Zoeken in deze blog

donderdag 2 mei 2019

Hoe is het er nu mee?

Nou.....nogal belabberd!
Wel een duidelijke vooruitgang hoor, ik heb geen koorts meer en het hoesten is wat minder en is veranderd in een functionele hoest, vooral na inname van de hoestdrank die ik sinds gisteren gebruik.
Maar ik heb nog steeds hoestbuien waarbij ik mij de voering uit mijn tenen hoest, ook al is dat nu niet meer aan één stuk door, nieuw is dat ik nu hoest en nies tegelijk....eenn uitputtingsslag! . Hoofdpijn is over, alleen tijdens een flinke hoestbui komt dat boven.  Het nare gevoel in de bijholtes is vrijwel weg, echt, het gaat veel beter, maar ja, mijn keel is na het vele hoesten schuurpapier geworden, de spierpijn van het hoesten wordt steeds erger, mijn rug protesteert tegen het bankhangen en vannacht sliep ik slecht doordat ik  niet wist hoe ik liggen moest door de spierpijn en gevoelige rug. Mijn ogen voelen nog branderig, maar niet zo erg als in het begin.
 Mijn darmen kalmeren omdat ik heel even ben gestopt met een medicijn dat ik eigenlijk wel moet gebruiken vanwege mijn diabetes, maar ik moest toch wat! Ik heb ook wel eens op voorschrift moeten stoppen omdat ik met een kuur bezig was en dat was zelfs voor 2 weken, dus dan kan dit nu ook wel....mijn eetpatroon is ook anders, dus het moet kunnen! Het plan is om als alles goed gaat morgen weer te beginnen, maar niet meteen de volle dosis.....kijken hoe het gaat en dan weer opbouwen, maar eerst even rust in mijn lijf.

Gisteren ging ik even boodschappen doen, met de auto hoor en het is dichtbij. Ja, er zijn zat mensen die boodschappen willen doen voor mij, maar soms is het handiger om het zelf te doen en bovendien wilde ik wel even wat anders. Ik moest een pakketje ophalen waarvoor ik mij moest legitimeren, dat maakt het wat ingewikkelder als een ander dat doet. Ik wilde een hoestdrank, ik wist wat ik wilde, maar wilde toch even kijken wat er verder was.....eerst bij de supermarkt waar ik toch moest zijn en als die het niet had kon ik altijd nog naar de drogist.  Ze hadden het, maar het was even zoeken, het merk zag ik alleen voor kinderen, maar ik wist dat ze ooit ook een ander merk hadden wat hetzelfde was....ja...ze hadden het nog.....kijk eens aan, ook nog een suikervrije versie!  Die moest ik hebben.
Verder nog een paar boodschappen waarbij ik vergat loempia's mee te nemen.....niet erg, ik heb ze niet hard nodig, maar als ik weinig eetlust heb doen vind ik een loempia uit de airfryer nog wel eens lekker...dat hoeft helemaal geen speciale ovenloempia te zijn, de goedkoopste zijn gewoon goed voor de airfryer, ook al staat dat er niet op (net als met patat, ik koop geen speciale ovenpatat).
Niet belangrijk genoeg om aan iemand te vragen, want die zijn in staat om hals over kop naar de winkel te gaan en dat is echt niet nodig, het was alleen als aanvulling voor mijn vriezer.

Bij de kassa zat vriendin en zij vond mij er duidelijk niet goed uitzien........ach, zo voelde ik mij ook, dan klopte dat in elk geval.

Net heb ik een paracetamol ingenomen.... even kijken hoe ik mij voel met die rommel.....ik gebruik het bijna nooit.....heb het wel altijd in huis, maar is vaak over de datum omdat ik het vrijwel nooit gebruik, dus maar even een nieuw doosje meegenomen.   Ik denk dat ik er zondag ook 1 inneem voor het concert (tenzij ik dan volledig opgeknapt ben), dan voel ik mij toch even beter.  Als het enigszins kan doe ik wel mee, maar nu hoest ik nog teveel om te kunnen blazen, maar goed, ik heb nog een paar dagen, het is nu nog maar donderdag.

Ik moest ook nog wat ruimtes in mijn huis helemaal leegmaken vanwege de badkamerrenovatie...... dat is ook iets dat het handigste is om zelf te doen..... nu lukt het nog even niet, maar desnoods doe ik maandag alles in één keer. Toen ik ziek werd had ik nog ruim een week en voor een week was het niet veel werk....... maar voor 1 dag is het nog een flinke bezigheid. En het moet echt...... want dinsdag komen ze de boel afplakken, dan moeten badkamer, gang, overloop en trappen leeg zijn.  Het gaat echt wel lukken, maar het was wat relaxer geweest als ik niet ziek was geworden, maar ja, het is niet anders. Eerder alles doen was ook niet handig (buiten het feit dat ik het sowieso nogal druk had), want niks meer in de badkamer is niet fijn als ik nergens mijn kleding of handdoek kan neerleggen, dus ik liet er bewust nog iets staan. Alles van de wand bovenaan de trap wilde ik ook pas op het laatst doen, anders werd het wel erg ongezellig. Daar hangen heel veel familiefoto's en die moeten dus ook weg. Ik zou ze gelijk even schoonmaken, maar dat kan achteraf ook.  Ik moet nog even een plek zoeken om mijn plastic zitbad tijdelijk te bergen....... die neemt nogal wat ruimte in, dus daar moet ik nog even ruimte voor maken op zolder, hij moet bovendien niet in de weg staan, want ik neem aan dat ze ook bij de verwarmingsketel moeten zijn. Genoeg te doen dus. Sinds gisteren doe ik wel weer iets, maar geen sjouwwerk.... kleine dingetjes.....het stelt niet veel voor, maar wat gedaan is is gedaan.....misschien kan ik vanmiddag of morgen wat meer doen (zonder te overdrijven).

Zo genoeg gezeurd...... ziek zijn heeft ook zijn voordelen, ik kon languit op de bank de hele wedstrijd van Ajax zien! Ik doezelde af en toe wel even weg, maar heb het toch goed kunnen volgen....super!

Ik heb nu ook een heel goed excuus om geen onkruid te wieden..... en dat is echt hard nodig, maar ja, ziek is ziek 😆.

Webwinkels kan ik wel bezoeken..... ik heb deze maand 3 mannencadeautjes, 3 vrouwencadeautjes en nog 1 voor een kind nodig, dus ik lig op mijn gemak cadeautjes uit te zoeken..... het lukt nog niet voor iedereen, maar het komt goed!

Zodra ik opgeknapt ben zal ik moeten trainen voor de avondvierdaagse, want de ervaring leert dat mijn conditie nu naar het nulpunt is gezakt...... komt goed!

Raar nieuws:
In Brazilië is een papegaai opgepakt op verdenking van hulp bij drugshandel.......als er politie aankwam dan riep hij: "Mama, de politie!".

Heeft iemand nog positief of gek nieuws?



8 opmerkingen:

  1. Nee, niets bijzonders, nieuws is per saldo negatief want sensationeel. ☻
    Je genezing gaat niet echt snel hè, nog even koest blijven. Komt wel slecht uit, net voor de renovatie maar het overvalt je nu eenmaal, niemand wordt op bestelling ziek.
    Nou ja, bijna niemand.
    Nog maar eens een goede wens, je weet nooit of het iets uithaalt: beterschap.
    Hou je taai.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, dat is nog eens een negatieve reactie....om nieuws per saldo negatief te vinden!!!
    Nee, niet echt snel.....eerst wel, redelijk snel koortsvrij, hoesten werd functioneel, verkoudheid kwam los (bij mij meestal gunstig), maar nu staat het even stil. Ik heb al 1 fles hoestdrank op...die helpt overigens wel, maar ja, wondermiddelen bestaan niet. Vandaag een nieuwe laten halen en extra tissues, want gisteravond ging er een hele doos (groot formaat) doorheen..... gelukkig zat mensen die aanbieden om te helpen. Ik doe veel dingen meestal liever zelf, maar heerlijk dat er bijna altijd iemand achter de hand is.
    Goed nieuws is dat er een vervangster voor mij is gevonden voor het concert......iemand van 1 van de andere deelnemende verenigingen durft het aan op zo korte termijn. Als ik het zou redden dan zou ik alleen de belangrijkste stukjes meespelen en dan nog zit de kans erin dat ik een hoestbui krijg.....dat lijkt mij voor niemand fijn, dus ik heb besloten om het haar te laten doen en thuis te blijven! Erg jammer, ik had er echt zin in, maar ja, story of my life, als kind moest ik al vaak feestjes en schoolreisjes missen doordat ik ziek was....het is niet anders. Ik ga ook niet naar het feest na afloop, waar ze allemaal lekker te eten krijgen....ik ga wel in mijn eentje zitten kniezen....snik! Nee hoor, ik zal er heus wel een positieve draai aan kunnen geven, want het is echt beter zo. Ik heb toch weinig eetlust hoewel......als het net is als toen de Amerikanen er waren dan zou ik best wat lusten, frietjes met een kroket en wat sla gaan er altijd in, ook als ik ziek ben en het niet zelf hoef klaar te maken. Dat er een vervangster is geeft rust, het is in goed overleg gegaan, ik voel de verplichting niet meer en kan gewoon uitzieken, ik hoef niet...ik zou het gedaan hebben, maar dit is beter. Nog wat kleine klusjes doen voor dinsdag (geen grote dingen, ik ga het redden) en dan komen ze dinsdag de boel afplakken en woensdag de vloer eruit rammen. Ik moet woensdag ook naar de tandarts, maar ik denk dat ik die ook af moet bellen....ik kijk maandag wel. Ja, ziek zijn komt nooit goed uit, maar dit is wel heel ongunstig..... maar goed, ik heb het maar te accepteren.
    Ja hoor, zo'n wens haalt zeker wat uit....... het doet mij goed en dat voelt dan weer goed!!!! Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prettig idee dat er een vervangster is, het zal jou geruststellen.
    Dat je belangstelling hebt voor lekker eten is een goed teken. In mijn ogen dan, diëtisten tellen we niet mee.
    Je zult het wel redden, inderdaad, met kleine stappen gaat het lukken.
    Ik ben blij dit te lezen.
    natuurlijk heb ik niets over je te zeggen maar toch... ☻☻

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt veel trek heb ik nog niet, maar frietjes......lekker hahaha.
    Ja, vervanging geeft rust en ik blijf thuis hebben we besloten ....is gewoon beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik neem niets maar nu je het opnoemt.
    kreun....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Ans, weer gedeeltelijk terug in het land der (over)levenden. 1954, een sterk jaar, dat krijg je d'r niet zo 1 2 3 onder. Fijn dat je Ajax heb kunnen meemaken, het is "slechts" 0 -1, maar ze hebben de 0 kunnen houden, dat geeft hoop. En dan moet je je niks aan trekken van het slap ge-O.H van de Nationale Zuurpruim 1e klas, ene Johan Derksen want dat gedrocht weet zelfs een kampioenschap zwart te maken. Hier in het zonnige zuiden gaat alles gewoon z'n gangetje, ik werk zo'n 13 uur per week en krijg binnenkort mijn 1e prepensioen uitgekeerd, eindelijk gerechtigheid.
    Jace, onze kleinzoon is al bijna 3 en praat honderd uit, hij zegt veel na en maakt eigen zinnen maar is ietwat te gehaast, zodat je de samenhang soms niet direct snapt. Als ze bij ons op bezoek komen is het 1e wat we horen Oma, Opa, Oma, Opa gevolgd door een luid gebonk op de deur.
    Blij dat je een
    Jij hebt frietje, Nelly maakt zo met een heerlijke tortelini, dat is dus weer smullen.
    Blij dat je een vervangster heb gevonden, want inderdaad een hoesthij tijdens een solo zou je reputatie geen goed doen'
    In het zonnige zuiden valt momenteel een kleine hagelbui naar beneden, ik stop nu maar en ga kijken of ik Nelly kan bijstaan bij het bereiden van de maaltijd.
    Tot ziens.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Bob, bijna jarig!
    Ajax deed het goed, ik ben dik tevreden!
    Heerlijk zo'n klein mannetje hè? Zo leuk om er steeds weer nieuwe dingen aan te ontdekken.... nieuwe woorden, nieuwe zinnen etc.
    Lekker tortelini. Ik eet nog weinig, maar ach....het zal lang duren tot ik een ons weeg.
    Heel goed, help je vrouw maar even.
    Normaal zou ik nu in de kerk zitten bij de dodenherdenking, maar ja, dat gaat ook nog even niet. Ik hou mij wel aan de 2 minuten stilte (als ik geen hoestbui krijg), dat hoort erbij!
    Mijn reputatie zal mij zo een zorg zijn hahaha, maar ik wil niet dat de andere muzikanten last van mij hebben.
    Prepensioen....klinkt goed Bob...... en 13 uur per week..... doe je goed....wel werken, maar toch nog vrije tijd!!

    BeantwoordenVerwijderen