Zoeken in deze blog

dinsdag 11 juli 2023

Zondag

 Zondag in de herkansing voor de jurkenfoto...... het is gewoon DE jurk van Monnickendam. 
Nu waren er veel meer, maar ik heb er nog meer mensen in zien lopen. 



Na de foto kwam omroep Pim en werden we met een klein groepje live geïnterviewd over de jurken..... ook weer eens wat anders. 

Nog even rondgelopen, mensen gesproken die ik lang niet gezien had en ook mijn broer kwam ik weer tegen: "Je raad nooit bij wie ik gisteravond heel lang op de stoep heb gezeten" "Jawel hoor, ik weet het" "O, je begreep het?" ik dacht hij heeft mijn weblog gelezen en begreep om wie het ging, maar nee hoor: "Ik kwam hem tegen en hij vertelde het!" 




Het was gezellig druk..... vanwege de palingrookwedstrijd, maar ook omdat dat altijd tijdens het Jan Haringweekend is (en dan wordt de Jan Haringrace gehouden). 
Er was livemuziek..... niemand hoefde te verdorsten, want overal was drinken te koop. Dat hoeft van mij niet zo..... ik vind het leuk om even rond te lopen, evt. op een terrasje te zitten of zoiets, lekker kletsen hou ik ook van, maar ik hoef geen bier en hoef daar ook niet tussen te blijven hangen, kletsen is er nauwelijks bij, want ik kan dat door de muziek toch niet verstaan..... en lang staan is ook niet mijn ding. . We zijn allemaal anders, dat is wel duidelijk, veel andere mensen hadden plezier en dat is altijd goed. 





Ik besloot even de kerk in te gaan, naar de tentoonstelling van Playmobil...... een lesje geschiedenis in Playmobil. Echt leuk! Er zijn zo'n 4000 poppetjes gebruikt. Er is steeds een stukje tekst bij met uitleg, zoals de slag bij Nieuwpoort, Hoekse en de Kabeljauwse twisten, eerste vrije statenvergadering en nog veel meer, maar natuurlijk wordt de slag op de Zuiderzee niet vergeten!


\













Het was raar weer, rond half 2 was er een flink bui en een donderklap.... om 3 uur zou de foto gemaakt worden en toen vielen er wat spatten, dus snel op de foto, voor het gaat regenen! Maar het bleef bij wat spatten. daarna kwam er steeds meer bewolking. Het is benauwd warm, maar nu (kwart voor 5) is er totaal geen zon meer. Het werd steeds donkerder..... het rommelde in de verte, er vielen een paar spatjes..... het onweer kwam dichterbij en ging achter elkaar door..... het koelde wel af, ik voelde een frisse wind. Het weerlicht werd al zichtbaar, ik zag heel dichtbij een bliksemschicht met een scherpe donder er achteraan. . Het ging nu echt regenen ... de deur moest dicht, het regende in.  Maar het onweer leek de warmte toch wel een beetje verdreven te hebben. 
Eigenlijk vind ik dat we met de storm van afgelopen woensdag wel genoeg pech gehad hebben, gewoonlijk als wij dergelijke feesten hebben is het prachtig weer..... wel eens een buitje, maar niet veel.  Nu moet het niet te gek worden! 

2 opmerkingen:

  1. Mooie verslag en foto's Ans. Het ziet er heel gezellig uit, ook de playmobil-slag. :-) De jurkenfoto vind ik schitterend! (Ik heb er een besteld voor mezelf.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je. Ja, het is hier heel gezellig deze dagen.
    Playmobil was erg leuk om te zien.
    Hahaha, de jurken...... er lopen er schat ik zeker 50 rond in dezelfde jurk..... ik denk dat iedereen dacht origineel te zijn..... niet dus. Maar dan maken we er gewoon wat leuks van...... wordt het toch nog gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen