Zoeken in deze blog

dinsdag 27 september 2022

Klein beetje zielig


 En toen was ik ineens ziek..... nee, niet ernstig hoor, maar gewoon beroerd... ik ben nou eenmaal een kneus. Ik was maandagmiddag al ineens gammel, kon mijn ogen niet openhouden en ben even naar bed gegaan.... op de bank leek mij niet prettig met schilders die regelmatig voor het raam staan. Even een uurtje bijkomen. Daarna leek het wat beter.... nog wel slaperig, maar ja, ik was erg vroeg opgestaan. 
Vannacht kreeg ik ineens pijn in mijn zij...... ik voelde mij alsof ik hoge koorts had en waarschijnlijk had ik ook wel koorts, maar het kwam heel plotseling als bij een opvlieger alleen duurde dit langer. Na een uurtje zakte het allemaal wel af, maar voelde ik mij duidelijk niet fit. Voor alle zekerheid deed ik een zelftest,  ook al had ik niet het idee dat dit corona zou zijn, maar je weet maar nooit. Maar die was negatief. 
Daarna kon ik niet meer slapen en ik besloot om dan maar 'gewoon' overdag mijn slaap in te halen. Eerst vriendin afzeggen, want die zou langskomen..... de schilders zag ik niet, maar dat verbaasde mij niet met al die regen, anders had ik even gevraagd of er ramen open moesten, auto weg of wat dan ook... evt. 1 pot koffie zetten en daarna ben ik er even niet, dan mogen ze het zelf uitzoeken. .Dat was ook de reden dat ik zo snel testte.... ik moet evt. toch de schilders te woord staan! Meestal als ik mij niet fit voel blijf ik binnen en ontmoet ik niemand...... dan test ik eventueel na een paar dagen pas (tenzij ik ergens naartoe moet of als ik heel snel opknap en een paar dagen al nergens last van heb). Soms weet ik eigenlijk zelf wel wat er aan de hand is omdat ik wel vaker zoiets heb..... dan test ik alleen als ik in de buurt van andere mensen kom..... voor alle zekerheid. 
Ik wil niet het risico lopen dat ik iemand ziek maak! Veel mensen hebben er niet veel last van, maar als iemand wel flink ziek wordt en dat waarschijnlijk door mij komt zou ik mij schuldig voelen.... vooral als er een reden was om te testen en ik dat niet gedaan heb of  terwijl ik ziek was en in de buurt van anderen kwam (zonder het te melden). Als ik het niet weet omdat ik er zelf (nog) niet ziek van was dan ligt het anders.... dan zou ik het ook heel vervelend vinden, maar weet ik dat ik er niks aan kan doen. 
Hoewel veel mensen ingeënt zijn of al eens besmet zijn geweest en deze variant minder ziekmakend is, moeten er nog steeds mensen met corona naar het ziekenhuis........ het is nog niet over en sommigen worden er flink ziek van!  Het is wel minder dreigend allemaal dan in het begin, maar ik wil anderen niet ziek maken. .
Later deze week nog maar eens testen.... weer voor alle zekerheid. 





Toen ik om 9 uur nog geen schilder had gezien ging ik onder een dekentje op de bank liggen..... dan zullen ze wel niet meer komen! Daarna tot 1 uur geslapen...... en ik kon maar met moeite wakker worden.  Toch maar even gemeld dat ik de muziekrepetitie oversla deze keer..... dat wordt niks. 

Ik vermoed dat een dagje rust mij goed zal doen, al komt het mij niet goed uit, maar ja.... ziek zijn komt nooit goed uit! 
Even niks doen..... alleen de dingen die echt moeten, waar niet aan te ontkomen valt. Toevallig gisteren bami gemaakt, genoeg voor een paar dagen, dus over eten hoef ik mij geen zorgen te maken.... als ik trek heb. 
Het is niet nieuw voor mij (hoewel ik dat van vannacht niet eerder gehad heb), even een dag of paar dagen ziek gebeurt wel vaker.....  doorlopen werkt niet, dan wordt het alleen maar erger en duurt het langer voor ik opknap. Meestal heb ik het als ik het wat druk gehad heb......slaap doet vaak wonderen. dus ik draai mij maar weer eens om. 

2 opmerkingen:

  1. Jammer, zo vervelend om je niet lekker te voelen, word maar gauw weer beter.
    Heb je dit gezien/gehoord? Volgens mij ongeveer van jouw jaar.
    Las ik toevallig in Senior plaza.

    Reünie chr lagere school Monnickendam klas 6 1966/1967
    Wij zijn op zoek naar oud klasgenoten die in leerjaar 1966/1967 in de zesde klas zaten van de christelijke lagere school bij meester Langelaar aan de Binnendijk in Monnickendam....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel.... het gaat alweer beter.
    Nee, dat had ik niet gezien. Wel precies mijn jaar, maar niet mijn school. Ik heb meester Langelaar wel gekend.... die kon erg mooi vertellen en vertelde wel eens het Kerstverhaal op de zondagschool.
    Ik zat op de openbare school (Pof. Dr. Ph. A, Kohnstammschool)
    Bedankt...... het had zomaar mijn school kunnen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen