Zoeken in deze blog

woensdag 28 september 2022

Woensdag

 


Woensdag
...... alweer een stuk verder opgeknapt, maar ik voel mij alsof ik 2 weken zware griep heb gehad. Dinsdag had ik de hele dag een soort woontrui aan..... zo warm dat ik het er meestal niet langer dan 10 minuten in uithou, maar nu ik ziek was vond ik het heerlijk. 

Eerst maar eens het grofvuil buiten zetten dat ik had aangemeld. Het was nog donker en de sterren waren duidelijk te zien.... de beloofde een knappe dag te worden. 
Het lastigst waren de rollen tapijt, hoewel het goed te schuiven is, maar vooral het grootste kleed was wat onhandig, maar het lukte. Het was nog erg vroeg en dan ben ik nooit op z'n best. Soms zet ik het 's avonds al neer, maar met de te verwachtte regen leek mij dat geen goed idee, dan worden die kleden helemaal loodzwaar en dat wilde ik de ophalers niet aandoen. Omdat ik niet in orde was zou ik als ik het 's avonds deed wel even hulp gevraagd hebben, maar 's ochtends om half 7 ga ik dat niet vragen. Maar rustig aan, dan lukt het allemaal! 
Even rustig weer zitten...... even bijkomen, nog maar even weinig doen vandaag... niet meteen overdrijven, dit was al genoeg gesjouw! 
Ah, daar komt een schilder....... het regende niet, maar het was nog erg vochtig buiten, boven de weilanden hing een dikke mist, de ramen waren nat en beslagen aan de buitenkant. 
Hij wilde de deur van de 'buurschuur' graag open...... dus ik liep er even naartoe. Hij wist dat ik de sleutel had. 
Weer binnen bedacht ik dat ik niet gevraagd had of ze al koffie wilde, maar nummer 2 meldde zich al en had wel trek..... even later zette ik het blad buiten neer. Het viel mij op..... ik vind koffie altijd zo lekker ruiken, ook toen ik zo'n 30 jaar lang helemaal geen koffie dronk (niet omdat ik het niet lustte)....maar vandaag.... ik vond het helemaal niet lekker ruiken en had ook geen trek in koffie!
 Deze keer was er ook een theedrinker bij, die dat gelukkig durfde te vragen.  Ach, zo ben ik ook bezig..... geen zwaar werk, maar toch bezig en tussendoor lekker lezen.... ik had nog wat bladen liggen die ik van iemand kreeg en die ik zelf ook weer doorgeef. Dat ruimt dan ook weer als ik die uit heb. Eigenlijk is dat toch ook werk? 
Het zonnetje kwam goed door..... heerlijk, meteen zag alles er een stuk vrolijker uit. 
De steiger werd weer verschoven...... dat zal nog wel een paar keer gebeuren. Lastige klus op mijn ongelijke tegels voor iemand in z'n eentje, maar het lukte hem. Het zou mijn werk niet zijn, ik heb hoogtevrees en durf echt niet op een steiger. Ik zou ook alles 100.000 keer controleren of er echt niks mis kan gaan. 

De ramen moesten boven open..... toen ik de 2 trappen naar zolder bestegen had hijgde ik als een oud paard..... niet te geloven zo snel als mijn conditie altijd achteruit gaat. Nou ja, komt wel weer terug. 


Beneden ging de telefoon..... weer een oplichter die zogenaamd namens de Rabobank belde. Nou heb ik daar geen rekening, maar er zou geprobeerd zijn geld naar een Raborekening over te maken. 
"Nou, krijg ik deze telefoontjes nu van alle banken?" "Hoe bedoelt u?"  "Ik ga er zelf wel achteraan, goeiedag!" .... en ik hing op. Het gebeurt de laatste tijd zo verschrikkelijk vaak...... heel erg dat je zo voorzichtig moet zijn. Deze man probeerde netjes en langzaam te praten, maar ik hoorde een duidelijk Amsterdams accent dat hij niet verbergen kon. Over het algemeen trap ik niet snel ergens in, maar ik zal niet beweren dat het mij niet kan gebeuren..... even een moment niet opletten, druk bezig, slaperig, ziek of wat dan ook.... het kan allemaal voor zorgen dat het een keer niet goed gaat. 

Tussendoor toch maar wat kleine klusjes gedaan, het stilzitten begon mij te vervelen. Om een uur of 12 begon het te regenen..... niet hard, maar wel nat. Even later werd keurig het blad met kopjes en de thermoskan weer teruggebracht met de mededeling dat ze er vandoor gingen. Het voorbereidend werk is gedaan, maar regen en schilderen gaan niet samen! Gelijk maar even de buurschuur weer op slot gedaan, dan kan ik dat niet meer vergeten. Daar staat nu niet veel meer in van mij, maar dit laatste moet nog even blijven staan (dat mag), het raakt nu binnen vol met bakken die ik nog niet allemaal leeg heb. 

Ik zag dat grofvuil ook weer netjes alles had opgehaald, ik heb ze niet gehoord. Mooi, voorlopig heb ik nu niet veel meer voor het grofvuil.... er komt wel weer wat, maar niet veel meer. Voor de kliko zal ik nog wel vaker wat tegenkomen, maar ook niet meer zo veel als eerst. 
Vorige week had ik ook weer een klein zakje kleding weggebracht en kleding weggegooid..... dus ook dat gaat goed. Ik koop nauwelijks kleding, eerst maar eens ruimte maken in mijn kasten.... ik heb nu meer dan ik in mijn kasten kwijt kan! (Doordat ik een paar jaar terug heel veel kleding gekregen heb).

Op de overloop kwam ik een witte plastic ring tegen..... geen idee waarvan het was, maar het leek mij beter hem te bewaren. 

Nu de schilders weg zijn kan de achterdeur weer op slot en kan ik als ik wil op de bank een tukkie doen.... met schilders voor het raam doe ik dat liever niet. Ik voel mij nooit vrij in mijn huis als er mensen in of om het huis aan het werk zijn. 
En inderdaad viel ik weer in slaap, van half 3 tot 5......  best lang! Vlak daarna begon het te onweren..... de regen viel met bakken uit de lucht en het hagelde ook flink.... niet normaal meer. Toen het steeds erger werd ging ik toch maar naar boven, even een rondje door mijn huis om ramen dicht te doen. Op zolder zag ik wat raars...... aan de muur boven de trap zat een magneetplaatje en daar hing een ander plaatje aan, maar de bijbehorende rookmelder hing er niet. Al snel had ik de rookmelder gevonden.... tussen de bakken die overal staan 😂 .....en daar ontbrak iets aan..... jawel, de kunststof witte ring. Ik heb hem weer in elkaar gezet .....maar op de plakstrip kon ik niet meer vertrouwen, dus ik zette hem op een randje halverwege de trap. .... gelukkig hangt de oude rookmelder er ook nog. 
Toen ik weer beneden kwam was het buiten weer droog en het onweer voorbij. 

En 's avonds weer slapen..... dwars door alle tv-programma's die ik wilde zien heen. 
Benieuwd of de schilders morgen komen.... als ik de weersverwachting zie dan regent het de hele morgen een beetje. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten