Zoeken in deze blog

maandag 26 september 2022

Schilderen.

 Hoera, de schilders zijn er! Ik geef toe, ik juich nog harder als ze weer weg gaan, maar ik heb nu lang genoeg op ze gewacht. De glaszetters waren er op donderdag 28 juli ..... daarna begon de bouwvakvakantie....... en daarna schoot het ook niet op. Ik kan er niet over oordelen of het anders gekund had.... nou ja, een andere volgorde kan altijd, maar dat is problemen verschuiven.... maar of ze sneller hadden kunnen werken weet ik niet. Ze zijn van het weer afhankelijk, er kunnen zieken zijn, ze komen soms dingen tegen waardoor het langer duurt zoals bijvoorbeeld houtrot. 
De opzichter kwam vorige week zeggen dat ze deze week waarschijnlijk op maandag of dinsdag zouden komen. Ik dacht nog even dat ze met het slechte weer meteen alweer vertraging opgelopen hadden, maar al vroeg ging de bel en kreeg ik te horen dat ze achter de steiger gingen neerzetten. 
Het is nu kwart over acht, de steiger staat al, ze hebben al koffie gedronken..... ik heb de ramen boven al open gezet...... ze kunnen beginnen als ze durven! De lucht in het westen belooft niet veel goeds..... er dreigt nog wel een schip met zure appelen te arriveren. 
Hopelijk heb ik geen 2 weken steigers bij mijn huis, maar ja...... het weer kunnen we niet sturen, we kunnen er hooguit op mopperen maar dat helpt niet. 
In elk geval zijn het geen vervelende mensen....... ze gaan rustig hun gang..... ik mag mopperen als er wat is (dat hebben we al afgesproken 😂) en zij zullen het melden als er wat nodig is (een emmer warm water)
De steiger staat...... maar ik vermoed dat ze met het schilderwerk nog ergens anders bezig zijn. Nou ja, dan weet ik in elk geval dat ik de volgende ben! 





Ondertussen weet ik dat ze vandaag niet gaan schilderen..... ze gaan schoonmaken e.d. .... klussen waarbij een regenbui geen probleem is. Dat is ook werk. 
Zelf ben ik ondertussen maar weer eens gaan opruimen.....  weer een krat leeg en er staan weer dingen klaar om naar boven gebracht te worden. Beneden wordt het steeds meer leefbaar......  er moet nog wel veel gebeuren, maar het wordt steeds overzichtelijker.  Boven komt later wel...... zolang mijn bed bereikbaar is is het voorlopig goed, ik kan niet alles tegelijk. En doordat ik ook verschillende kasten ga verplaatsen boven moeten die kasten ook leeg en na verplaatsing opnieuw ingedeeld worden.... dat geeft ook weer een enorme rijstebrijberg waar ik doorheen moet........ maar met elke kast die op z'n plaats staat en opnieuw gevuld is wordt het ruimer en netter. Het is even doorbijten, maar dit is gewoon het juiste moment om het te doen..... er was zoveel verplaatst, dan maar gelijk alles aanpakken. Kamer voor kamer gaat ook niet echt lukken, want als een kast van de ene kamer naar de ander moet dan ben ik in meer kamer tegelijk bezig, daar valt niet aan te ontkomen. Daarom zijn de bovenetages verboden gebied voorlopig, alleen zelf mag en kan ik daar komen! `

Het schoonmaken ging in elk geval vlot, de steiger was al een stukje verplaatst waardoor ik mijn achterdeur niet meer uit kon 😂..... maar even later ging hij weer terug! Het regent steeds zachtjes, nog geen plensbuien, maar nat is nat! Morgen waarschijnlijk weer zo'n dag en woensdag...... eerst zon, maar later plensbuien en onweer....... is de voorspelling. Ik verwacht dat het allemaal lang gaat duren zo. 
Net gleed er iemand uit bij het beklimmen van de natte steiger..... het ging goed, maar ik vond het eng..... mij krijgen ze niet eens op een droge steiger.... en zeker niet op een natte! 

Het houtwerk en de vensterbanken buiten zijn in elk geval lekker schoon en spinnenwebvrij...... altijd leuk als ik dat zelf niet hoef te doen. 🤣

De hele dag bleef het kwakkelen met het weer.... geen plensbuien, maar veel kleine buitjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten