Zoeken in deze blog

vrijdag 10 mei 2019

Storing...

vanmorgen bleek ik geen warm water te hebben.....ik keek op de thermostaat en die bleek een storing aan te geven.  Wat nu? Komt het door de werkzaamheden? Even wachten maar tot de elektricien er is, misschien weet die iets van ketels. Nee dus, hij had ook geen idee en raadde mij aan de uitvoerder te bellen.....gisteren was de loodgieter er en misschien had het daar mee te maken. Ik vond het nog wat vroeg om hem te bellen, maar volgens de elektricien kon ik dat gerust doen.
Eigenlijk vond ik dat de uitvoerder nog wat slaperig klinken, maar misschien had hij nog geen koffie gehad. Toen hij hoorde dat ik gisteravond wel warm water had raadde hij aan gewoon de gasservice te bellen. Die kon ik pas om kwart over 8 bellen, dus ik moest even geduld hebben.

Ik weet helemaal niks van verwarmingsketels....ja, de eerste die we hier hadden, daar kon ik mee overweg, maar daarna werden ze steeds ingewikkelder....... steeds meer lampjes en cijfertjes..... niks voor mij.  Geen ramp dat ik geen warm water heb, ik kan toch niet douchen...... ik vul wel een bak met water uit de waterkoker. De temperatuur in huis vind ik ook prima (nog wel), dus het is niet zo heel erg, maar ik weet niet of het kwaad kan voor de ketel als hij lang in een storing zit, dus toch maar gebeld om kwart over 8. Ik moest hem resetten....dat ik daar niet aan gedacht had......ik wist niet eens waar die knop zat! Rechts zei ze.....dus ik kijk links, dat is normaal voor mij. Ik bleek eerst nog een klepje open te moeten doen voor ik het woord reset zag en op het knopje kon drukken. Er gebeurde wel wat..... hij knipperde niet meer.....cijfers zag ik veranderen.....ik wachtte even..... het leek goed..... dan maar beneden kijken of ik warm water heb. Ondertussen kwam op de thermostaat de storingsmelding terug..... verdorie...... nog een keer dan.......weer hetzelfde, hij leek op te starten, maar schoot weer in de storing.

Ondertussen was ik helemaal af van twee keer twee trappen beklimmen...... ik ben duidelijk nog niet fit, normaal zou dat geen probleem zijn, nu is alles te veel.
Gisteren toch maar weer eens zelf boodschappen gehaald, met de auto.....ik was bekaf toen ik thuis kwam en heb eerst liggen slapen voor ik ging eten. Ik probeer toch weer een beetje in beweging te komen, van stilzitten knap ik ook niet op, maar teveel doen werkt ook niet, dus langzaam aan opbouwen en goed opletten wat wel en niet gaat..... en dan steeds een beetje meer.
Misschien vanavond even naar de kapel, maar zonder instrument...even in de pauze (als ik niet in slaap gevallen ben).

Toch maar weer gebeld naar de gasservice en nu komen ze vanmiddag....... ik ben benieuwd.

De elektricien bleek iemand te zijn die ik als kind gekend heb. Zijn voornaam was mij meteen al opgevallen, die komt weinig voor. Hij bleek hier te wonen en ja, hij had hier ook zwemles gehad.....het kon niet meer missen....ja, de achternaam klopte ook. Ik kon hem vertellen dat zijn zwemtegeltje indertijd verkeerd was door mijn schuld....ik had voor en achternaam omgedraaid. Het is goed gekomen, maar het was mijn fout dat hij er zo lang op had moeten wachten. Leuk, hij wist dat allemaal niet. Hij blijkt ook op dezelfde school als Edwin gezeten te hebben, een paar klassen hoger, maar hij kent hem niet. Niet zo gek, want Edwin viel niet zo op, hij ging altijd rustig zijn eigen gang....zeker voor oudere kinderen ben je dan niet opvallend genoeg om te onthouden. Ik zei al.... het enige waar hij door opgevallen zou kunnen zijn is dat hij wel eens hoorn speelde op school..... maar ja, dat hebben misschien niet alle klassen meegekregen.






2 opmerkingen:

  1. Zo is het gezellig om met de klusser koffie te drinken, je hebt dezelfde achtergrond dus wat te kletsen.

    He je nu warm water?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, is best leuk, we kenden elkaar niet echt, maar toch had ik herinneringen aan hem en er waren wat gezamenlijke herinneringen....dat was onverwacht.
    Maar ik heb met allemaal gezellig een koppie gedronken, ze wilden eigenlijk allemaal wel koffie en allemaal prima mensen. Stelden zich ook bijna allemaal netjes voor..... zowel de slopers als de elektricien en de loodgieter en misschien nog wel meer..... het zijn er zoveel dat is het af en toe even kwijt ben hahaha. Één van de slopers was al buiten toen de ander afscheid nam en een hand gaf....hij ging weg en even later ging de bel...... de ander wilde ook nog even een hand geven..... keurig dus!

    Ja, ik heb warm water. En gelijk de tip dat ik bij foutcode F11 de warmwater kraan had moeten openzetten voor ik hem resette, dan zou ik warm water gehad hebben....waarschijnlijk maar tijdelijk, maar toch.....

    Hoewel ik blij zal zijn als het klaar is, want het is toch een gedoe allemaal, valt het voor een groot deel wel mee..... nog twee weken!

    BeantwoordenVerwijderen