Zoeken in deze blog

woensdag 17 augustus 2022

Dag 5 in Arnhem...... weer naar huis.

Woensdag pakte ik na het douchen de rest van mijn spullen in en wilde eigenlijk eerst nog even Arnhem in.... daar was ik verder nog niet geweest. Er waren wat winkels verhuisd... waaronder de Hema en ik was wel nieuwsgierig hoe die geworden was. Er zitten daar meer leuke winkels in de buurt, dus nog even winkelen. Winkelen wil bij mij niet altijd zeggen dat ik dan altijd met tassenvol terugkom, ik vind het ook leuk om te zien wat er allemaal te koop is! Ik heb deze dagen veel gewinkeld, maar niet veel gekocht, maar wel veel ideeën opgedaan.  En wat ik kocht was goedkoop.... ik kocht in Ede een nachthemd, een paar sandalen en een jurk voor samen nog geen 15 euro..... kijk, dat is leuk winkelen
Ik wilde dan weer even bij Edwin thuis lunchen voor ik echt vertrok, maar vanwege de te verwachten temperaturen leek het mij geen goed plan om eerst te winkelen. Dan ben ik al oververhit voor ik vertrek en de reis zou toch al langer duren dan normaal.  Wegens werkzaamheden zou ik eerst een stuk met de bus moeten, maar daar had ik geen zin in..... ik ging via een omweg met de trein. Ik had nog keuzedagen, dus ik reisde gratis.... dan maakt het niet uit hoe groot de omweg was om de stremming bij Ede/Wageningen te ontlopen. Gewoonlijk mag je bij een stremming omrijden voor dezelfde prijs, maar dat omrijden zal toch zijn beperkingen hebben.... het mag vast niet via Maastricht! En bovendien hebben ze met die bussen voor vervangend vervoer gezorgd en is omrijden dus niet noodzakelijk.... maar met een keuzedag maakt het niet uit wat ik doe! 
Ik besloot via Zwolle te gaan en dan via Almere naar Amsterdam. Best een leuk ritje...... wel lang onderweg, maar ik vind de trein comfortabeler dan de bus! En ik hoefde met de trein maar 1 keer over te stappen..... als ik sneller wilde moest ik een keer extra overstappen, maar ik had geen haast, ik vond het prima zo! Dus zocht ik in Zwolle de sprinter op i.p.v. de intercity. Liever wat langer onderweg dan nog een keer overstappen in Almere......één van de laatste keren dat ik in Almere was waren de liften buiten werking en verstopt...... wel roltrappen naar boven, maar met bagage via een gewone trap naar beneden is niet prettig. Ik had mijn beruchte 'roltas' mee..... als ik die moet dragen moet ik hem behoorlijk hoog houden, want ik ben zelf klein..... dat is net als met boodschappentassen, die slepen over de grond als ik gewoon met gestrekte arm zo'n tas draag. Die moet ik dus anders dragen en regelmatig hou ik daar blauwe plekken aan over aan de binnenkant van mijn elleboog. En zo'n trolleytas is nog groter, dus van een trap aftillen (en ik ben al geen held op 'vreemde' trappen) is voor mij niet eenvoudig (de tas is ook zwaar, want vanwege het weer had ik veel kleding mee om evt. vaak te kunnen wisselen ).
 Alle kans dat de werkzaamheden in station Almere Centrum ondertussen afgerond zijn of zover dat er weer liften zijn, maar daar gokte ik niet op, gewoon lekker rustig in de sprinter blijven zitten vond ik een beter plan.
Als ik met de NS-bus gegaan zou zijn had ik ook vertraging gehad, maar waarschijnlijk veel minder. Maar dan moet mijn bagage onderin, dus ik moet wachten om mijn bagage weer in ontvangst te kunnen nemen en misschien is dan net mijn trein weg.  Ik vind een bus al minder comfortabel en sneller te warm en ik zou dan naar een klein station gebracht worden waar voor zover ik weet weinig schaduw te vinden is en geen liften of roltrappen, dus als ik daar langer op mijn trein moet wachten dan de bedoeling is dan ben ik ondertussen gekookt! Nee, dit treinritje beviel prima! Mooi uitzicht, de coupé bijna de hele rit voor mij alleen, de wifi deed het deze keer, als ik wilde kon ik mijn telefoon opladen en omdat ik een sprinter had kon ik gewoon in de coupé zitten, meestal zit ik in het 'halletje' bij de deur....want met bagage een trappetje af (of een grotere trap op) en dan met bagage door een smal gangpad en overal achter blijven hangen vind ik niet prettig..... alleen als het rustig is doe ik het wel eens. Ook de trein instappen is bij een sprinter gelijkvloers...... ik vind dat echt prettig als ik nog wat mee te slepen heb. 






Edwin was zo lief om mij naar het station te brengen, daar moest ik wel even wachten op de trein, er was er net één weg..... en in Zwolle moest ik ook lang wachten, maar dat is ook geen drama. 
In Amsterdam kwam er net een bus naar Hoorn aan.... dan kan ik op de weg uitstappen..... wat verder lopen, maar anders eerst in metro en dan in bus..... dus een overstap extra! 
De bus naar huis ...ik vond het vies warm, ondanks de wind die door luiken en ramen kwam...... maar toen ik uitstapte was het nog veel erger.... zo vies benauwd warm, bah! Thuis meteen mijn kleren uit, dat voelt fijner (de gordijnen waren dicht natuurlijk!). En even later een luchtig nachthempie aan.
Ik heb heerlijke dagen gehad..... leuke dagen samen met Edwin, zo met z'n tweeën is weer als vroeger en dat is ook wel eens leuk. Veel gelopen, weinig gedaan verder en steeds lekker gegeten..... vaak op terrasjes en een paar keer bij Geurtje, dit was echt vakantie, net als mijn vorige logeerpartij! Heerlijke rustpunten in een drukke periode.

En thuis begon het gewone leven weer..... hoewel het te warm was om echt actief te worden en ik toch wel wat gaar was. Maar...... vast wat was in het sop, medicijnen bestellen (net gelezen dat mijn medicijn slecht verkrijgbaar is.... dat verwachtte ik al toen bekend was dat het ook gebruikt mag worden door mensen die willen afvallen (onder bepaalde voorwaarden).... ik gebruik het voor mijn suiker en het is het eerste medicijn dat echt goed helpt..... de bijwerking afvallen heb ik overigens niet... maar het zou heel beroerd zijn als het er voor mij niet meer is, ik blijk dit spul echt nodig te hebben! 
Mijn tas dezelfde dag nog uitgepakt..... dus toch nog wel wat gedaan!
En donderdag rustig aan..... boodschappen, wat opruimen etc., maar niet teveel met die hitte en vrijdag wachtte mij ook nog een drukke dag.

1 opmerking:

  1. Hoe ik ook jou kwijtraakte is me een raadsel, daarom heb ik je opgezocht en weer teruggevonden.
    Grote opluchting.
    Lees me vanavond of morgen weer in.

    BeantwoordenVerwijderen