Zoeken in deze blog

zaterdag 3 september 2022

Van alles wat.

Donderdag werd het toch weer eens tijd om boodschappen te doen, het eten dat ik nog in huis had begon nu wat eenzijdig te worden en ik had een paar cadeaubonnen nodig. Het ging goed met mijn rug, maar ik vond lopen nog even te ver en probeerde toch de fiets...... heel rustig afstappen, want ik wist dat dat het grootste probleem was. Het lukte..... maar ik voelde het wel en het lopen in de winkel ook, maar het was maar een beetje! Net genoeg om een waarschuwing te zijn dat ik niet moest overdrijven. 
Thuis dus niet al te veel gedaan..... zoals steeds zoveel mogelijk afwisselen, niet te lang achter elkaar dezelfde beweging of houding..... en geen gesjouw! 
Eigenlijk wilde ik nog naar een andere winkel, maar dat zou niet verstandig zijn.

Het werd wel tijd om weer een beetje op gang te komen..... er staan teveel afspraken in de agenda die moeilijk of niet verplaatst kunnen worden. Dinsdag had ik de muziek afgezegd..... te lang zitten, zelfs als ik met de pauze weg zou gaan. Ook lastig om er te komen....  te ver om te lopen en het fietsen durfde ik toen nog niet, het was toen nog te duidelijk aanwezig.
De auto was ook niet ideaal, daar zit ik ook niet lekker in ...... en geen mogelijkheid om even anders te gaan zitten tijdens het rijden..... liever maar even wachten nog.... het werd elke dag duidelijk beter, dan kan ik beter wachten tot het echt goed gaat, dan is ook de kans kleiner dat ik het verpest en er langer mee zit. 


Vrijdag bloedprikken..... dat is zo'n afspraak die lastig te verzetten is omdat ik een week later dan naar de dokter moet voor controle..... dan moet ik dat ook verzetten, maar 3 maanden later heb ik al een afspraak met de diabetesverpleegkundige..... dus ik kan het niet te ver verzetten, anders zou ik die ook op moeten schuiven..... dat is teveel gedoe! 
Maar dat kon gewoon doorgaan.......  natuurlijk moest ik er vroeg zijn, want ik moet altijd nuchter komen. Daarna nog even snel een paar boodschappen halen en naar huis,  er kon een pakje komen. 
Dus nog niet gezwommen, maar dat komt volgende week wel weer. 
Het pakje zou komen tussen 8.00 en 18.00 stond er, maar er stond ook dat het nog niet door de bezorger ontvangen was.... wonderlijk. En het zou door de brievenbus passen...... ik kon het mij niet voorstellen..... het past in elk geval niet met gemak!  Er bleef de hele middag staan, dat het niet ontvangen was, maar dat het die dag kwam.... maar om een uur of 6 een mailtje: Het komt dinsdag! Nou dat schiet op...... het zijn teststrips voor mijn glucosemeter .... ik had ze vandaag willen hebben.... het was duidelijk aangegeven dat het vrijdag zou komen en dan is dinsdag wel veel later! Niet blij mee! 
Maar ...... een paar uur later kreeg ik weer mail..... het zou zaterdag komen. Oei.... wel prettig dat het eerder komt, maar ik ben niet veel thuis.....en als het niet door de brievenbus past..... tsja.... afwachten maar. 

Zaterdag..... üw pakketje komt eraan... 8.45-10.45 .... het past door de brievenbus.
Het was de dag van de rommelmarkt....ik wilde kijken of ze leuke stoeltjes hadden, maar eigenlijk had ik al iets gezien in een webwinkel. Maar ja, als ze daar nou iets hebben wat leuk en goedkoop is...
Ik twijfelde ook.... het zou dan alles bij elkaar een drukke dag worden.... het ging wel goed met mijn rug, maar overdrijven is ook niet nodig. Nou ja, eerst maar ontbijten en echt wakker worden!
8.45 ....... de bel.... het pakje, eindelijk! Een pakje van 10x20x15 cm.! Welke idioot bedenkt dat dat door de brievenbus kan?  Het stond er ook op: Brievenbuspakje.
Lekker, nu hoefde ik daar niet op te wachten, blij dat het binnen is! 

Het bleef een 'teutochtendje' ..... even mailen, even telefoneren..... iemand beloven een makreel mee te nemen....... daar ga ik binnenkort naartoe en ik had opgeschept over de heerlijke makrelen die ze hier hebben..... in ruil daarvoor moet hij het lied 'de Makrelen' van De Buut draaien in zijn radioprogramma 🤣😂🙃 ..... hij heeft een radioprogramma "De Themashow" waar ik altijd op maandagavond van 6 tot 8 naar luister via internet https://radionoordzij.nl/ ...... komende maandag is het thema 'Steden'  en moeten alle nummers dus over steden gaan..... en 'de Makrelen' gaat over Monnickendam...... en dat is historisch gezien een stad....... ik weet wel dat de stadsrechten niks meer waard zijn, maar we kregen die stadsrechten in 1355 en ik vind dat je het dan nog steeds een stad mag noemen... de nieuwere definitie van wat een stad en een dorp is is nogal vaag..... het gaat o.a. over aantal inwoners en ga je daarop zoeken dan kom je steeds andere cijfers tegen!




Dus voor mij is Monnickendam gewoon een stad.... een Zuiderzeestadje.... en de Zuiderzee is er ook niet meer. Zo zijn er ook vissersdorpen waar niet of nauwelijks nog vissers zijn, moeten we dat dan ook ineens anders gaan noemen? De meeste mensen noemen de Rijn in Nederland ook geen Nederrijn, hoewel hij officieel wel zo heet...... en de Rijn komt al lang niet meer bij Lobith ons land binnen maar bij Spijk. Leiden is de lakenstad...... maar dekt dat de lading nog wel? 

Toch nog even naar de rommelmarkt, het was al laat, maar ik wilde toch nog even kijken. 
Er was één stoel die ik wel leuk vond, maar hij was het net niet.... net niet de goede kleur ten opzichte van mijn bank.... en gecombineerd met grijs metaal (daar hou ik niet zo van) en toen ik goed keek kon ik toch wel zien dat hij gebruikt was. Logisch natuurlijk, maar op meerdere punten net niet.... dan wordt het hem dus niet. En twee dezelfde stoeltjes was natuurlijk helemaal moeilijk...... misschien als ik eerder geweest was, maar ik was deze keer vrij kritisch omdat ik al iets in mijn hoofd had..... dus de kans was klein. Toch even verder kijken..... nee, geen boeken gekocht!!! 
Bij het speelgoed..... altijd even kijken of er poppenhuisdingen zijn. Er was een compleet poppenhuis.... maar dat was niet de bedoeling, ook niet voor de inhoud, want dat was een veel kleinere maat dan ik nodig had.... meer dingen zag ik niet... ja, 1 poppetje van een soort waar ik er al veel van heb.... laat maar liggen. Nog even bij de boeken gekeken en buiten verder.... nog even iemand met een rolstoel geholpen (dus mijn goede daad ook weer gedaan) Buiten bij een kraam met van alles wat zag ik 3 kleine bloempotjes.... leuk om voor mijn poppenhuis te zetten..... "Neem ze alledrie maar mee voor 50 cent" ..... terwijl ik mijn portemonnee pakte zag ik een piepklein houten treintje, ik schat ca. een halve cm. hoog..... oooo leuk als speelgoed voor de poppen! Het was nog steeds 50 cent samen.... maar ik had alleen 1-euromunten en hoefde geen wisselgeld..... een heel kleine bijdrage aan het goede doel! En toen ik al bijna naar huis zou gaan viel mijn oog op iets geels..... ik noem het ontbijtplankjes/bordjes...... om lekker mee op de bank te zitten...... het waren er 3 en ik mocht ook die meenemen voor 50 cent..... dat werd dus weer een euro. Ja, bij het scheiden van de markt is er minder keus, maar worden de prijzen ook heel laag en omdat de opbrengst naar goede doelen gaat wil ik niet al te gierig zijn. Ik heb alles bij elkaar 2 euro uitgegeven, maar de helft daarvan was 'fooi'.... dan vind ik dat ik het nog steeds goedkoop heb! 

Als ik een poppetje op het grasveld voor het poppenhuis laat zitten en dan dat treintje er een beetje omheen...... lijkt mij leuk! 



Daarna naar een dubbele verjaardag..... wordt vervolgd






3 opmerkingen:

  1. Wat is het weer leuk om je blog te lezen. Krijg weer kriebels om Monnickendam weer eens te bezoeken. 😃

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mooi weer op een terrasje aan de haven.... heerlijk!
      Of als het genoeg gevroren heeft naar de ijsschuiten kijken.... of gewoon wat rondkijken. Wandeling met stadsgids.
      En als het goed is vieren we volgend jaar 450 jaar slag op de Zuiderzee, dat was in 1973 ook een heel geslaagd feest, net als in 2005 de feesten van 650 jaar stadsrechten. Ik ben benieuwd wat het deze keer gaat worden.

      Verwijderen
  2. Ps vorige reaktie is van mij

    BeantwoordenVerwijderen