Zoeken in deze blog

zondag 11 september 2022

Waar is dat feestje?

 Echt, het is elk weekend raak..... elke keer is er een feestje! 
Deze keer was het zaterdag best een drukke dag, want ik moest eerst de door mij beloofde makreel halen.... en de avond ervoor kreeg ik een mail met de vraag of ik ook paling wilde meenemen...... tuurlijk! Ik had al op internet gekeken of ze open waren op zaterdag en dat was het geval...... maar google was geen goede raadgever, want de rokerij was dicht. Best begrijpelijk, ze kunnen niet altijd open zijn, ze hebben ook een leven naast het roken, maar ja....... ik had geen makreel en geen aal! En Google gaf nog steeds aan dat ze open waren. Natuurlijk is er ergens anders ook wel vis te koop, maar ik had juist over deze makrelen opgeschept..... ik wilde makreel zo vers uit de rokerij! Hij houdt hem tegoed! Ooit krijgt hij zijn makreel! 

Daarna met de bus en de metro naar het Centraal Station Amsterdam en daar ontmoette ik P. Zij is mijn vaste reisgenote naar bepaalde feestjes. Leuk om elkaar weer te zien!


Mijn 'roltas' was weer mee, daar zat het cadeau voor de jarige in...... daar hebben we al een paar weken lol om! Een mooi cadeau vinden wij zelf...... een perfect cadeau..... maar even was het niet perfect omdat ik een foutje in de bestelling maakte ...... maar het kwam goed..... leuk ingepakt, gekke rijm erbij.....er zijn heel wat mailtje en telefoontjes over en weer gegaan..... nu maar afwachten wat de jarige ervan zou vinden. Het was ook versierd met bijen en dat had alles te maken met de fout die ik eerder maakt..... BJ i.p.v. DJ op de inscriptie ..... en die B was dus de bee...... Beeeeee Happy.




Het was een speciaal cadeau...... omdat hij jarig was en met pre-pensioen gaat. Hij vaak op de (internet-)radio als DJ te horen is en ons trouw zijn late avondprogramma toestuurt.....zodat wij dat kunnen beluisteren wanneer het ons uitkomt. En ook omdat we al veel bbq's bij hem gehad hebben, daar doet hij altijd zijn best voor, is flexibel met het verzinnen van een datum, haalt van alles in huis.... dat mag best beloond worden! Het mocht deze keer een eerbetoon worden..... omdat hij altijd zo zijn best doet en we waren heel blij dat we dit vonden!



En ik had nog een lp voor de jarige, die zat ook in de tas. 

We stapten op de trein naar Almere en ik had herinneringen op aan eerdere ritjes, want er gebeurt altijd wel iets geks...... in veel gevallen veroorzaakt door P. 
De vorige keer had zij een doos mee waarop stond dat het voor Bert was en vervolgens vroeg zij aan iedereen "Heet u Bert? Nee? Jammer, dan is dit cadeau niet voor u!"  De verbaasde gezichten, de reacties..... het was weer flink lachen. Een andere keer zei ze duidelijk dat ze met de lift wilde, ze had thuis al genoeg trappen en had er een hekel aan! Ik checkte uit en ging door het poortje bij de lift..... bij haar lukte dat niet, er was ineens een storing en iemand van de NS zei haar dat ik dan wel met de lift ging en dat zij maar met de trap moest.... dan zouden we elkaar beneden wel ontmoeten. 
Of ze loopt ineens naar een paar verkeersregelaars en zegt: "Heren, u ziet er prima uit, mijn complimenten, maar dat flubbertje van achteren kan echt niet, dat moet ik even goed doen"..... en ze werkte het kledinglabel weg. 
Deze keer had ze ook weer dergelijke invallen...... zo sprak ze op het station in Almere een zeer knappe NS-er aan..... "Dag mooie meneer, mag ik u iets vragen? Weet u dat u heel knap bent?" (of woorden van gelijke strekking). En daarna beoordeelde ze elke ns-er die ze zag..... de rest was allemaal duidelijk minder mooi!

Van tevoren hadden we al gekeken of er ook bussen gingen, want met al die stakingen, storingen en tekort personeel weet je maar nooit. Maar gelukkig was de NS deze dag stakingsvrij, dus we konden probleemloos op stap. 
Natuurlijk wel van tevoren nog even gecheckt of er dan misschien andere problemen op onze route waren, maar alles was normaal! Ik kwam wel iets anders tegen wat met de ns te maken had...... een eindje uit de buurt maar wel leuk.... omdat het open monumentendag was kon het station van Harlingen bezichtigd worden ...... dat is weer eens wat anders! Maar ja, daar kwamen we niet in de buurt, zover ging onze trein niet. 
Naar Almere is maar een kort ritje met de Intercity en hij reed keurig op tijd, ook onderweg geen vertragingen. 

Het ging goed, zijn huis werd weer snel gevonden en zijn dochter heette ons welkom, want B. was zelf nog even met een uitzending bezig, maar al snel kwam hij er ook bij.  
Het cadeau werd uitgepakt, het gedicht voorgelezen, alles uitgelegd en het werd bewonderd. 

We zouden barbecueën als het weer het toeliet en de hele week zag het er niet best uit (er werden dus al alternatieve plannen gemaakt).... een dag eerder werden er nog steeds onweersbuien voor zaterdag voorspeld, maar zaterdagmorgen waren ze ineens van de (buien-) radar verdwenen. En het werd schitterend bbq-weer, we zaten heerlijk buiten. We hadden eerst binnen al wat gedronken en gesnoept (het was heerlijk!!!!) en buiten ging de bbq aan..... de nodige sausjes en salades en stokbrood waren aanwezig en B. bakte het vlees...... we hebben weer heerlijk gegeten! En er was nog een toetje..... een heerlijke chocolademousse met slagroom!!! Jammie..... niet goed voor mij, maar veel te lekker en de rest van de week zal ik mij keurig gedragen! Het was weer erg lekker allemaal, zo lekker dat ik geen tijd had om foto's te maken (ik ben het gewoon vergeten!)
  😂🍖🍗🍴


En daarna hadden we nog ander een leuk toetje..... we gingen met z'n drietjes naar Hilversum, naar een theatercafé...... cabaret! Daar houden we allemaal van, dus toen B dat voorstelde hoefden P en ik niet lang na te denken...'JAAAAA!!!!'
Dus we stapten bij B in de auto en reden van Almere naar Hilversum....  zelfs als het cabaret zou tegenvallen hadden we een mooie dag en avond..... zo leuk om samen te gaan en juist leuk omdat het maar een klein groepje was..... toch weer anders dan met een grote groep. 

Het was leuk! Er waren 3 cabaretiers in Theatercafé Muze.....heel gezellig zaten we daar aan tafeltjes

Foto van Bert zijn facebook gepikt



dichtbij de artiesten waardoor er veel contact was. Natuurlijk is de één leuker dan de ander, verschil moet er zijn en smaken verschillen natuurlijk ook. Het begon heel leuk met liedjes van Boy Scholte



 
 gevolgd door een optreden van Marjanne van Loon


(daar kon ik nog niks over vinden op internet, wel iemand met dezelfde naam, maar dat was volgens mij iemand anders en had niks met deze avond te maken).... die vonden we wat minder en tot slot kwam Robbert Jan Proos,



Geen superfoto's, maar voor mij een leuke herinnering. 

daar hebben we ons tranen om gelachten.....hij deed ons wel wat  denken aan Richard Groenendijk. Geweldig!

Daarna naar de trein, het station  was dichtbij (prima te doen dus met het ov.... ik ga daar vast nog wel eens naartoe!) en de trein kwam ook al snel en dan is het maar een kort ritje naar Amsterdam. P en ik namen afscheid van elkaar en ik liep naar de bushalte. De bus naar Edam/Hoorn zou net wegrijden maar hij opende de deur nog even voor mij (en er kwamen er nog een paar die ook nog mee mochten)....... om 9 voor 12 stapte ik uit de bus ...... nog wel even een wandeling  voor ik thuis was (net niet voor 12 uur) en toen heerlijk nagenieten van een geweldige dag! 


Bedankt DJ Bert!!!!


Binnenkort maar weer eens een verjaardag, daarna een familie-etentje en die dag heb ik meer dingen en dan ben ik zelf alweer bijna jarig.....dan nog wat andere verjaardagen en in november Edwin en Wesley  jarig en dan komt de Sint hier alweer voet aan vaste wal zetten...... en als die weg is komt Kerst in zicht..... en oud en nieuw..... en dan wordt het rustig! Dan maar hopen op mooi winterweer, anders is januari zo saai na al die feesten. 
Soms zit alles op een kluitje, een beetje veel tegelijk en achter elkaar. Maar wel heel leuk allemaal! 
En als het even teveel is pak ik mijn rust op de dagen dat het kan.... dat is dan meestal door de week, dat is het voordeel van niet werken. En al heb ik nog heel veel te doen....... als het nodig is laat ik een dag (of meer) de boel de boel en maak er een rustdag van! 
Deze keer had ik zondags niks, dus dan weet ik al van tevoren dat ik (na een feestje) in elk geval geen wekker zet en wel zie hoe het loopt. Vaak een mengeling van rustig aan en wat klusjes doen...... afhankelijk van hoe ik mij voel. 
Ondanks dat ik geen wekker had gezet werd ik vroeg wakker......  mijn uitzicht was gestolen (mist), maar alleen aan de achterkant, voor kwam al snel de zon mijn keuken binnen.... het beloofde weer een mooie dag te worden!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten