Zoeken in deze blog

vrijdag 23 september 2022

Mijn kortste optreden ooit

 


Het was een rommelige dag..... eerst zwemmen/watergym en we waren behoorlijk actief. We deden o.a. volleybal met tweetallen..... met een lichte bal die steeds een andere kant op ging dan ik wilde.... dus dat was steeds springen naar de bal, duiken, lopen door het water...... steeds bezig dus.
Snel naar huis.....ik hoorde de telefoon al toen ik de sleutel in het slot stak... snel naar binnen.... en gezellig gekletst, snel wat eten en 's middags wachten op iemand die iets zou komen brengen, hij komt vaker.... maar niet altijd op dezelfde tijd. Ik was slaperig, dat heb ik vaak na het zwemmen, maar ik wilde niet in slaap vallen, stel je voor dat ik de bel niet hoor! Hij komt voor mij, om mij een plezier te doen, ik kan hem niet voor niks laten komen, dus.... wakker blijven. 
De telefoon ging..... lang gesprek..... net toen ik dacht dat ik er beter een eind aan kon maken kwam er een logisch eind aan. Mooi, nog tijd genoeg..... ik moest nog weg en ik moest nog wachten!





Ik had al zeker 4 keer gekeken hoe laat ik er moest zijn..... steeds gecontroleerd of ik alle muziek had en de nummers die ik moest spelen allemaal bij elkaar, de volgorde zou ik daar wel horen. Lessenaar mee, want op het harpje op mijn instrument staat het te dichtbij, dat zie ik niet goed. Nog eens gecontroleerd.... ja, lessenaar zit bij de muziek in de tas. Ik wilde op tijd zijn..... we moesten even een serenade brengen aan een bruidspaar. 
Snel omkleden..... steeds kijken of er al iemand kwam voordat ik wat uittrok..... maar eindelijk had ik toch nette kleding aan.... en het belangrijkste: Een zwarte broek, zwarte kousen en schoenen en mijn muziekjack! Leuke oorbellen in en ik zag wat bleek, dan doet een klein beetje make-up wonderen..... ik was er klaar voor.  Gelukkig, de bel...... dank je wel.... super! Een blik op de klok.... ooooo, tijd genoeg.
Toch maar de spullen in de auto leggen en vertrekken, liever te vroeg dan te laat.... ik zette mijn auto daar net om de hoek neer en bleef wachten.... ik hoorde muziek! Ik hoorde niet wat voor muziek, want ik hoorde vnl. de 'dreun'. 




Eigenlijk kon ik beter mijn auto andersom zetten...... ik startte hem weer en draaide in het straatje waar ons clubgebouw staat en zag mijn medemuzikanten al staan.... sterker nog, ze speelden al!!!! Ik realiseerde mij dat ik gewoon een uur in de war was..... en dat is allesbehalve slim!
Snel mijn auto aan de kant, sax eruit, laat de muziek met lessenaar  maar zitten, dat duurt te lang..... snel ernaar toe en stiekem ergens achteraan gaan staan! 
Ik kon nog net de laatste noten van dat nummer meespelen (even zoeken naar de juiste noten.... uit mijn hoofd)...... het bleek ook meteen het laatste nummer te zijn!!!!  
Tijd om het bruidspaar te feliciteren, twee leden van ons..... wat zagen ze er mooi uit. Vooral de bruid, maar die ziet er nog mooi uit in een jutezak, echt! Maar deze jurk was prachtig!!!! De bruid valt nou eenmaal altijd meer op dan de gom...... maar de gom zag er ook mooi uit.... een prachtig stel!
Dacht (en hoopte) ik eerst nog dat weinig mensen mijn blunder gezien hadden..... ineens zag ik een drone boven mijn hoofd..... ik ben bang dat mijn late aankomst vereeuwigd is.
Sorry Nick en Iris...... ik was echt van plan om op tijd te komen, maar gelukkig kunnen ze ook spelen zonder mij! 

  Heel veel geluk samen!

1 opmerking:

  1. Elenarsa Sweers
    Geweldig om te lezen 😁

    Ans Dekker-Martis
    Elenarsa Sweers Je begrijpt denk ik wel hoe ik mij voelde hahahaha 😱

    Elenarsa Sweers
    Ans Dekker-Martis ehhh jup 🤣


    Iris van der Steege-Blok
    Bedankt voor je optreden! We hebben genoten!!!

    Ans Dekker-Martis
    Iris van der Steege-Blok Hahaha, vooral genoten van die 5 noten van mij natuurlijk....... sorry...... heel dom van mij. Maar gelukkig waren de anderen wel op tijd!

    BeantwoordenVerwijderen