blij dat hij er weer bij kon zijn. 
Eerst even naar Action, het was daar erg druk en het belangrijkste hadden ze niet, maar ach..... dat had ik al verwacht. Ik had op de site gezien dat ze fluwelen manden in het okergeel hadden, die wil ik onder tafel zetten...... daar stonden rieten manden, maar die schuiven niet lekker op dit kleed en voor die manden heb ik een andere plek gevonden. Nou ben ik altijd gek op geel geweest en het is geweldig dat die kleur nu in is en er dus meer van te koop is, maar dat betekend ook dat het sneller uitverkocht is..... dus het was echt wel te verwachten. 

Zondag
werd een klusdag. Veel gesjouw..... de eettafel verschoven om het oude kleed weg te halen.... nieuw kleed op de grond en dan de tafel er weer op. Die tafel is loeizwaar, dus tillen is moeilijk, het werd schuiven, maar ja......... toen lag het kleed niet goed meer, want dat schoof deels mee dus dat werd een soort berg en dal!
Dan toch maar tillen en proberen het kleed goed te schuiven onder het deel dat ik optilde, ik probeerde het schuiven met mijn voeten te doen, maar de werkte ook niet goed. Het werd een heel onhandig gedoe...... het duurde lang voor het lukte, want die tafel kon ik maar enkele millimeters optillen....en dat poot voor poot, lastig en een flinke krachtsinspanning....... maar het is gelukt! 
Natuurlijk zijn er lezers die vinden dat ik hulptroepen had moeten inschakelen en er waren mensen die hun hulp al eerder aanboden, maar ja...... als kleuter zei ik al "kan ut zelluf"  Ik probeer het eerst zelf en als dat niet lukt vraag ik om hulp. Als ik weet dat ik iets niet kan schakel ik eerder hulptroepen in, maar ik had dit wel vaker gedaan (niet heel vaak) en zou het even 'even' doen! Ik zal nog vaak genoeg hulp nodig hebben...... naarmate ik ouder wordt zal vaker iets niet meer gaan of zie ik het niet meer zitten om zelf te doen, maar nu het nog kan..... tsja..... dan doe ik dat en heb er eventueel wel wat spierpijn voor over. 




Maandag maar wat rustiger klussen, even geen zware dingen sjouwen, mijn spieren konden wel wat rust gebruiken. Wel het één en ander naar boven gedragen, maar dat waren geen heel zware dingen. 
Ondertussen stond de tv aan waar de uitvaart van Queen Elisabeth op te zien was.

Dinsdag prinsjesdag....... weer de tv aan en verder een beetje rustige klusjes, ik was gaar en toen ik even zat viel ik in slaap! 
Het vertrouwen in de politiek staat op een dieptepunt. Natuurlijk gaan er zat dingen fout, maar ze hebben het de afgelopen jaren ook wel moeilijk gehad. De coronacrisis..... dat konden ze eigenlijk niet goed doen..... sommige maatregelen waren niet leuk, maar in mijn ogen wel logisch of op z'n minst toch wel begrijpelijk. Ze wisten ook niet wat ons te wachten stond en dan kan je alleen maar proberen om iedereen zoveel mogelijk te beschermen. Bij dat soort dingen kan je hooguit achteraf zien of het de juiste beslissing was. Toen daar het ergste van voorbij was begon de oorlog in Oekraïne en alle problemen die daarmee samen hangen. De torenhoge prijzen voor energie en in de winkels..... en er wordt van ze verwacht dat ze het wel even oplossen. De boeren...... ook een probleem.... voor de boeren, maar doordat die in opstand kwamen werd het een probleem voor iedereen. Nee, hun acties waren vaak te heftig, maar de boosheid snap ik helemaal. En lang niet alle boeren stonden/staan achter alle acties. Ze zijn al jaren niet juist behandeld met de steeds wisselende eisen en plannen, maar het is nu met al die andere problemen erbij wel extra moeilijk om even snel op te lossen. Natuurlijk moet er wel wat gebeuren, maar doen wat kan, wat goed is en goedgekeurd wordt door alle partijen is altijd moeilijk.



Ik zeg zeker niet dat ik het volste vertrouwen in de politiek heb, dat  gaat te ver, maar ik heb nog wel wat vertrouwen. Het vertrouwen verschilt ook per persoon en situatie. Maar hoe dan ook, welke regeringen er ook allemaal ooit komen...... ze zullen het nooit goed doen in de ogen van iedereen. Soms zullen ze het tijdelijk behoorlijk goed doen misschien, maar dat kan zo ineens omslaan en dan deugt er niks meer van. Mijn baan zou het niet zijn. Maar ik denk dat over het algemeen de intentie goed is. Er zijn altijd uitzonderingen, maar ik hoop dat die mensen nooit gaan regeren. En roepen of schreeuwen dat het allemaal anders moet.....-dat kan iedereen, maar echt dingen veranderen is minder simpel...... er zijn zat dingen die ik graag anders zou zien, maar ik snap ook dat niet alles zomaar kan. Ze zijn ook aan regels gebonden die meestal niet even veranderd kunnen worden
Er zijn veel mensen die door alle prijsstijgingen in de problemen komen, maar daaronder zijn ook veel mensen die verkeerde keuzes gemaakt hebben...... die vakanties en mooie nieuwe spullen belangrijker vinden dan iets  opzij te zetten voor moeilijker tijden, voor als er iets stuk gaat. Die schulden maken voor dingen die niet echt noodzakelijk zijn.  Daarnaast zijn er ook mensen die er echt niets aan doen kunnen dat ze in de ellende terechtgekomen zijn en dat vind ik veel triester! Mensen in de problemen moeten geholpen worden, helemaal mee eens, maar het moet wel kunnen!
 Eigenlijk zou het geweldig zijn als mensen met veel geld een arm gezin af en toe wat zouden toestoppen, liefst anoniem. Een extraatje kan zo belangrijk zijn als je krap zit. 

Woensdag..... ik had bericht gekregen dat de 2 bestelde stoeltjes bezorgd zouden worden.... hoera! Dat wordt dan weer klussen!




Gezellig, dan kunnen die tuinstoel en oude keukenstoel daar weg en die vrolijke nieuwe stoeltjes zullen vast heel leuk staan. Vroeg op en ik werd nog vroeger wakker dan de bedoeling was (niet echt wakker, maar ik ging er maar uit).... ze konden vanaf 11.00 komen stond er (dat stond er dinsdagavond al en het pakket was al ontvangen door de bezorgdienst), maar dat wil nog wel eens veranderen en soms is dat eerder, maar zo vroeg stond er nog steeds hetzelfde. Ik ververste een uurtje later de pagina om te zien of het veranderd was..... nee, zelfde tijd nog steeds. Huh?.... wat staat er nou bij? "Sorry, bezorgmoment is bijgewerkt" ... raar, de tijd is toch echt hetzelfde.... o.... maar nu staat erbij MORGEN!


Mopperdemopper! Om het leuk te maken staat er ook bij dat de bezorger onderweg is! Arme bezorger, ruim 24 uur onderweg om mij dat morgen te bezorgen! Ze meldden het wel vroeg, maar ik vond het toch wonderlijk en vervelend! 



Ik ging lekker op de bank liggen onder een dekentje, draaide mij om en sliep weer even verder, daarna voelde ik mij een stuk beter..
Begin van de middag de bel..... ze zullen toch niet toch met de stoelen komen? Nee, een schilder die kwam zeggen dat ze maandag of dinsdag komen. Het was wat uitgelopen, er zijn zieken.... ach ja..... dat kan altijd en het weer heeft invloed op hoe ver ze zijn, er kunnen altijd dingen tegen zitten, maar daar had ik al een beetje rekening mee gehouden. En netjes dat hij het even kwam zeggen. Als ze maandagochtend niet komen weet hij dat vrijdag en komt hij dat nog even zeggen. Deze week dus nog niet..... aan de ene kant jammer, aan de andere kant was ik ook wel blij.... het geeft een gevoel van vrijheid..... ja, ik ben een raar mens! 
Verder schoot ik niet erg op.....veel telefoontjes, dus veel oponthoud, maar wel gezellig, het waren leuke telefoontjes!. En ik keek nog eens of het pakket niet ineens nog weer een dag verschoven was....... stomverbaasd las ik 'Zending is bezorgd op 21 september om 13.21'.
Ik wist van niks en begon al nijdig te schrijven dat ik niks ontvangen had, maar besloot toch nog even buiten te kijken...... ja hoor, 2 grote pakketten.....eentje op de grond en eentje op de kliko! Nou, ik ben de kamer niet uit geweest, de deur naar de gang stond de hele dag al open........ als ik dan de bel nog niet hoor is het echt tijd voor meneer Schoonenberg!  Ik maakte mijn bericht nog wel af, maar met de melding dat het voor de deur stond. Maar dat verhaal begreep de computer natuurlijk niet...... die stuurde mij door naar messenger en daar kreeg ik ook een automatisch antwoord, ik moest het nummer even doorgeven etc. ..... mijn antwoord was 'laat maar, ik ga het uitpakken'.  Ik heb zo'n hekel aan computers die antwoord geven, die snappen het vaak niet en ze tonen al helemaal geen begrip! 

Natuurlijk had ik de andere stoelen laten staan omdat ze toch niet zouden komen vandaag..... al het voorbereidende werk had ik niet gedaan. 

De poten moest ik er onder zetten. Omdat ze schuin staan was dat wat lastig, maar als de schroefdraad eenmaal pakte ging het prima. Maar ja, als ze schuin moeten staan moeten ze wel de goede kant op staan, dus soms kon ik niet verder en dan maar een tikkie terug. Vervolgens moest ik volgens de tekening een schroef aandraaien die er al in zat.... nou, die zat al stevig en dan een andere schroef schuin erin ....in een voorgeboord gat. Weer een andere schroevendraaier. Gelukt! Maar ik ben nooit vriendelijk voor schroeven, als ik kracht moet zetten schiet ik eruit en zo draai ik alle schroeven naar z'n moer! Had ik een poot klaar en vond ik hem toch niet goed staan...... schroef er weer uit, poot anders draaien.... schroef er weer in. Bij een andere poot was ik de plastic ring vergeten die ertussen moest.... allemaal dubbel werk. Soms draaide ik de poot er zo in één keer in en soms lukte het steeds niet, maar de aanhouder wint! Ongetwijfeld komt dat door mijn eigen onhandigheid. Na 1 stoel had ik last van mijn handen en polsen..... dus even wat anders doen en dan weer verder.
Er zal vast wel iemand zijn die vindt dat de poten niet helemaal goed staan, maar die mag het dan zelf doen!  De stoelen zijn klaar, even kussentjes erop.... ik hou van kussentjes.... klaar! 

Ik ben helemaal tevreden, precies wat de bedoeling was! Evenveel zitplaatsen als met de tweezitsbank, maar veel handiger..... zo opzij gezet als het nodig is of als ik ze gewoon ergens anders wil plaatsen. Nemen niet teveel ruimte in....... krekwakwou. 


De dozen plat maken viel ook nog niet mee want het was niet alleen een onmogelijk model, maar het zat ook vol met nietjes.... nou ja, zeg maar nieten, grote dingen die ik er niet in kon laten zitten als ik dit bij het oud papier zet. Daar halen mensen hun handen aan open of kleding stuk..... want dit verwachten ze niet, ze gaan echt niet elk stuk karton eerst inspecteren. .....dus die dingen eruit peuteren en soms knippen, maar wel in etappes.....wat een gedoe, ik hoop dat alles eruit gaat. En wat vandaag niet lukt doe ik morgen wel....... geen haast! 



Donderdag...... Geen enkele afspraak en zelfs geen pakjes..... ik hoef met niets en niemand rekening te houden en dus wordt er geen wekker gezet!  Natuurlijk heb ik wel afspraken met mijzelf, ik wil wel wat klusjes afmaken, maar ik kan lekker rustig aan doen.... in oude kleding rondlopen of in mijn nachthemd.... maakt niet uit! Tussen het klussen door lekker lezen of een filmpje kijken......  er komen nog een paar drukke dagen, dus even kalm aan. Ik sliep lekker uit en tegen 10 uur kwam er een mailtje met de vraag of ik gebeld mocht worden om die tijd ('Ben je wakker en bebelbaar?") ..... mijn antwoord was natuurlijk 'JA' en meteen ging de telefoon. Om 12 zijn we maar gestopt hahaha. Leuk gesprek, veel gelachen.
Daarna even aan de slag, wat dingen verplaatst naar een betere plek en toen was het lunchtijd. 
Het karton ga ik vanmiddag mee verder, dat moet wel klaar vandaag want het ligt in de weg! 
En verder zie ik wel. 

En zo is er alweer een week om, morgen weer zwemmen..... het kan, want de schilder komt niet en ik verwacht geen pakketten meer..... en zeker niet om die tijd! 

5 opmerkingen:

  1. Teveel onderwerpen om op te reageren maar dat de stoeltjes leuk zijn is een feit. 😀
    Ik heb mezelf op een andere manier geabonneerd op deze blog, dat werkt misschien. Ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig, gelukt!
    Ja, ik vond de stoeltjes ook erg leuk, niet zo groot, maar ze zitten lekker. Leen Bakker, gewoon op de webshop besteld.

    BeantwoordenVerwijderen