Zoeken in deze blog

zondag 25 september 2022

Mijn weekend ..... even bijkomen, dagdromen en een planning maken voor de klussen.

 


Zaterdag eerst maar weer eens een verjaardag. Ik dacht 's morgens te gaan, zodat ik de rest van de dag nog andere mogelijkheden had. Ik wist niet precies hoe het zou lopen, dus ik had niks afgesproken..... maar ik had in mijn hoofd dat ik weer naar Almere zou kunnen gaan, waar DJ Bert zou zingen. Ik wist al een tijd en ik wist dat het in het centrum was, maar dat is groot...... en ik bedacht dat er vast wel wat van op internet te vinden was, er zal vast meer te doen zijn! en ja hoor, het was 'Uitfestival Almere' .....even het programma opzoeken van de verschillende straten...... gevonden: om 2 uur op de Citadel!. Niet een straat die heel dichtbij het station is, maar als ik er rechtstreeks op af loop valt het waarschijnlijk wel mee...... meestal loop ik al winkelend die kant op en dan is het een flink eind en ben ik aan koffie toe...... maar ik heb waarschijnlijk geen tijd om vooraf te winkelen, dan bewaar ik wel voor daarna....... want als ik er toch ben wil ik dat wel volledig benutten door even te gaan winkelen, er zijn zoveel winkels dat ik aan een dag niet genoeg heb en daarom kijk ik altijd eerst welke winkels ik zeker naartoe wil en waar die ook alweer zitten. Er is een straat vlakbij Citadel waar veel goedkope winkels zitten..... mijn winkels dus! En als het dan fatsoenlijk weer is..... het mag van mij best koud zijn, maar deze middag liever geen regen. Voor de optredende artiesten hoopte ik dat natuurlijk nog veel meer!!! 
Het plan was goed, de uitvoering minder! Ik stond dankzij de wekker op tijd op....... maar ik kon niet echt wakker worden, ik was net een zombie.  Dan maar even de laptop gepakt, even rustig aan. 
O, er staat nog een mailtje klaar om verzonden te worden..... tsja...... gisteravond getypt, maar ik kon mijn ogen niet open houden en klapte de laptop dicht.... komt later wel. Dat in orde gemaakt en ik hoopte dat ik van douchen wakker zou worden..... niet dus! Mijn ogen wilden gewoon niet goed open. Ineens bedacht ik.....'waar ben ik nou mee bezig? Het was een drukke week, er komt ook nog een drukke periode aan, er moet nog veel gebeuren..... als ik dit allemaal wil doen vandaag dan lig ik morgen nog op apegapen. Het is allemaal heel leuk en ik kan het willen, maar slim is het niet! '
Ik twijfelde nog even, want ik had er echt zin in, maar besloot even een uurtje slaap te pakken om bij te tanken en dan na de lunch naar de verjaardag te gaan. Dat is vlakbij de supermarkt, dus op de terugweg melk halen en wat ik verder nog nodig heb en dan verder niks. Als ik dan fit ben kan ik nog wat kleine klusjes in huis doen en anders morgen maar. De blunder van vrijdag kwam voor een deel denk ik ook door vermoeidheid en het was gewoon een rommelige dag waardoor ik de kluts even kwijt was en te laat weer terugvond.
Zondag wilde ik veel doen..... veel kleine klusjes die ik steeds oversloeg zoals een lamp vervangen en de kap op een andere lamp er weer op doen......die lamp had ik een tijd geleden al vervangen, ik kon er net bij..... maar niet goed genoeg om de glazen kap er weer op te doen, losmaken is minder nauwkeurig, vastmaken is lastiger als het eigenlijk te hoog is, dus dat werd opzij gelegd en vergeten. Nu staat de hogere (en steviger) trap toch beneden, dus dat moet nu gebeuren, dan kan die trap weer naar zolder! Zo zijn er meer dingen die op zichzelf niet zoveel voorstellen, maar die toch moeten gebeuren en alles bij elkaar gaat er nog best wat tijd inzitten. 
Dat werd dus het nieuwe plan...... hoe jammer ook, ik ging niet naar Almere! 

De verjaardag was gezellig en daarna even boodschappen, prima, dat is klaar. Na het eten heb ik uren geslapen..... en daardoor 's nachts een tijdje wakker en ;s morgens weer lang geslapen...... ik had het blijkbaar nodig. Dan maar minder doen dan het plan was, geen probleem, als ik maar wel wat doe, want vooral beneden moet het nu toch wel snel ruimer en netter worden. Ik heb de laatste weken veel gedaan, eigenlijk te veel. Wel meestal rustig aan en met pauzes ertussen, maar alles bij elkaar even te veel.
Story of my life ...... dan komt er altijd een periode dat het even niet meer gaat. Ik kan best wel eens iets extra doen, maar niet te vaak. En nu is er gewoon steeds erg veel dat gebeuren moet. De andere stoel die ik nog zou bestellen laat ik nog maar even zitten, die moet ik zelf in elkaar zetten (niet alleen de poten) en ik denk dat ik nu beter niet kan gaan stoeien met een stoel. Eerst maar andere klussen..... dan maar na mijn verjaardag, dan is het niet erg als het niet meteen lukt en er delen van een stoel in de kamer liggen 😂. Ik weet ook dat die stoel een stuk zwaarder is..... nu maar even niet!
Als hij nu komt wil ik het even snel doen en dat gaat waarschijnlijk niet...... nee, eerst maar andere dingen, er is nog genoeg te doen. Ik heb dit altijd gehad..... maar dat wordt er met de jaren niet beter op.... en na jaren gekwakkel door problemen met medicijnen ben ik wel opgeknapt, maar niet meer op het oude niveau gekomen. Ik denk ook niet dat dat nog gebeuren gaat, want ondertussen ben ik wel jaren ouder! Maar goed, het is beter dan het lange tijd was en ik doe wat ik kan.... soms iets teveel, maar als ik dat niet te vaak doe is dat geen probleem. Nu zorgen dat ik de rest van de dag wakker blijf en proberen vanavond op tijd te gaan slapen ...... dat is voor een avondmens vaak lastig, want ik ben 's avonds vaak het fitst, hoewel ik nu wel eerder slaperig wordt dan vroeger, maar ja.... als ik dan opsta om naar bed te gaan ben ik weer klaarwakker...... daarom val ik vaak op de bank in slaap.... omdat ik weet dat ik dan vaak eerder slaap. 



Het is mooi weer...... dus ik ga in elk geval even naar buiten, dat is ook goed voor mij......  doordat de zomer voor mij te warm was ben ik minder buiten geweest dan ik zou willen.... maar dit koelere weer met een zonnetje is voor mij heerlijk, daar krijg ik weer wat energie van, dus hup naar buiten en energie slurpen! 



Dan kan ik gelijk even naar de glas- en kledingcontainers, dan ruimt dat ook..... maandag even doorgeven dat ik grofvuil heb (ze komen hier komende woensdag)... maar even alleen doorgeven wat al beneden staat, geen extra gesleep nu. Dat was vroeger wel handiger, dan kon je op de ophaaldag gewoon buiten zetten wat ze mee moesten nemen en kon je er tot het laatste moment nog wat bij zetten. Nu moet ik uiterlijk een dag van tevoren voor 12 uur precies aangeven was ik ga neerzetten. Maar goed, er zijn ook plaatsen waar ze het helemaal niet meer ophalen, dat is erger! Morgen wordt de pmd-bak geleegd en van de week ga ik oud papier wegbrengen, dat is ook weer nodig...... ik heb regelmatig extra papier omdat ik oude bladen die ik ooit keurig bewaarde nu wegdoe..... dat zijn ook weer van die dingen die toen logisch waren om te bewaren, maar nu verouderd zijn en vaak weg kunnen. 
Na alles wat al weggegaan is zou je toch denken dat het hier ondertussen ruim zou zijn, maar zover is het nog niet..... en echt ruim gaat nooit lukken, dat kan alleen als ik dingen wegdoe die ik niet kwijt wil. Ik ben bijvoorbeeld gek op mijn huis versieren voor Kerst, Sinterklaas, Pasen, Halloween etc. .... daar heb ik dus veel spullen voor. Het kan wel wat beter georganiseerd worden, niet overal wat bakken zodat ik niet alles kan vinden, maar doordat er toch wel wat ruimte gekomen is komt dat ook wel goed. En dan steeds uitzoeken of er dingen bijzitten die wegkunnen omdat ze stuk zijn of niet mooi meer. Omdat ik zoveel heb gebruik ik niet elke keer alles, waardoor er in de achterste bakken (vooral van de kerstspullen, want daar heb ik erg veel van) vast wel dingen zitten die wegkunnen! Maar dat komt later wel, eerst andere klussen. 
Af en toe maak ik een lijstje met wat er nog gebeuren moet en wat het eerst moet..... het is leuk om dingen te kunnen afstrepen!  Op zo'n dag waarop ik het wat rustiger aan wil doen is het plannen van die bezigheid een lekker klusje..... dat kan ik op de bank redden!  En nu is het komende week wachten op de schilders.... hopelijk lukt het nu wel, maar als ik de weersverwachting zie dan denk ik dat ze morgen nog niet komen. Ze zijn in de buurt, ik ben de volgende, de planning was maandag of dinsdag..... maar volgens mij zijn ze daar nog niet klaar. Dussssss....... ik kan nog geen afspraken maken.......  ik wil binnenkort naar de kapper, maar met dit weer valt slecht te voorspellen of ze komen en hoe lang ze bezig zijn. Als de buitendeuren openstaan wil ik niet weg! Boven de ramen open vind ik minder erg..... dat kan wel even. Ik wil niet dat het nog langer gaat duren doordat ik er zelf niet ben. Dus maar even wachten met afspraken maken. Ik zou dinsdag naar vriendin gaan, maar we hebben het maar veranderd en zij komt hier..... vanwege de schilders. Ik hoop toch echt dat ze voor mijn verjaardag klaar zijn.... dus graag even geen regen komende week (de voorspelling is niet gunstig). 
Ondertussen ben ik een verjaardag vergeten (eigenlijk wel meer verjaardagen van vandaag, maar die stuur ik geen kaart, dus die heb ik snel op een andere manier gefeliciteerd) ...... dankzij facebook weet ik het. Maar even via facebook gefeliciteerd. Ik raak door mijn leuke kaarten heen..... ik heb nog vooral verjaardagskaarten voor kleintjes en dat is hij niet meer..... dus sorry, dan maar even alleen via facebook, volgend jaar beter. Juist omdat het geen ukkie meer is zal hij het geen probleem vinden neem ik aan. Ach, als kleine kinderen groot worden wordt het meestal minder belangrijk voor ze..... en dan zal het ook wel een keer stoppen..... zolang ze nog thuis wonen zal ik waarschijnlijk wel blijven sturen, maar daarna houdt het op, tenzij het iemand is met wie ik veel contact heb. In Monnickendam breng ik de kaarten meestal zelf weg..... dat doe ik meestal de avond van tevoren.  Voor kleintjes vind ik het het belangrijkste..... vaak krijgen de ouders geen kaart, maar de kinderen wel. 

Zo, ondertussen is het zondagmiddag...... tijd voor de lunch! Ik loop nog in mijn nachthemd...... het was echt even een luie zondagochtend. Ik begin weer een klein beetje bij te komen...... na de lunch douchen en dan naar buiten ..... nog wat boodschappen doen weer..... alvast wat dingen voor mijn verjaardag over 2 weken, dingen die ik bewaren kan en dingen die toevallig nu in de aanbieding zijn. Gisteren kon ik niet teveel meenemen omdat ik ook een flinke plant mee wilde nemen en dan is er één fietstas al vol. 
Met een verjaardag begin ik altijd al vroeg met inkopen..... niet alles op het laatste moment, want dat is dan zo'n gesjouw en heel vervelend als ze dan niet alles hebben. Er zijn zat dingen die lang goed blijven en dus ruim van tevoren gehaald kunnen worden..... het voelt altijd goed als ik al het één en ander in huis heb. De verse dingen komen dan wel op het laatst. 


Ondertussen hebben we een klein regenbuitje gehad en is de zon verdwenen....... maar ook zonder zon is het buiten lekker!

4 opmerkingen:

  1. Je wordt ouder mama.....
    ..en dat merk je, sluipend maar duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik geef het toe! Het sloeg alleen wat sneller toe doordat ik niet in orde was..... en dat is een tegenvaller! Maar ach, het is geen drama, ik ben gewend mij aan mijn lichaam te moeten aanpassen.... als het lichaam niet wil moet ik stoppen en liever nog wat eerder. Soms ben ik nog wat te enthousiast...... tsja..... de straf volgt vanzelf 🤣😂

      Verwijderen
    2. Het opgeven van enthousiasme, dat is het meest jammere.

      Verwijderen
  2. Ja, maar eigenlijk moest ik altijd al opletten dat ik niet overdreef..... alleen nu is het sneller teveel.

    BeantwoordenVerwijderen