Zoeken in deze blog

dinsdag 7 mei 2019

Het gaat beginnen....

..... vanmiddag komt er iemand om alles af te plakken tegen het stof e.d. tijdens de renovatie, mijn woonkamer lijkt op de winkel van  Malle Pietje..... als de afplakker geweest is kan ik weer wat spullen onder mijn (open) trap zetten.....maar nu heb ik daar alles weggehaald, geen idee hoeveel ruimte hij nodig heeft. Kon ik gelijk daar eens goed stofzuigen, dat was ook wel weer nodig.

De bel..... "Dag mevrouw, verwacht u een bakkie?" .....toevallig had ik de wagen met een container erop gezien, dus ik begreep wat hij bedoelde. "Nou, ik krijg een nieuwe badkamer, dus het zou zomaar eens kunnen". Hij zou ze bellen en een plekkie zoeken.  Ik vond het knap zoals hij wist te manoeuvreren in mijn smalle doodlopende straatje, hij wist hem te plaatsen op een parkeerplaats tegenover mijn huis.....sorry buren, het kan even duren, maar ik kan er ook niks aan doen!

Ik knap een beetje op..... af een toe een uurtje zonder hoest en soms kan ik de tissuedoos zelfs laten staan. Al te actief zijn wordt meteen afgestraft, maar goed, ik kan nu rustig aan doen....... ze zijn nog wel even bezig. Gisteren kreeg ik eerst 2 porties ingevroren snert.....heerlijk en 's middags een pannetje heerlijke kippensoep. Daarbij een doos aardbeien en ze had gelijk maar weer wat dozen tissues meegebracht op mijn verzoek.  Ik had net een rustig uurtje, dat kwam goed uit, dus we konden even kletsen tijdens een kop thee.  Nu moet ik wel opknappen, na de kippensoep en de aardbeien!
De snert begin ik morgen aan, handig dat het ingevroren was. Hier moet ik toch van opknappen.

De tandarts heb ik voor morgen afgezegd..... dat gaat nog niet. Ik mag nu een maand later komen.  Nee, ik ben nog te verkouden en hoest nog te veel om daar te gaan zitten, ook al gaat het nu af en toe beter, maar als ik naar buiten ga en weer naar binnen begint het door de temperatuurverschillen meteen. Verder voel ik mij zo slap als een vaatdoek, dus nee..... nu even niet.  Al zou het wel even rustig zijn zonder de herrie die het sloopwerk morgen ongetwijfeld zal maken.



Ik kreeg vorige week ook bericht dat ze volgende week wilden komen om de verwarmingsketel schoon te maken.... dat leek mij ook geen goed plan en ook die is naar volgende maand verschoven.... dan heb ik dinsdag de ketel en woensdag de tandarts.

Naar de muziekrepetities ga ik nog niet..... diep ademhalen wekt een hoestbui op, blazen ook.... dan gaat saxofoon spelen gewoon niet en nu het concert achter de rug is is het minder erg om er niet te zijn (altijd beter als iedereen er is natuurlijk, dat repeteert beter). Het is even niet anders. Eind van de week misschien, dat moet ik nog even afwachten.

Verder geen nieuws.

4 opmerkingen:

  1. Voelt lekker, dat opknappen? Ga er nog even mee door, elke dag van minder hoesten is meegenomen. De tandarts wacht wel. Geen gaatje, hahaha, ze zijn altijd weer grappig.

    Dus nu is het renovatiefeest begonnen, ik kan me het gerommel en de troep voorstellen en als je straks gaat niezen weet je dat het van stof komt dat door het afplakband lekt.(Maakten wij mee).

    Fijn dat je eten krijgt aangereikt.
    Ziek zijn en in de rommel zitten, dan is hongerlijden echt teveel. :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, elk uur minder hoesten en snotteren is meegenomen! Eerst ging het echt achter elkaar door, nu heb ik af en toe een pauze, dat voelt goed....ik word ook niet steeds meer hoestend wakker! Fokke en Sukke zijn altijd leuk.....die jaarboekjes zijn ook altijd leuk "het afzien van..."

    Ze hebben ook gezegd dat ze niet kunnen garanderen dat er geen stof doorkomt. Maar ik heb het voordeel dat ik boven aan de trap een deur heb, dat scheelt.
    De badkamer is nu helemaal gestript..... het getril kostte mij wel de lamp in de wc die naar beneden stortte in 3000 stukjes, maar goed, dat kunnen zij ook niet helpen.

    Ja, dat eten is heerlijk en kippensoep hoort bij ziek zijn! Zowel kippensoep als snert zijn van iemand die erg goed kan koken en zij nam ook de aardbeien mee, super.
    Morgen de loodgieter weer...... vrijdag de electriciën...... dan maandag verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je overleeft het, daar ben ik van overtuigd.😊

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daar ga ik ook helemaal van uit!

    BeantwoordenVerwijderen