Zoeken in deze blog

dinsdag 18 juli 2023

Hoera


 Het grote feest is voorbij...... maar we stoppen er nog niet helemaal mee, we gaan nog door tot oktober!
De Playmobiltentoonstelling in de Grote Kerk blijft nog tot 8 oktober staan, zo leuk om een deel van de vaderlandse geschiedenis met Playmobil te zien uitgebeeld!

Komend weekend (21 t/m 23 juli) komt de marine en is er van alles te doen:





En ook de 'gewone' dingen gaan natuurlijk door, zoals de stadswandelingen op vrijdag (erg leuk1).
Heel veel evenementen in Waterland staan vermeld op deze site: Waterlandse evenementen

Maar ook in de familie is het feest...... we hebben er een nieuw familielid bij, ik ben voor de 7de keer 'oudtante' geworden! Eergisteren (16/7) geboren, ik heb de eerste foto's al gezien. 
Een lief klein meisje met de mooie naam Lieke.



Ik hou van gewone namen, bij voorkeur Nederlands. Sommige namen uit andere landen zijn hier al helemaal ingeburgerd en soms passen ze ook goed bij de Nederlandse achternamen, maar soms vind ik het geen combinatie. Dan is het een heel zwierige, amper uit te spreken voornaam. gevolgd door een oerdegelijke Nederlandse achternaam. Smaken verschillen natuurlijk, maar mijn smaak is dat niet. Lieke vind ik gewoon een leuke en lieve naam. 

Ik hoop dat zij heel gelukkig wordt samen met het gezin waarin ze opgroeit!!!!

Oudtante...... wat klinkt dat oud 😂 .... niet dat ik dat een probleem vind hoor, ze hoeven er van mij geen ander woord voor te bedenken.  
Het valt mij trouwens op dat ik tegenwoordig vaak de woorden overgrootoma en overgrootopa hoor. Meestal bedoelen ze daar overgrootmoeder en overgrootvader mee....... en dan is het dus fout..... overgrootoma en -opa is een generatie verder.... dat zijn betovergrootmoeder en -vader! 

Een oom van mij heette Aat en dat was dus Edwin zijn oudoom..... Edwin zei eens tegen hem: 'U bent mijn automaat' ...... mijn oom begreep dat natuurlijk niet meteen, maar hij moest lachen toen Edwin zijn:  'ja, mijn oudoom-Aat. " 


 

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe achternichtje.💚
    En met de de andere feesten. Best gezellig om in een stad te wonen, vaak wat te doen, dat levert afwisseling op.
    Nooit saai.
    --
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel!
    Het is maar een klein stadje, maar als we feesten doen we het goed. En we zitten vlakbij Amsterdam en andere plaatsen waar ook regelmatig wat te doen is, dus mogelijkheden genoeg.
    En toch ook de rust van een kleinere plaats, dat vind ik toch ook wel prettig, niet zoals in Amsterdam waar je soms 'over de hoofden kan lopen' ...... dat is leuk voor een dagje, maar niet dagelijks!

    BeantwoordenVerwijderen