Zoeken in deze blog

woensdag 8 mei 2019

Pats

Het is 8 uur, de loodgieter is al weer vertrokken, boven zijn 2 slopers bezig mijn badkamer nog lelijker te maken dan hij al was. De herrie valt mij mee.....natuurlijk is het niet geruisloos, verre van dat, maar zo oorverdovend als ik het verwacht had is het niet. De mannen hebben al koffie op. Ik had al vroeg mijn auto ergens anders neergezet..... er is altijd weinig plaats hier, dus de loodgieter zette meteen zijn bus op mijn erf en zodra die weg was werd die plek weer ingenomen door de slopersbus.
Aardige mannen, dat tref ik....... natuurlijk is het belangrijker dat ze hun werk goed doen, maar een beetje gezelligheid en vriendelijkheid is mooi meegenomen.  Het is de bedoeling dat dit vandaag klaar komt. Ik dacht 2 dagen slopen, maar had niet goed op het schema gekeken. Ach, goed kijken is ook een vak. De voordeur staat steeds open en ik ben lekker onder mijn dekentje gekropen, de beste plek voor een zieke.

Om kwart over 8 waren er al 2 wandjes vrij van tegels (en had ik mijn verwarming al voorbij zien komen).... wel de eenvoudigste 2 wandjes..... die tegels zaten geplakt, de andere 2 wanden zijn buitenmuren en daar zitten de tegels wat vaster op de wand.
Ik had ergens gelezen dat ze de tegels er alleen uit zouden halen als ze los zaten, anders werd er overheen geplakt......daarom ben ik gisteren nog bezig geweest om de laatste stickerresten te verwijderen....... was dus niet nodig geweest. Er stond wel op het schema iets over tegels verwijderen van wand, maar ja, daar stond ook dat de vloertegels verwijderd zouden worden en die heb ik niet....ik heb/had een granieten vloer. Ik ging er dus van uit dat ik alles niet te letterlijk moest nemen.

9.15. De herrie begint nu een beetje vervelend te worden, kop onder de dekens dan maar. Één van de mannen loopt steeds heel stilletjes heen en weer...... de afvoer van het puin, ik hoor hem vaak niet eens. De ander kwam even zeggen: "Nog een klein stukkie wand, dan gaat de herrie echt beginnen"
Ik ga mijn herriestoppers maar eens opzoeken.




Nadat ze gegeten hebben gaat het om kwart over 10 weer beginnen, nu is de vloer dan echt aan de beurt. Ze komen met groot gereedschap binnen....mijn oordoppen gaan in.  Ondanks mijn oordoppen hoorde ik een harde klap, alsof er iets stuk viel. De oorzaak was snel duidelijk.....overal lag glas.....mijn lamp in de wc was naar beneden gestort.  Oei, eerst maar opruimen. Wat komt er veel glas van één zo'n lamp.  Het lastige is dat ik zelf geen nieuwe lamp kan ophangen, ik kom er niet bij. Als er een lamp vervangen moet worden laat ik het een kennis doen (altijd handig zulke kennissen 😅) .
De mannen keken verbaasd toen ik het vertelde. Ach, ze kunnen er ook niks aan doen..... hij zat misschien niet vast genoeg...., voor normaal gebruik geen probleem, maar door het trillen zal het misgegaan zijn. De vloer ging juist simpel eruit, het kostte geen moeite, daarom waren ze zo verbaasd, een eenvoudige klus en dan gaat er toch iets mis.
Het zou een vroegertje worden voor ze.

Nou ja, dat wordt dan een nieuwe lamp..... deze had ik al in de flat waar ik net na mijn trouwen woonde, hij heeft zijn geld dus wel opgebracht. Op de overloop heb ik zo'n zelfde, maar dan groter en met 2 lampen erin.  Voorlopig laat ik het zo wel even zitten, geen drama...... het bolletje zit er nog wel in.

Half 12.....het schiet lekker op..... ze doen even rustig aan, want ze redden het met gemak op tijd, dus geen geren.   Net hadden ze even een kleine drinkpauze in de auto....ik had het niet door, ik dacht dat ze boven waren, maar vond het wel erg stil..... ze leven toch nog wel? Net toen ik dat dacht kwamen ze weer binnen....gelukkig. Hij vertelde dat ze ergens anders met zo'n zelfde badkamer 2 dagen bezig geweest waren, maar ja, dat waren meerdere lagen, die van mij is nooit iets aan gedaan.

Vanmiddag heb ik een rustig middagje..... kan ik lekker even slapen. Dit viel mee!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten