Zoeken in deze blog

woensdag 15 mei 2019

Daar ben ik weer

Zaterdag had ik een verjaardag....ik mocht mee-eten, lekker. Eerst moest ik nog even langs de supermarkt, mijn gewonnen prijs ophalen. Jammer, hij was nog niet gearriveerd (het was half 2 en het pakket zou er om 12 uur zijn).....dat kan gebeuren natuurlijk....alleen wisten ze er ook niks van. Vreemd en dat valt de mensen van deze winkel niet kwalijk te nemen, het was voor hun ook vervelend/ Gegevens werden genoteerd en het zou goed komen.

Daarna naar de verjaardag....heerlijk gegeten...Chinees.....jammie....ik had de laatste tijd niet zoveel eetlust, maar daar was nu weinig van te merken.
Ik maakte het niet laat.....ik was moe, maar het was goed om even wat anders gedaan te hebben.
De volgende dag moederdag......ik had al van tevoren aan Edwin gemeld dat ik wat bij de supermarkt zou halen.....dat was deze keer even beter...ik nog niet helemaal fit en mijn huis 1 grote chaos.
Toch was ik weer erg moe die avond, terwijl ik echt niet veel gedaan had.

Maandag kwam de timmerman, hij begon met 15 zakken cement naar boven te sjouwen..... ik zei verbaasd dat ik dacht dat een timmerman met hout werkte, maar hij bleek ook een vloertje te moeten storten. Later kwam er een tweede bij en ook het "opperhoofd" kwam nog even kijken.
Ze waren net weg toen ik gebeld werd dat mijn prijs gearriveerd was.... maar even halen met de auto dan en meteen naar de buurvrouw brengen. Buurvrouw vond het erg leuk, maar vond dat het mijn prijs was en wilde dat ik het meenam. Ik sputterde tegen...... maar ze wilde dat echt. Ze koos 1 pakje thee uit en daar hebben we samen lekker van gedronken. Het was een leuk pakket van het merk Teekanne. 5 pakjes lekkere thee, twee theeglazen op schotel die niet schuiven kunnen  (door een verhoging in de schotel en een kuil in het glas), een kop en schotel met hetzelfde handigheidje en een theepotje dat in het kopje past....mooi materiaal, top!

Dinsdag kwamen de stukadoors......toen ze 's middags weg waren kwam een tegelzetter even kijken en vast wat spullen neerzetten.
Ik was helemaal af en ben dus nog niet naar de muziekrepetitie geweest...ik was van plan te gaan en dan te kijken hoe lang ik het volhield, maar ik heb geslapen.

Woensdag kwamen dan de tegelzetters...... de radio aan, af en toe vragen of ik het ook leuke muziek vond...... meezingen.... gezellige mensen. Ik lag onder een deken...gaar en koud.... de voordeur stond steeds open. 's Middags kwam ik weer bij. 1 van de 2 bleek Edwin te heten..... hij kreeg zijn koffie in een mok met zijn naam erop...... dat werd een fotomomentje. Ik spreek steeds af dat de mensen zelf aangeven wanneer ze koffie of thee willen.... dat lijkt mij handiger....anders zet ik het misschien neer op een moment dat zij met iets bezig zijn dat af moet.  De meesten doen dat ook wel, deze 2 gaven het ook duidelijk aan. De man die Edwin heette bleek ook  nog eens Ajax-fan te zijn, net als mijn Edwin en ikzelf. We hebben natuurlijk over de afgelopen wedstrijden gepraat!
De mannen kozen een lekker plekje in de zon om wat te eten en te drinken.....mijn tuinstoeltjes worden naar een goede plek gesleept.


Ze waren klaar: "Ans, kom even kijken hoe het geworden is"....... verbaasd keek ik in mijn badkamer..... wat een verschil! De tegelvloer was veel lichter dan ik verwachtte.....prima, ik vond de vloer die ik toen te zien kreeg ook wel erg donker, maar die scheen er bij te horen.  De grijze rand in de wand was onderbroken....... ik dacht dat ik afgesproken had een ononderbroken rand.....maakt niet uit, dit was ook mooi en ik begon te twijfelen aan wat ik afgesproken had.... nou ja, goed is goed!



Alleen komt die wc nog steeds in het midden van de wand..... maar ja, daar had ik het ook al met de uitvoerder over gehad.....omdat een andere man (waar deze uitvoerder bij was) mij niet al te vriendelijk had gezegd dat hij in de hoek MOEST. De uitvoerder vond dit een betere plaats, wordt de wc niet nat bij het douchen. Dat valt volgens mij wel mee, ik had daar steeds een rek met handdoeken staan en die werden niet nat.....maar goed, geen drama, alleen raar!
Ik heb nu sinds vorige week dinsdag heel wat mannen in huis gehad....Arjan, Aad, Wesley, Dennis, Edwin, John, Henk, Leander, Marcel, Rob en nog meer, ik weet niet alle namen (meer).
Ook wel leuk, vandaag had ik een Fries en een West-Fries....... het West-Fries kan ik meestal goed volgen, het Fries redelijk...... hij bleek al als klein kind uit Friesland vertrokken te zijn, maar sprak het wel......ik vertelde dat mijn moeder Friese boeken las..... hij bleek dat niet te kunnen.

Morgen komt er even niets....op mijn schema stond dat ze er morgen ook zijn, maar ze zijn klaar. Lekker, hoef ik een keer niet vroeg op te staan!!
Vrijdagochtend de loodgieter weer om zijn klus af te maken en vrijdagmiddag de elektricien....die ook voor het laatst is...... maandag de timmerman weer, dinsdag een kitter, woendag en dondag mag alles drogen heb ik begrepen en dan vrijdagochtend de schilder en 's middags komen ze het plastic waarmee alles afgeplakt is weghalen.....ik denk dat ik dan weer mag douchen in mijn eigen spiksplinternieuwe douche! Dan ga ik daar ook echt van genieten. Jammer dat ik al afgesproken had om zaterdag de hele dag te EHBO-en (als het doorgaat, want er worden nog meer mensen gezocht)....ik zou dan graag mijn badkamer alvast een beetje inrichten, zodat ik ook in de rest van het huis wat ruimte krijg. Dat wordt dan pas zondag (maar dan heb ik een verjaardag, dus ook dat kan niet de hele dag).

Ondertussen kwam er vandaag een pakje van Ikea...... met o.a. een lamp voor mijn wc...... ik wilde geen dure....nou dat is gelukt! 1,99!!! Zat in een plat pakketje, ik moest hem zelf in elkaar zetten.....




dat is gelukt. Ziet er best leuk uit, weegt niks...... als die naar beneden stort is het geen probleem. Leuk knutselwerkje. Voor de badkamer heb ik ook een nieuwe besteld, eentje die geschikt is voor in de badkamer. Wanneer die komt weet ik niet, die firma was daar wat minder duidelijk over......in elk geval is die ook niet duur (14,95), in verhouding waren de verzendkosten stevig.

Omdat ik een kaptafel wil maken van een badkamerkastje ben ik ook op zoek geweest naar een leuke stoel of kruk...... ik zag een erg leuke stoel van kunststof, zag er stevig uit...... maar wel ongeveer 36 euro..... hm....voor een badkamerstoel..... geen idee nog wat de verzendkosten zijn..... wel leuk dat hij in knalgeel verkrijgbaar is, de kleur die ik voor het schilderwerk wil gebruiken en ik heb al meer gele spulletjes. Verder kijken..... vandaag vond ik een leuke metalen stoel, geschikt voor buiten..... niet geel maar felgroen..... dat kan er ook bij....... 14,95....mooie prijs.... bestellen maar.....uhhhhhh 30 euro verzendkosten.....laat maar!  Ik denk dat het een houten kruk wordt de ik zelf schilder....kussentje erop.... dat kan ook!



4 opmerkingen:

  1. Een lange post, je had veel te verhalen. ;)
    Het zwaarste werk zit erop, nog 1 weekje doorbijten. Wat zul jij blij zijn wanneer alles achter de rug, is. Ook het inruimen .
    Wel jammer dat je eigen wensen niet goed gehoord zijn, zoals die grijze band. Is inderdaad niet erg maar ik vind het ergerlijk. We zagen dit ook bij kennissen in een huurhuis. Het komt meer voor, dan lijkt de huurder niet belangrijk te zijn. Men luistert gewoon niet.

    Je maakt in je schrijven een opgewektere indruk. Het gaat de goede kant op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, een paar dagen niet geschreven terwijl er hier van alles gebeurt.
    Het gaat inderdaad wat wonderlijk.....ik vermoed dat die lichtere kleur tegels (die ik beter vind) komt doordat ik 2x inspectie heb gehad....die eerste liet een veel donkerder tegel zien toen ik zei dat ik voor de grijze band koos. Die grijze band...die nu dus onderbroken is is waarschijnlijk een fout van de tegelzetter, die was heel verbaasd toen ik het zei, want hij had nog nergens een band hoeven maken.....dus hij heeft waarschijnlijk niet eens gekeken.....in de papieren vind ik wel terug dat er "band" staat. Eigenlijk vind ik dit mooi, maar wonderlijk is het wel. De wc begrijp ik echt niet.....en ik krijg nu stopcontacten in de badkamer (ik had er eentje die door Ed aangebracht was...er zat niks), ik begreep van de loodgieter dat er ook eentje kwam zo ongeveer boven de wc.....toen ik het met de uitvoerder over die wc had zei ik dus...... "ik krijg nu een stopcontact boven mijn wc, heb ik altijd al willen hebben, ideale plek".......en ik kreeg als antwoord dat dat niet het geval was, het werd alleen een plat plaatje. Vanmiddag kwam de elektricien onverwachts..... morgen is het druk, hij wist dat de tegelzetters gisteren al klaar waren en de uitvoerder vond het prima dat hij het vandaag al deed....dus op weg naar huis deed hij even mijn straat aan en maakt 3 stopcontacten......twee naast de spiegel en 1...jawel, boven de plek waar zo ongeveer de wc komt. Dus nu morgen alleen de loodgieter..... dan heb ik weer een complete badkamer....mag hem alleen nog niet gebruiken, eerst moet er een een kitter komen en dat moet dat drogen..... en dan komt de schilder en tussendoor komt de timmerman een stuk van de deur afzagen omdat de vloer en dus ook de drempel nu hoger is.
    Maar ik hoop het volgend weekend te mogen douchen! In elk geval wordt er steeds minder troep gemaakt....... ook wel fijn en ik zie het opknappen.
    Maar het is gewoon irritant dat dingen anders zijn dan de afspraak was...... ik vind dat ook! Nu maar hopen dat de loodgieter morgen niet met een verhoogd toilet komt.
    Zelf knap ik ook op...nog niet veel fut, maar toch veel beter al. Het heeft even tijd nodig, maar het komt weer. Als dit achter de rug is zal dat mij ook goed doen.... ze beginnen vaak al om 7 uur.....soms half 8...... dus ik ga om 6 uur mijn bed uit..... bij de gootsteen wassen en als ik mijn kleren aan heb zet ik mijn auto weg, zodat zij de ruimte hebben. Dat is niet mijn normale ritme!!!

    BeantwoordenVerwijderen