Zoeken in deze blog

zaterdag 25 mei 2019

EHBO



Vandaag was ik de hele dag EHBO-er tijdens de jaarlijkse korendag,
Op zo'n korendag treden heel veel koren op diverse locaties op en aan het eind is er een heel gezellige samenzang voor iedereen onder begeleiding van fanfare Juliana uit Marken.
Dat laatste is echt een feest!! Voor de liefhebbers: Volgend jaar is het op 6 juni!

Een hele dag is wat veel, ik was van 10.00 tot 18.00, maar ja, lang geleden had ik al gezegd dat ik evt. wel de hele dag wilde als het moeilijk was om voldoende mensen te vinden. Het bleek inderdaad moeilijk, want er was in de omgeving veel te doen waar EHBO bij nodig is en zondag ook weer...... dan zijn er dus erg veel mensen nodig en dat lukt niet altijd. Toen ik dat zei wist ik nog niet dat ik ziek zou worden en dat de vrijdag ervoor de badkamer eindelijk klaar zou zijn (achteraf klopte dit niet, want afgelopen vrijdag kwam de schilder (die het plafond gaat doen) niet opdagen.....hij zou om half 8 komen........ ik zat dus om 7 uur al klaar en na 2 keer bellen kwam ik er om kwart voor 4(!) achter dat hij het te druk had en niet zou komen.....ik was witheet!! Nu komt hij maandag om half 8!)
Ik wil natuurlijk graag mijn badkamer inrichten en orde scheppen in de chaos, maar ja, dat kon nu toch niet...dus dat was geen probleem meer. En ik knap flink op, ben wel duidelijk sneller moe, maar ook daar zit al verbetering in. Ik hou niet van afzeggen op het laatste moment en zeker niet voor zoiets, terwijl bovendien het niet zal lukken een vervanger te vinden. ....dus "gaan met die banaan!"

Afgesproken was om de fietsen mee te nemen, bij een oproep zouden we dan sneller op de juiste locatie zijn. De locaties liggen niet gigantisch ver uit elkaar, maar te ver om even snel er naartoe te rennen, dus de fiets is dan handig. Ik ben niet op alle locaties geweest, maar de meeste wel. Het langst ben ik in de grote kerk geweest, waar op het eind ook de samenzang was. Koffie en thee was voor ons gratis, dat was ook wel lekker. Gelukkig doen wij EHBO-klussen in principe niet alleen en ik had 3x een ander maatje...... allemaal zeer ervaren EHBO-ers, daar was ik wel blij om.

Gelukkig mogen we zelf kijken hoe we het doen....rondlopen of fietsen, maar zitten luisteren kan ook.....we hoeven dus niet heel actief te zijn, tenzij er iets gebeurt natuurlijk. We weten nooit waar het gebeurt, dus steeds in beweging zijn voegt niks toe. Af en toe ergens binnenlopen zorgt er wel voor dat we gezien worden, dat mensen doorhebben dat er EHBO is, maar meer ook niet. Op de fiets was het eenvoudig om wat locaties langs te gaan. Jammer dat de EHBO-tas niet in mijn fietstas paste, maar goed, dan maar op de rug. Ik heb veel zitten luisteren, het leuke is dat de koren zo divers zijn.... alle stijlen en genres, grote koren, kleine koren.  In de Lutherse kerk is weinig plaats, ik denk dat daar alleen maar kleine koren waren. Een prachtig klein kerkje, het vaalt mij elke keer weer op. Toen ik er vandaag was trad daar een geweldig koor op...een octet of dubbelkwartet.....prachtige stemmen, ik heb genoten!

Bij het meezingen heb ik natuurlijk weer erg mijn best gedaan...... ik weet niet of de anderen het konden waarderen, maar ach, ik had maar 2 mensen dicht bij mij zitten.




Leuk dat ik nog iemand sprak die er de laatste keer dat ik haar zag een stuk minder goed uitzag....ik was aanwezig als EHBO-er bij haar reanimatie, het is een oude klasgenote van mij, dus ik heb even gevraagd hoe het met haar ging.
Ook zag ik iemand lopen waar ik vorig jaar als EHBO-er naartoe moest omdat ze nogal over haar toeren was.....wij konden haar alleen kalmeren, verder niet....ze dacht iets ernstigs te hebben en had al wat onderzoeken gehad....dat zijn dingen waar wij natuurlijk niets aan kunnen doen, maar geruststellen en haar serieus nemen door toch wat dingen te controleren had toch wel enig effect. Blij dat ze er nu beter uitzag! Ik heb haar verder niet gesproken, ik ken haar  niet en zij mij niet..... dan moet ik uitleggen "ja, vorig jaar, toen u zo overstuur was...." ..... dat is geen goed plan, als ze mij zou herkennen (kans was klein)  had ik wel even gevraagd hebben hoe het ging, maar nu niet.

En helemaal geen gewonden of  'onwellen'..... dus het was een prima dag, erg leuk, wel vermoeiend (ondanks dat ik het rustig aan deed), maar vanavond het ik niks....ik mag luieren...en nagenieten!



-

2 opmerkingen:

  1. Al met al een ontspannen dagje. Mag ook wel na die verbouwingsperikelen.😏

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat was wel even lekker.....even wat anders aan mijn hoofd. En ook al had ik niks te doen.....ik was toch nuttig bezig.

    BeantwoordenVerwijderen