Zoeken in deze blog

vrijdag 5 augustus 2022

Visdagen, ze zijn er weer.....

 Dat was een tijd geleden...... de Monnickendammer Visdagen! Vorige week zijn ze weer begonnen en dit jaar 4 vrijdagen.... voorgaande keren waren het er 6, maar 4 is ook prima!  Het is 2 jaar niet geweest, vanwege corona. Logisch natuurlijk, het was toen te verwachten dat het niet doorging en nog steeds is corona niet echt over. Veel mensen zijn er wel beter tegen beschermd, door vaccinatie en eerdere besmettingen. Het hangt er ook vanaf welke variant dominant is....... de één maakt zieker dan de ander en ze zijn ook niet allemaal even besmettelijk, maar dingen als de visdagen kunnen wel weer doorgaan en steeds meer mensen durven ook weer bij dergelijke festiviteiten aanwezig te zijn.

En deze vrijdag zou ik EHBO-en (volgende week ook), dus ik trok er weer op uit mijn mijn rollator..... mijn EHBO-rollator. Omdat de EHBO-groep waar ik bij zat niet meer bestaat en ondergebracht is bij een andere vroeg ik wel even of het een goed idee gevonden werd zo'n rollator. zelf vind ik het heel handig bij zo'n buitengebeuren.... niet alleen omdat ik dan mijn tas niet hoef te sjouwen, maar ook omdat evt. patiënten meteen kunnen zitten. Aan de andere kant kan het gek gevonden worden...... dus toch maar gevraagd, maar het werd als positief gezien, dus hij is weer van stal gehaald. 
Ooit maakte ik er een blauw zwaailicht op omdat ik zoveel opmerkingen kreeg, maar ondertussen weten ze het wel en met inklappen zat het een beetje in de weg, dus er maar weer afgehaald, maar wel heb ik een bel erop! Dat horen mensen sneller dan "mag ik er even langs?" en vaak moeten ze er om lachen en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd...... dus die laat ik erop zitten!
De verwachting was goed.....niet zo warm meer en hier werd geen regen verwacht. Mooi, weinig kans dat er mensen niet goed worden van de hitte. In voorgaande jaren had ik eens een zakje met eenvoudige waaiertjes mee..... om evt. uit te delen, maar dat zou nu niet nodig zijn. 
Deze keer niet met één van mijn vaste maatjes, maar wel iemand die ik goed ken van de 'oude' groep. 

Er was even een misverstand over een EHBO-tas..... en ik liep snel naar huis om mijn eigen tas op te halen, mijn rollator liet ik even staan..... in sneltempo naar huis en op de fiets terug...... en dan 's avond eerst mijn rollator met tas thuisbrengen en lopend terug om mijn fiets op te halen..... ik heb dat stuk dus 4x gelopen (2x met en 2x zonder rollator) en 2x gefietst. Verder nog een keer of wat een rondje rond de haven gelopen..... alles bij elkaar veel! En mijn benen begonnen te protesteren, mijn voeten werden woedend..... en dus besloot ik die avond geen enkele stap meer te geven die niet noodzakelijk was. 
En die tas had ik ook in de buurt bij iemand kunnen halen.....wel aan gedacht, maar ik wist het niet zeker en dat ik thuis een tas had wist ik wel zeker..... dus leek mij dat beter. Geen ramp, bijna overal is wel een oplossing voor en ik heb ik elk geval voldoende lichaamsbeweging gehad. 

Het was weer leuk, zo gezellig altijd en vooral als het weer meewerkt. Maar ook met regen hebben we wel lol gehad, toen het een keer begon te stortregenen gingen we met een grote groep de visafslag (De Stegh) in.... daar wordt altijd verteld over hoe het vroeger ging en mag er geboden worden op een heerlijke gerookte makreel..... maar ja, na afloop regende het nog steeds em toen werd een oud lied ten gehore gebracht en er volgden meer liedjes, net zolang tot het weer wat droger was en wij leenden onze paraplu's uit aan toeristen (we kregen ze keurig terug)...... het was weer eens wat anders en zo was het ook leuk! 

Nu hebben we een paar spatjes gehad, dat stelde echt niks voor..... ik hoefde niet te schuilen en ik ben niet nat geworden. 
Het is erg leuk altijd, er is ook veel voor kinderen te doen (oude kinderspelen, poppenkast, met klei werken en meer), er zijn oude beroepen, er zijn lekkere dingen te koop, er wordt veel verteld over de vis, visafslag en alles wat er mee te maken heeft, er mag geboden worden op een heerlijke makreel, mensen kunnen naar de rokerij gaan waar van alles te zien is en waar allerlei lekkere dingen te koop zijn.... er is altijd een koor..... er zijn terrasjes, er is heerlijk ijs te koop...... er kan een wandeling met stadsgids gemaakt worden...... ik vergeet vast nog wel wat, maar het is gewoon leuk dus. De klompenmaker heeft ook altijd wat leuks (glijden op klompen, hij is er zelf erg goed in) en dit jaar had hij de klompvisdagkorting....... hij gooide  klompen in het water en die moesten er dan uitgevist worden met een klomp met een haak eraan...... en ik neem aan dat je ze dan met korting krijgt als het lukt! 
En heel belangrijk: Geen gewonden!!! Helemaal niets, nog geen pleistertje of advies, gewoon niks..... er werd ons wel eens iets gevraagd, maar dan was het waar ze de rokerij konden vinden of zoiets. 
Onze 'uitvalsbasis' zit op een prachtig punt, daar is van alles te doen, mooi uitzicht over het water, er staan bankjes, we kunnen naar binnen en evt. naar de wc..... perfect. Ze komen langs met eten en drinken.... niks te mopperen.

\











De volgende foto's zijn gemaakt door Herman Kemper/INWaterland.  Hij maakte nog veel meer mooie foto's, maar ik kon ze toch moeilijk allemaal 'pikken'.  Bedankt Herman voor weer een mooie serie foto's!











Er zijn nog 2 visdagen dit jaar.... op de vrijdagen 12 en 19 augustus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten