Zoeken in deze blog

zaterdag 18 mei 2019

Het wordt nu echt een badkamer....

.....alles zit erin wat erin moet zitten....alleen mag ik de douche nog niet gebruiken....nog 1 week geduld.


Het ziet er goed uit, maar niet helemaal volgens plan.......wonderlijk dat alles anders gaat dan afgesproken is. Het meeste is geen enkel probleem of zelfs beter, dus geen drama, maar ik snap het niet helemaal.
Even alles op een rijtje:

Bij de eerste badkamerinpectie zei ik dat ik een lichtgrijze band wilde.......het werd een onderbroken band (niet erg)

Ik kreeg de bijbehorende vloertegel te zien en die was erg donker.....mocht van mij lichter, maar ja, als die er bijhoort....ook goed. Het zijn dus lichtgrijze tegels geworden (ook niet erg, beter zelfs)

Ik vroeg wat voor wc ik kreeg....diepspoel- of schoteltoilet. Ik weet dat schoteltoiletten minder gangbaar zijn, maar ik heb dat liever, vandaar mijn vraag. Het antwoord was "diepspoel" ...ach, ook goed.....tot mijn verbazing werd er gisteren een schoteltoilet geplaatst! (veel beter)

Ik had gelezen dat ik bij de wastafel een 1-knopskraan kreeg..... nou, er zit een heel normale kraan op met 2 knoppen......(maakt niet uit)

Ik had in een mail gelezen dat als er maar één laag tegels was, dan zouden ze de nieuwe erop plakken, tenzij er losse tegels waren..... de avond voor ze de vloer zouden slopen (ik las wel in het schema ook over tegels, maar ja...wat moet ik geloven) deed ik mijn best de laatste stickerresten te verwijderen...... vervolgens werd alles eruit gesloopt (zonde van mijn werk)

De wc zou volgens de eerste inspectie op z'n plaats blijven staan..... dat is een plek die de vorige bewoners hadden bedacht, in het midden van een wand....ik was het zo gewend, dus dacht er verder niet over na...... bij de tweede inspectie werd ik ernstig toegesproken....zo mocht het niet, hij moest in de hoek, de oorspronkelijke plek! Prima.....bij nader inzien zelfs beter! Ik deelde in gedachten de badkamer in .....en de wc kwam toch in het midden van die wand......mijn plannen moet ik weer wijzigen. Op mijn vraag aan het "opperhoofd" waarom dat was bleek dat een betere plek te zijn, dan werd hij niet nat bij het douchen.....hm.....ik had op de plek waar hij zou komen altijd een rek met handdoeken staan....die zijn nooit nat geworden van het douchen.

De elektricien zei dat ik ook een stopcontact tegenover de wastafel kreeg.....heerlijk, maar uhhhh, dat is dan misschien boven mijn wc, dus toen we het toch over mijn wc hadden zei ik: "Ik krijg ook een stopcontact boven mijn wc, handige plek, heb ik altijd al willen hebben!" Volgens het "opperhoofd" klopte dat niet, ik kreeg alleen een afdekplaatje........ maar er zit daar nu dus wel een stopcontact (nog net naast de wc...... het reservoir zit net een millimeter of zo voor de rand van de contactdoos.  (gelukkig toch een stopcontact!!)




De mannen komen over het algemeen aardig op tijd.... 1 keer werd ik gebeld, de timmerman had eerst een andere klus, het zou in de loop van de ochtend worden...... het werd kwart voor 12, geen probleem natuurlijk, maar ik was wel voor niks vroeg opgestaan. Ze zijn wel eens een half uurtje later, maar ach....geen probleem. Eentje was bijna 1 1/2 uur later.......inwendig mopperde ik, maar toen hij breedlachend voor mij stond, zich voorstelde en vervolgens vrolijk riep: "Wat gaan we doen?" kon ik alleen maar lachend zeggen:"Nou, ik hoop mijn badkamer!" .....het was zo'n type waar ik niet boos op kan blijven.

Ze zijn over het algemeen best snel klaar......dat valt erg mee. Ze zijn allemaal aardig, lusten allemaal koffie en gaan graag even buiten in het zonnetje zitten.... ze doen nergens moeilijk over, perfect.

Maar wat zal ik blij zijn als ze allemaal weg zijn!!!! Sorry mannen, het ligt niet aan jullie, maar ik wil zo graag weer een normaal huis, waar ik kan opruimen, waar niet aldoor mensen in en uit lopen en waar de voordeur niet steeds openstaat waardoor ik maar onder een deken kruip. Ik wil de badkamer weer inrichten en de rest weer fatsoeneren....met blote voeten door het huis kunnen lopen (overal ligt beschermende folie..... dat is natuurlijk niet schoon meer.... beneden haal ik de stofzuiger (in een lage stand, anders zuig ik het folie ook op) er regelmatig over, maar het blijft stoffig/viezig aanvoelen, er kunnen stukjes steen liggen en zelfs nog stukjes glas (van lamp uit de wc).

Het eind is in zicht...... maandag de timmerman, die komt de deur een stukje kleiner maken, want door de hogere vloer en drempel past dat niet meer. Dinsdag de kitter.......dat moet dan drogen......pas vrijdag komt de rest: Eerst de schilder....die gaat in elk geval het plafond doen....geen idee of hij meer gaat schilderen.....ik wil het in twee kleuren geel hebben, maar als hij het houtwerk gaat schilderen zal het vast geen geel zijn..... afwachten maar.
Als de schilder klaar is komen weer anderen alle folie weghalen en schoonmaken (geen idee wat ze gaan schoonmaken..... misschien stofzuigen waar dat folie lag? Ze gaan vast niet mijn huis soppen. Ik zie het wel)
En dan?  Ik denk dat ik weer mag douchen!!! Ik denk dat ik dat dan ook gelijk ga doen....of nog beter...ik zet meteen mijn plastic zitbadje neer en neem een lang en warm bad......een tafeltje ernaast voor een thermoskan thee, boek mee...... heeeeerlijk! NIET STOREN!!!




7 opmerkingen:

  1. Tsjonge Ans, jij bent wel zeer inschikkelijk, wat afgesproken was on niet/werd niet gedaan en jij vond 't allemaal goed. Dit terzijde. Voor de rest heb je een zeer fraaie badkamer, sjiek de friemel.
    P.S. Plak een bordje niet storen op de voordeur, dat voorkomt verrassingen, stel je voor, je zit in je badje en Tring Tring, jij snelt puur natuur naar de deur en dan staat de loodgieter of de timmerman voor de deur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahah, nou Bob (ik neem aan dat jij het bent Bob), ik ga echt niet naar de deur als ik in bad zit! Ze mogen best langskomen voor een kop koffie, maar als ik in bad zit hebben ze pech.
    Het is trouwens heel normaal dat de bel of de telefoon gaat als ik in bad zit....er was een tijd dat ik er dan uitging, maar vrijwel altijd bleek ik toch te laat te zijn! Dus: Laat maar bellen!
    Die veranderingen, tsja..... het meeste maakte mij echt niet uit of was zelfs beter..... de plek van de wc ben ik het niet echt mee eens, maar ja.....verplaatsen is ook geen oplossing, dan moet ik nog langer wachten voor het klaar is. Een huurhuis heeft als voordeel dat ik het gewoon krijg, maar als nadeel dat ik er niet zo veel over te zeggen heb......anders had ik nog een jaartje gewacht bijvoorbeeld. Maar het wordt netjes en ik heb ondertussen vrede met de plek van de wc......denk ik.....eerst zien of ik alles een plek kan geven. In elk geval kan het nu niet zo staan als ik het bedacht had.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pfff, zelfs van deze afstand word ik er al moe van. Niet alleen het werk maar ook van het negeren van bewonerswensen, zíj zijn het die er in moet leven.
    Maar het is niet anders, programma's als Kanniewaarzijn bestaan niet voor niets. ☻

    Het einde is in zicht.Je mag vooruit kijken.😊

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helemaal mee eens Bertie! Veel van de veranderingen zijn beter of maakt niet uit, maar dan nog....het is gewoon irritant! Dit komt allemaal door de bedrijvengroep die het uitvoert voor zover ik kan bekijken. Hun werk valt verder niks op aan te merken, en ook allemaal aardige mensen, ik kreeg een keurig schema waarop ik kan zien wie wanneer komt, ze bellen als de tijd ver afwijkt..... dus dat is allemaal prima..... maar die veranderingen zijn echt irritant!
    Net belde de timmerman....hij komt morgen niet om half 8, maar tussen 10 en 12...... veel beter....kan ik op een normale tijd opstaan en dan nog rustig aan doen.
    Ja, bijna klaar..... het werk van de kitter moet eerst goed drogen, daarna heb ik dus 2 dagen niks en dan vrijdag de schilder en daarna de opruimers....ik neem aan dat ik dan mag douchen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit schreef ik maandag op Facebook:
    Proest......ik had vanmorgen de timmerman..... een andere dan die zou komen, die had eerst nog wat anders en redde het blijkbaar niet op tijd...... hij moest de badkamerdeur inkorten, want de drempel en vloer zijn hoger geworden. Klus was snel klaar....... ik ging even boven kijken toen hij weg was....... staat de deur voor mijn slaapkamerdeur! Hij heeft hem er niet ingehangen.....ik kan dus niet zien of het goed is!
    Bovendien zal ik dat ding opzij moeten zien te zetten als ik mijn slaapkamer in wil.
    In de scharnieren hangen red ik niet......zo'n deur is best zwaar en met mijn korte armen ook erg onhandig.
    Er zou een reden kunnen zijn dat hij er nog niet in zit, maar dan nog heeft hij hem wel heel onhandig neergezet.
    Maar dat komt wel goed....... er komen deze week nog meer sterke mannen! 🤣😂
    Hij had ook al zijn auto raar neergezet...... niet alleen op mijn erf, maar ook een stukje op dat van de buren.....als die thuis waren gekomen zouden ze de auto er misschien naast kunnen zetten, maar uitstappen zou niet gelukt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het kan nog gekker!!!

    Net ging de bel....één van de timmermannen van vorige week...."Ik kom een deurtje afzagen" "Er is er al één geweest!" Toen ik zijn verbazing zag ging ik gauw verder: "Maar die heeft de deru er niet in teruggedaan en die staat nu voor mijn slaapkamer!" Hij naar boven...."Weet je wat ik denk....hij heeft hem er niet ingehangen omdat hij niet past!" Meten..... nee, pastte niet! "Ik denk dat hij niks gedaan heeft" Nou ja, hij heeft wel die deur verplaatst".
    Nu heeft hij die deur naar beneden gesleept en op schragen gelegd......nu komt het goed. Ik ruik het zaagsel (vind ik wel lekker ruiken).

    Hij gaat nog wel informeren wie het geweest is, we kwamen er niet uit! Wat een Droopy!

    BeantwoordenVerwijderen