Zoeken in deze blog

zondag 5 mei 2019

Het is zondagavond...

....ik zit op de bank, de zoveelste doos tissues naast mij. Ik zou eigenlijk moeten eten, ik heb geen trek en geen zin om iets klaar te maken. Het concert is voorbij. Ik heb al wat foto's en filmpjes gezien, ik weet dat mijn vervangster goed was.  Ze zullen nu wel aan het eten zijn in het clubgebouw........ik moet ook wat klaarmaken.


Het was goed dat ik niet geweest ben. Ik had misschien iets kunnen spelen, maar zeker niet alles en wanneer er weer een hoestbui komt valt nooit te voorspellen.  Praten en bewegen wekt het hoesten op.....saxofoon spelen ook weet ik uit eerdere ervaringen. Nee, dan kan ik beter niet gaan als ze voor vervanging kunnen zorgen!  Stiekem voel ik mij natuurlijk wel een beetje zielig, maar ach, dit is niks nieuws..... mijn leven lang al miste ik feestjes, schoolreisjes en andere dingen omdat ik ziek was. Het is een tijdje goed gegaan, maar nu dus even niet!

Ik ziek het nu goed uit, er is nu niet voldoende reden om halfbakken dingen te gaan doen. Ik moet alleen nog een paar kleine dingen doen i.v.m. de badkamer voor dinsdag, maar dat is een halfuurtje werk denk ik. Op zolder is het minder ruim dan mijn bedoeling was, maar dat vind ik niet belangrijk.
Dinsdag wordt alles afgeplakt tegen het stof en woensdag gaan ze slopen. Ik laat het nu maar over mij komen.....ik zie het allemaal wel. Woensdag naar de tandarts...... als ik morgen niet flink opgeknapt bent meld ik mij af...... ik ga daar niet zo naartoe, het hoesten is nog te erg en ik ben nog niet echt fit.
Deze week 3 repetities...... dat bekijk ik per dag...... als ik niet voldoende opgeknapt ben blijf ik thuis.  Zaterdag een verjaardag en een kort buitenoptreden. ......dat laatste lijkt mij nog niks, maar ik heb nog bijna een week, dus dat zie ik dan wel.  Zondag moederdag, daar hoef ik de deur niet voor uit.

De volgende week niks bijzonders, alleen de normale dingen en die badkamer natuurlijk. Dan wordt het toch wel eens tijd dat ik opgeknapt ben.......een week later begint de avondvierdaagse!  Ja, het komt allemaal erg slecht uit, maar zoiets plan je niet.  Gelukkig krijg ik wel meer energie, maar ik ben er steeds ook weer snel doorheen. Dat zal toch steeds beter gaan worden.
Als ze in de badkamer bezig zijn kan ik verder weinig doen, dus ik heb mij voorgenomen om dan maar papieren te gaan uitzoeken, dat is ook werk!
Eigenlijk zou ik dan in de tuin gaan werken, maar dat gaat hem nog niet worden, bovendien is het ook te slecht weer daarvoor....het moet wel leuk blijven!

Maar wat zal ik blij zijn als vrijdag de 24ste de laatste komt voor de badkamer! Dan kan ik de boel weer een beetje in orde maken....... en in elk geval kan ik weer gewoon de badkamer in, ook heel fijn.  De saaie kleuren van de badkamer (wanden spierwit met een lichtgrijze rand en vloer donkergrijs) vul ik aan met geel.....het schilderwerk wil ik felgeel met zachtgeel en verder heb ik al veel gele dingen, die kan ik zo gebruiken. Ik ben nog op zoek naar een gele stoel of kruk van kunststof.....ik vond er eentje die ik nog te duur vond, dus zoek nog even verder.... die moet dan voor een kastje komen dat ik als kaptafel wil gebruiken.

Een paar jaar geleden kreeg ik een WC-mat-piano.....geel/zwart/wit.  Beneden wilde ik hem niet gebruiken, dan staat iedereen er met zijn schoenen op, maar nu mag hij boven......daar komt hij veel beter uit....... dus buren....als jullie 's nachts "Boer daar ligt een kip in 't water" horen...... dat ben ik met mijn piano-wc-mat.  😆

Nou, kom op...... nu eten klaarmaken...... hup hup.....

4 opmerkingen:

  1. rustig aan doen, dat stof van dat slopen zal ook niet goed voor je zijn. Als het kan blijf er dan maar ver vandaan.

    Het is gelukt met de pindakaas. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik ziek het nu helemaal uit.
    Dat stof zal inderdaad niet fijn zijn, maar ze dekken het wel goed af, dus het zal niet heel erg zijn. Er valt natuurlijk niet helemaal aan te ontkomen. Als het mooi weer was kon ik in de tuin gaan zitten, maar dat is nu ook geen optie.

    Pindakaas is overal goed voor hahaha, ik had dit eens van iemand gehoord en onthouden.
    Stickers verwijderen lukt ook met pindakaas...... insmeren en gewoon een nacht in laten trekken (lukt vooral bij papieren stickers), daarna lukt het meestal eenvoudig om ze verder te verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je was/bent nog steeds zieker dan verwacht, merk ik. Goed dat je er aandacht aan schenkt, hoesten is zo vermoeiend.

    De badkamer gaat een flinke klus worden. Ga zolang op vakantie, ik heb een logeerkamer...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klopt, ik had een snellere genezing verwacht, maar ja....bij diabeten duurt het wel vaker langer. Koorts had ik alleen de eerste paar dagen, dus ik denk niet dat er meer aan de hand, gewoon een hardnekkige kou zal het wel zijn en dat gaat uiteindelijk vanzelf weer over.

    Die badkamer ja...... wat zal ik blij zijn als dat klaar is, maar de deur uit terwijl ze hier bezig zijn moet ik ook niet aan denken, dat voelt ook niet goed. Ik zal het wel weer overleven..... en wat zal het heerlijk zijn als hij klaar is. Voor ik weer een beetje alles kan vinden en overal bij kan gaat dan nog wel even overheen, maar elke dag iets, al is het nog zo klein..... dan kom ik er wel. Dan is er geen tijdsdruk.....dat werkt fijner. Tussendoor komen ze 2 dagen niet (en de weekends natuurlijk), dan zal er wel wat moeten drogen of zo....ik wacht het af.....morgen komen ze alles afplakken en woensdag gaat het echt beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen