Zoeken in deze blog

donderdag 13 juli 2023

Muziek en meer

 Dinsdagavond hadden we een concert samen met 2 koren, ons opleidingsorkest en slagwerkleerlingen.
Wij speelden ook samen met de beide koren en dan vind ik vooral "Conquest of paradise" erg mooi!
Het was erg gezellig, het was niet zo heel erg warm..... en er kwamen steeds meer wolken. Er was gezorgd voor drinken (ik had zelf water meegenomen, want ik drink geen zoete frisdrank) en er waren hapjes voor tussendoor.
 









De meeste foto's heb ik zelf gemaakt, maar niet allemaal..... ik ben vergeten bij het opslaan de naam erbij te zetten, dus ik weet niet meer van wie ze zijn. Foutje van mij..... wie het weet mag het zeggen, dan zet ik het er even bij, want ere wie ere toekomt!

Maar..... de volgende serie weet ik wel, die zijn allemaal van Thea Klaver, bedankt Thea! 







Toen het afgelopen was moest er nog een groepsfoto gemaakt worden, net toen de eerste druppels vielen. Natuurlijk duurt het even voordat alles goed staat zodat iedereen zichtbaar is (kleintjes voorop..... daar ben ik altijd bij!) en er vielen meer druppels, ze werden groter, het begon te onweren..... we stonden bij bomen, maar daar valt niet aan te ontkomen, ik kan ook geen route naar huis bedenken zonder bomen. 



Klaar...... dan snel inpakken, want het hield op met 'zachies' regenen. Grote druppels vielen op mijn rug, want ik stond gebukt om alles in te pakken. Het gaat sneller als ik het op een stoel neerzet, maar we hadden snel stoelen ondersteboven 'gegooid', want we hadden deze keer geen houten klapstoelen, maar stoelen met stoffen bekleding. Een sax pak je niet snel in..... en het is ook niet zo goed als hij drijfnat is, maar ja....... hier viel even niets aan te doen. Bladmuziek in de tas, lessenaar inklappen .... daar viel een onderdeel af dat ik moest zoeken in het gras ...... en toen alles bij elkaar pakken en beschutting zoeken.  Daar stonden we met z'n allen..... gelukkig stopte het vrij snel. Op de fiets naar huis, snel de natte monnikspij uit, saxofoon drogen.... ik ontdekte dat ik in mijn haast vergeten was mijn riet eraf te halen..... morgen maar kijken of hij dat overleefd heeft,  saxtas open laten staan om te drogen, lessenaar weer uit zijn tas halen en uitklappen zodat hij goed drogen kan ...... eindelijk kon ik zitten.  Morgen, als alles droog is weer inpakken. 
Maar..... het was een heel leuke avond! Voor mij deze feesten geen muziek meer..... er is alleen nog een optocht samen met 2 andere fanfarekorpsen (Marken en Volendam, allebei in klederdracht en wij in monnikspij). Lijkt mij erg leuk, maar dat red ik niet, dus ik ben nu klaar. Wat niet gaat dat gaat niet. Ik ga wel even kijken ..... of in elk geval is dat de bedoeling, maar dat is zonder instrument al veel minder vermoeiend en ik kan zo lang of kort blijven als ik wil/volhou. 

Woensdag was ik al vroeg op stap.... ik had een afspraak elders in het land, dus ik zat alweer in de trein. Het was een leuke dag en alles is gelukt wat gedaan moest worden. Pas in de namiddag was ik weer thuis. Dat kwam toevallig zo uit in deze toch al drukke week. Blij dat dat ook weer klaar is, dat geeft ook rust!

Donderdagochtend naar de tandarts, het leek allemaal goed te gaan, tot ze de foto's bekeek die gemaakt waren toen ik net binnen was..... toch 2 gaatjes. "Verdorie, nou ja....niks aan te doen.... uhhh, nou ja, er is natuurlijk wel wat aan te doen" "Ja, er is wat aan te doen en dat gaat ook gebeuren, welke dag komt je goed uit?"  Ik ben nooit bang geweest voor de tandarts.... nou ja, in mijn heel jonge jaren wel een beetje, maar de tandarts die ik toen had werd bijna niemand blij van. De schooltandarts vond ik ook geen succes, de meesten waren nou niet bepaald het toppunt van vriendelijkheid (op één na..... de schooltandarts was meestal een vrouw, maar we hadden een keer een man en die vond ik erg leuk en aardig, dat maakt het toch wat prettiger. De schooltandarts had ook als nadeel dat je nooit wist wanneer je aan de beurt was ...... wekenlang was die spanning er soms..... zou ik vandaag aan de beurt zijn? 
Vroeger was er ook wel meer reden om bang te zijn, de stoel was anders (ongemakkelijker), de apparatuur was anders, maar ook de kennis was anders. Verdoving kreeg je alleen met trekken. Zelf wil ik liever geen verdoving, maar soms ik het nodig en dan is het heerlijk dat het kan! 

De tandarts die ik later had kon ik erg goed mee opschieten en ik zag er helemaal niet tegenop om daar naartoe te gaan, maar ja..... die stopte. Toen ergens anders naar toe..... was geen probleem, maar ook daar was een wisseling en toen kreeg ik mijn huidige tandarts. Die ging daar weg, maar ik ging mee....... en ik hoop dat deze nooit stopt!  Ze is vrolijk en vriendelijk, houdt van gekkigheid...... het is daar gewoon gezellig! Ik denk dat zij de meest bange mensen nog rustig kan krijgen. 



 Zo, dat hadden we ook weer gehad..... gelijk maar even boodschappen doen en even wat lekkers bij de visboer halen. 
Verder even rustig aan, zoveel afspraken steeds..... allemaal erg leuk, maar wel wat veel en dus is het tijd voor een rustige dag.......en ik moet toch ook weer eens wat in huis doen! Veel heb ik tot nu toe  niet gedaan, na de lunch heb ik een paar uur geslapen......nou ja...... ik zal het nodig gehad hebben. Volgende week is alles weer een beetje normaler en dan volgt al snel de vakantie! Vakantie met weinig afspraken en andere dingen die ik niet wil missen, wel een logeerhond, maar die eist geen wandelingen in de vroege ochtend, dus ik kan gewoon uitslapen als ik dat nodig heb. Wat het uitlaten betreft past deze hond zich aan mij aan en ik niet aan hem! Het is geen moeilijke hond..... hij kan ook best een dagje alleen zijn, dus ook in dat opzicht hoef ik mij nauwelijks aan te passen. 







2 opmerkingen:

  1. Een indrukwekkend geheel, met de koren erbij. De pijen lijken me warm maar je staat er leuk mee op. ;-)
    Een paar gaatjes stellen bij een tandarts niets voor, alsof hij een vlekje wegwerkt.
    En nu vakantie houden: niets moet!
    Neem het ervan.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was zeker indrukwekkend zo met z'n allen.
    Ach..... die gaatjes zijn zo gevuld.
    Ga ik zeker doen.... volgende week nog wat afspraken, maar dan heel lang nauwelijks iets.... heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen