Zoeken in deze blog

zondag 30 juli 2023

Als het weer niet mee zit zorg dan voor een goeie bui!


 Zoveel mensen hoor ik mopperen op deze zomer, maar ik geniet. We hebben dit jaar al heel wat hitte/warmte gehad (oké, dat viel niet echt in de zomervakantie) en voor mij was dat meer dan genoeg. 
 



 Er wordt teveel en te snel geklaagd over de slechte zomer..... maar de zomer duurt nog wel  even, wie weet wat voor moois er nog komt.
Hier hebben we net de eerste week vakantie achter de rug en donderdag regende het zo ongeveer de hele dag, een miezerregentje. De overige dagen waren er nog best zonnige uurtjes en  vooral droge uurtjes. Naar mijn idee is het te vroeg om nu al te mopperen.. Ik heb al 68 zomers achter de rug en de 69ste voor een deel en er zijn niet veel zomervakanties geweest zonder regen.... thuis of elders.
Ik ben niet vaak op vakantie geweest, maar op de meeste vakantiebestemmingen had ik veel regen. In Spanje was het toen zo slecht dat de strandtenten weggehaald werden, zo slecht was het in die tijd van het jaar nog nooit geweest zeiden ze. Ik herinner mij een weekje op de Veluwe toen ik een jaar of 5 was.... hele week regen in een lekkend huisje.... pannen en emmers tekort om eronder te zetten. Jaren later met Ed schuilend in de auto voor ons hotel...... een wolkbreuk! En dat hadden we 2x,  de eerste keer in Duitsland, de tweede keer in Nederland, gewoon in de auto blijven wachten omdat het te erg was.
In een geleende caravan in Limburg, samen met Edwin, een bui, niet normaal meer, het grootste deel van de camping stond onder water (wij stonden gelukkig wat hoger), de hele nacht draaiden de pompen om het water af te voeren. De regen kwam toen zo hard naar beneden dat de tentstokken van de voortent verbogen waren. Dat is regen!  In Madurodam zijn we een keer helemaal natgeregend, we hebben ons gedroogd bij zo'n handendroger met warme lucht. Wij droog, buiten droog, we konden weer verder...... jawel, de volgende bui volgde snel en niet zo'n beetje. Deze keer vonden we sneller een schuilplaats waar nog ruimte was en toen het weer droog werd kocht ik een paraplu.....  toen heeft het niet meer geregend. Steeds als ik die paraplu meeneem blijft het droog 😂. 



En ik loop nu ook regelmatig in de (milde) regen..... ik pas een paar weken op een hond die toch uitgelaten moet worden (dit is de eerste week)..... geen probleem (hoewel ik een natte hond nooit zo fijn vind, maar die mag dan nog even niet op de bank en moet drogen op een hondenkussen!) en boodschappen doe ik gewoon op de fiets...... soms zelfs zonder jas! 
Natuurlijk zijn we allemaal anders, we ervaren het allemaal anders, maar beslis niet na een paar regenachtige dagen dat het een slechte zomer IS. Misschien vind je het zelf een slechte zomer, maar dat is niet voor iedereen zo en bovendien.....dit is Nederland!  We hebben veel te droge jaren gehad..... de regenhaters zijn teveel verwend. 

Eigenlijk heb ik nu wel zin in een sneeuwballengevecht! 

Ik laat in elk geval mijn humeur niet verpesten door regendruppels. Dat heb ik voor zover ik mij kan herinneren nooit gedaan (nooit lang in elk geval)........ we hebben er vaak om kunnen lachen en als het erg hard regende maakten we het binnen gezellig. Als kind vermaakte ik mij binnen ook wel, geen probleem en nog steeds. 
Toen ik net getrouwd was hadden we een strenge winter....... de winter van 78/79 ..... we woonden in Purmerend in een flat...... telefoonnet was overbelast, het lukte mij niet om de bushalte lopend te bereiken en kon dus niet bellen om te vragen of de bussen reden, maar vanuit onze flat zagen we geen verkeer. Het stormde, sneeuwde, het was spiegelglad door eerdere ijzel, het begon ook nog te onweren..... we konden allebei niet naar ons werk....... naar buiten gaan was echt niet te doen toen.... dan maken we het binnen gezellig. We hebben heel wat spelletjes gedaan als sjoelen, Monopoly etc. (met een man die bij Bast Smit werkte hadden we natuurlijk genoeg leuke spellen). En ook de keren dat we in de auto voor ons vakantieadres schuilden hebben we gelachen. Later met Edwin ook..... die verveelde zich ook nooit en hield ook van spelletjes. Natuurlijk komt het wel eens slecht uit, maar ach.... in de zomer natregenen vind ik minder erg dan in de winter. 
Er is binnen genoeg te doen....... lezen, tv-kijken, computeren, spelletjes (er zijn ook spelletjes die ik alleen kan doen), knutselen, puzzelen en natuurlijk valt er altijd wel iets op te ruimen. 

En gistermorgen had ik meteen al een goede bui, ik was nog maar net wakker toen ik een foto ontving van mijn nieuwe achternichtje in kleding die ik gegeven had..... zo leuk. Maar ik schoot ook in de lach..... want ik had gezegd dat als ze kleren kregen die ze echt lelijk vonden dat ze dat het kind dan aan 'moesten' trekken en daar een foto van maken...... als er dan later gezegd wordt dat het kind het nooit aanhad kan je met bewijzen komen.....'ja hoor, kijk maar....... ze staat er zelfs mee op de foto!'  😂
Zelf heb ik dat ooit gedaan met een gebreid matrozenpakje voor Edwin..... het was niet mooi en de broek al helemaal niet, die was met gaatjes gebreid en dan gewoon elastiek erdoor geregen......  dat was toen ik kind was gewoon, maar toen Edwin klein was al lang niet meer en het zag er niet uit, dat witte elastiek door dat donkerblauw.. Het truitje was ook niet echt mooi, maar dat was in elk geval beter. Ik heb een keer een foto gemaakt toen hij het aanhad.... de enige keer. Bij het bladeren in het fotoalbum kwam de maakster het tegen! Ze had er een hoop werk aan gehad, dan kan je het niet afkraken, maar echt, het zag er niet uit!
Ik denk niet dat dat in dit geval de bedoeling van de foto was hahaha, maar ik moest er toch aan denken. En ach...... als ze het toch niet mooi vonden dan is dat jammer, maar kan gebeuren! Ze hoeven niet mooi te vinden wat ik mooi vind!  In elk geval vond ik het een lieve foto! 

Binnenkort ga ik weer eens een cadeau inpakken...... ik heb er een grote doos voor besteld die vandaag bezorgd wordt (samen met wat andere dingetjes die ik nodig had en daardoor geen verzendkosten). Een mooie opbergdoos, dus dat is gelijk een extra cadeau..... maar dit was een formaat waar het allemaal goed inpast, zodat alles goed zichtbaar is..... ik was eerst van plan om zelf een doos te beplakken met cadeaupapier, maar had nog niet de juiste maat..... en ik vond dit eigenlijk veel mooier...... en handiger. En zo goedkoop dat ik waarschijnlijk nauwelijks goedkoper uit ben als ik het doe zoals het plan was...... cadeaupapier, lijm...... soms lukt het niet goed.... nieuwe rol cadeaupapier...... dan is dit minder werk, niet of nauwelijks duurder en de ontvanger heeft er ook nog wat aan!  En leuk inpakken vind ik leuk werk! Omdat het een grote doos is heb ik er extra breed lint bij besteld...... want een smal lintje is geen gezicht bij zo'n groot pak! 

Verder is er van de week weer een afspraak gemaakt voor onze jaarlijkse barbecue in Almere....... het kostte wat moeite, maar het is gelukt, we zijn er allemaal!  Dat kan weer gezellig worden! Nog wel even geduld, maar het staat in de agenda! 

Vandaag alvast wat foto's besteld voor het album dat ik van de feesten wil maken.  Gelijk ook maar wat andere leuke foto's die aan de muur komen te hangen. Mijn kleine gang hangt vol met foto's van Monnickendam, bij de trap zijn het familiefoto's...... ook van voor mijn tijd, van mijn overgrootvader en -moeder o.a. Ik hou ervan..... ik heb een tijdje geleden heel veel lijstjes gekregen van iemand die verhuizen ging en een groot deel hangt al, maar ik heb nog wat over en er zijn nog zat foto's die ik op wil hangen, dus gelijk maar veel foto's besteld. Dat is niet duur en scheelt een hoop ergernis, want ik heb altijd ruzie met printers. Er was nu nog korting ook, dus voor 15,01 (incl verzendkosten)  krijg ik bijna 50 foto's, waarvan een groot deel 13x18 en de rest 10x15 ...... ze worden ook nog automatisch verbeterd als dat nodig is. Nou, ik heb er heel veel fotopapier voor nodig en veel inkt..... en veel werk..... dit is het mij wel waard. Ik weet alleen niet wanneer het pakket komt..... ze schrijven 'tussen 1 en 2 augustus, maar ik weet niet wat er tussen zit! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten