Zoeken in deze blog

donderdag 9 mei 2019

Mag ik even gillen?????

Toen ik hier kwam wonen zo'n 40 jaar geleden zaten er grote gaten in de tegels van de badkamer doordat de vorige bewoners de wc en de verwarming verplaatst hadden.
Geen gezicht natuurlijk, maar met stickers en een rek e.d. was het wat minder opvallend.
Toen ik de eerste badkamer-inspectie kreeg vond die man het wel prima staan zo..... ach, ik was er aan gewend en had er nooit over nagedacht of de oorspronkelijke plek handiger was of dit, dus ik vond het prima als het zo bleef.
Een week later weer inspectie..... nu met z'n tweeën en 1 van hen sprak mij streng toe dat de wc weer naar de oorspronkelijke plek moest...... ik zei meteen dat ik dat prima vond, ik had er nog steeds niet over nagedacht wat handiger was, maar ik vond het niet onlogisch, ik snap best dat de woningbouwvereniging daar wat eenheid in wil hebben.
Toen ik er eens wat beter over nadacht begreep ik dat de oorspronkelijke plek veel beter was....veel ruimer. Toch wel blij maakte ik in gedachten een nieuwe indeling..... ja, veel beter.

Vanmorgen kwam de loodgieter om voorbereidend werk te doen........ volgens hem moest de wc juist niet naar de oorspronkelijke plek. Nee hè? had ik het allemaal zo leuk bedacht....klopt dit wel?  De man ging bellen....ja hoor, hij moet zoals ik hem had....in het midden van een wand en niet in de hoek!
En nu ben ik nijdig! Het is geen ramp allemaal, ik ben het gewend op die plek, maar waarom werd ik dan zo streng toegesproken dat het MOEST!?  En waarom melden ze het niet even als het toch anders moet? Ik heb zin om iemand te wurgen, op z'n kop te slaan of wat dan ook (nee, ik ben niet echt gewelddadig, dit speelt zich slechts in mijn gedachten af) Alle leuke plannen die ik had moeten weer anders!
Ik vond die tweede inspectie al niks, maar nu denk ik helemaal "was weggebleven!" ......  dat was die keer dat ik ook min of meer gedwongen werd mijn wc beneden tegelijk te laten doen..... wat ik weigerde en uiteindelijk kreeg ik mijn zin.  Die inspectie heeft dus geen enkele zin gehad...... het lukte hem niet om mij over te halen die wc beneden te laten doen en zijn idee over wc boven wat hij zo stellig verkondigde zorgde dus alleen voor verwarring en gebeurt niet. Als ik die man ooit weer eens zie zal ik niet vriendelijk zijn vermoed ik.

(foto van https://www.2ememain.be, waar dit leuke potje te koop is voor 12,50)

Ik bedenk nu ineens.....als ze nu ook nog met een verhoogd toilet komen ga ik echt iemand slaan.....ik kon kiezen, maar met mijn korte beentjes is een gewone wc hoog zat..... als ik ergens kom waar ze een verhoogd toilet hebben heb ik altijd de neiging om naar een trappetje te vragen!




2 opmerkingen:

  1. Je mag. En slaan en koppensnellen en zelfs uitkoken. :-)
    Ik zou hetzelfde doen. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, geweldig, een bondgenoot! Ook al is het geen drama, ik wordt hier zo chagrijnig van.... dat gezeur!

    BeantwoordenVerwijderen