Zoeken in deze blog

maandag 24 juli 2023

Superzondag

 


Zondag ging ik min of meer onverwachts op kraambezoek..... niet helemaal onverwachts natuurlijk, ik had even een appje gestuurd om te vragen wanneer het ze uitkwam en dat bleek diezelfde middag al te kunnen. Leuk....... het cadeau stond al een tijdje klaar.......dus even later zocht ik mijn auto op en reed naar Volendam. Wat een schatje....... ze lag heerlijk te slapen. Ik vind het altijd weer een wonder zo'n klein compleet mensje.
Ik was niet de enige visite..... opa en oma kwamen ook.... en opa ken ik al mijn hele leven, het is mijn broer! 
Even gezellig gekletst en weer naar huis. 
Blij dat ik geweest ben, die dingen schieten er soms bij in....... en ik wil niet dat het kind al kan lopen als ik met mijn cadeau aankom! Meestal zijn er veel mensen die langs willen komen en niet iedereen kan tegelijk, dus het is soms even wachten. Doordat ik vakantie heb kan ik vrijwel altijd, dus dat is handig en leuk dat ik al zo snel mocht komen. Een baby maakt mijn dag altijd goed!



Ik had ge-appt i.p.v. gebeld omdat mij dat prettiger leek..... een telefoon is vaak zo dwingend, een app kan je lezen wanneer het je uitkomt en je kan rustig over het antwoord nadenken..... dat lijkt mij zeker voor de moeder wel zo prettig! 
Ik had een kinderrugtasje vol met cadeautjes gegeven, kleding en speeltjes, boekjes en leuke kinderkledinghangers..... gewoon lekker van alles wat. Ik doe dat wel vaker...... een tasje of een leuke bak/krat ...... iets met een kinderafbeelding of leuke kleurtjes en dan vol met van alles wat. Dan is het natuurlijk voor verschillende leeftijden..... dat vind ik leuk, het hoeft niet allemaal voor meteen te zijn. . Ik kijk wel altijd uit dat ik geen speciale zomer- of winterkleding koop ..... want het is niet altijd duidelijk wanneer dat gaat passen, dus liever shirtjes die altijd kunnen (met vestje als het wat kouder is en anders zonder). Uiteraard doe ik zo'n pakket niet altijd, het hangt er ook wel vanaf voor wie het is..... maar dit is familie..... dan vind ik dit leuk om te doen en ben er al heel lang mee bezig...... overal kijken.... zoveel leuke dingen gezien! Vanaf het moment dat ik wist dat het een meisje was werd het eenvoudiger, nu was er meer keus. Ja, ik geef niet alleen maar genderneutrale dingen...... ik vind het heel normaal als een jongen met poppen speelt of een meisje met autootjes, maar als babycadeautje geef ik een meisje geen autootjes....... tenzij ik weet dat de ouders dat graag willen. 
Ik vind dat een kind mag spelen met wat het zelf wil...... maar bij een baby is dat nog niet duidelijk, dus ik geef een meisje nog meisjesspullen! Later zien we wel verder..... als ik weet dat een kind niet van poppen houdt zal ik echt geen poppen geven. 

Natuurlijk vindt niet iedereen leuk wat ik leuk vind, daarom probeer ik het niet al te gek te maken en dingen uit te zoeken die de meeste mensen leuk vinden. Natuurlijk heb ik het ook niet altijd goed gedaan..... ik gaf ooit een knalgeel skipak (een wat grotere maat, het zou zeker al kunnen lopen tegen de tijd dat het paste).... je moet dan maar afwachten of het kind het in de winter past. Het geel was wel handig vond ik omdat je je kind dan niet zo snel uit het oog verliest. Het was toen zo goedkoop dat ik het erop gokte en het kocht...... ik heb dat er ook eerlijk bij verteld...... het stond in elk geval leuk in het pakket..... en dat voor maar een paar euro (ik meen 2,50). Geen idee of het ooit gebruikt is, Dat zou ik voor een normale prijs nooit gekocht hebben. Dat heb ik wel vaker..... soms is het iets geks..... maar als het bijna niks kost is dat wel leuk om erin te doen en dan de reactie te zien. 

Verder was het een rustige dag, een beetje somber en druilerig weer, maar ineens kwam de zon door. 
Dat ziet er meteen veel vrolijker uit, hoewel ik met dat donkere weer geen moeite had, ik was al lang al blij dat het niet zo heet was. Echt, van mij mag het de hele vakantie zo blijven, een heerlijke temperatuur! Af en toe wat zon is wel leuk, maar liever geen zon dan een hittegolf! En donker weer..... ach, ik ben zelf het zonnetje in huis 😂.




Bobbie de hond is alweer helemaal gewend hier....... hij maakt er geen probleem van als ik wegga, maar is door het dolle heen als ik terugkom. Hij ligt regelmatig naast mij op de bank. 
Ik liet hem zondagavond laat uit, het werd een blafrondje..... hij begon al toen ik de deur nog niet eens achter mij dicht had...... geen idee tegen wie of wat. Even verderop kwam iemand op het pad ons tegemoet..... blaffen..... maar ik hield er wel een leuk gesprek aan over met iemand die ik niet kende. We hadden het over het compensatiegedrag van kleine hondjes..... niemand schrikt van hun formaat..... ze moeten het van hun geluid hebben. Een erg grote hond hoeft zich niet te laten horen, daar deinzen veel mensen zo al voor terug en ook bij mensen is het zo..... wat minder duidelijk dan bij honden, ik denk omdat mensen meer mogelijkheden hebben om indruk te maken dan alleen hun formaat of hun geluid. Maar wil je als kleintje niet altijd over het hoofd gezien worden zal je je toch af en toe moeten laten horen! 😂 En daarom begon hij bij de volgende voorbijganger weer te blaffen! 

Een heerlijke dag!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten