Zoeken in deze blog

woensdag 24 augustus 2022

Let op!


En toen werd ik daarnet gebeld door Vera nog wat van de "Fraudedesk" ...... mijn eerste reactie was dat ik dacht dat ze mij niet moest hebben, maar.. "U bent toch mevrouw Dekker? Dan moet ik u wel hebben!" (alsof er maar 1 mevrouw Dekker bestaat).... er zou iemand uit België 1200 euro van mijn bank willen halen. Nou was ik net bij mijn rekening geweest en er was niks af.... nee, maar dat hadden ze in de wacht kunnen zetten. Het leek mij wonderlijk. Of ik dan geen rare mailtjes of telefoontjes had gehad.... ook niet. Maar ze moest een paar vragen stellen.... en toen vond ik het wel genoeg! "Weet u.... dit kan ook fraude zijn.... ik vertrouw dit niet, ik bel zelf de bank wel!" "Ja dat snap ik maar..."  "Goedenavond!" en ik beëindigde het gesprek.... kom op zeg.... ik geloof er geen bal van! En waarom zou de bank dan niet bellen? De fraudedesk.... hm.... het kan, maar ik geloof het niet. Het was allemaal te vaag. Ze noemde nog wel de naam van de persoon die het van mijn rekening wilde halen, maar een naam is snel te verzinnen. 
Ze klonk steeds nogal aarzelend.... dat trof, want ik aarzelde ook hahaha..... ik gaf dus aarzelend antwoord..... steeds over elk antwoord nadenkend. 
Het was half negen 's avonds.... leek mij ook niet de mest logische tijd. 
Benieuwd of ik er nog wat van hoor,  ik denk het niet.... ik ben bang dat het fraude was en dat ze een nieuw slachtoffer zoekt! Let dus op.... liever te voorzichtig dan te onvoorzichtig!!!



Maar goed, verder met de dagelijkse dingen.
 Omdat het winkelaanbod in mijn woonplaats niet geweldig is ga ik als ik echt wil winkelen of veel cadeautjes of andere dingetjes nodig heb naar Purmerend of Amsterdam-Noord. 
Ik kom graag bij winkels als Wibra, Action, So Low, Big Bazar, Hema e.d. en dat zijn allemaal winkels die we hier niet hebben. Het gevolg is wel dat ik daardoor dingen die hier wel te koop zijn ook vaak elders koop, maar ja, als ik aan het winkelen ben gaat dat in één keer door. 
Het is nu geen weer om te winkelen...... de supermarkt gaat nog net, maar verder lig ik op apegapen! 
Toch heb ik wat dingen nodig en daarom ben ik behoorlijk aan het webwinkelen. Sommige dingen kan ik alleen maar online bestellen en niet alles past in mijn miniatuurautootje, dus ook bij koeler weer had ik enkele dingen toch wel besteld..... maar nu ook wat kleinere dingetjes die ik normaal zelf eerst in de winkel zou bekijken. Ik heb ook verf nodig..... dat wil ik niet online bestellen. Dat is wel hier te koop, maar ik wil een ruimere keuze, dus dat moet nog maar even wachten, met dit weer droogt de verf zodra je het blik opendoet, dus ik gebruik het nu toch nog niet.  Ik heb zeker 4 kleuren nodig waarbij er steeds 2 bij elkaar moeten passen (zelfde kleur, maar lichter/donkerder waarschijnlijk)..... en nog iets van een andere kleur.  Dus ik wil echt veel keus hebben! Maar in de auto nu om dat te halen zie ik ook niet zitten.... ik heb geen airco en tegen de tijd dat ik er ben is het binnen in de auto afgekoeld.... en dan op de terugweg weer een kokende auto.... nee, bedankt, nu even niet. 
Vanwege dezelfde hitte doe ik alleen klussen met niet al te veel inspanning kosten. Kratten met spullen uitzoeken, cadeautjes inpakken.... dat soort dingen. Ik heb de laatste week erg veel telefoon gehad en als het gesprek niet snel afgelopen is moet ik mijn foon op de luidspreker zetten i.v.m. kans op waterschade, want het stroomt over mijn gezicht.... echt, ik overdrijf nu eens niet! 
Ik hoop dus echt dat het gaat afkoelen...... we hebben nu best al veel hitte gehad.... tussendoor wel wat minder hete dagen, maar die waren mij nog warm zat...... wel veel beter, maar warmer dan ik echt prettig vind.... dus het is mooi geweest.... ik wil hooguit 22 graden voorlopig. Koele nachten.... 12 graden of zoiets. Gelukkig gaat de zon al wat vroeger onder, dus het koelt wel al wat meer af, maar meestal komt het niet onder de 18 graden. Dat is een heerlijk temperatuur overdag, maar als het over dag boven de 30 komt koelt het met 18 graden niet genoeg af 's nachts. Het is erger geweest 's nachts, dat wel.... maar ik wil het wel weer eens koud hebben! 
Niet om te zeuren hoor.... volgens mij zeur ik niet vaak over het weer, alleen als het erg heet is, maar niet bij elke regenbui of zo. Over de kou hoor je mij ook niet snel, alleen als het extreem is.  Natuurlijk komt een regenbui wel eens op een ongelukkig moment, maar echt, ik heb liever regen dan dit! Ik praat misschien wel vaak over het weer, maar ik klaag alleen bij hitte volgens mij..... in elk geval hoop ik dat dat zo is 😄

Ondertussen stroomt mijn agenda ook weer vol...... alles gaat weer beginnen (muziek), verjaardagen worden alsnog gevierd en nieuwe verjaardagen komen eraan.... bloed prikken, controle bij de dokter, een gezellige bbq in combinatie met een treinritje met z'n tweeën waarbij we altijd veel lachen (en de nodige voorpret), de rommelmarkt waar ik zeker even wil kijken, op huizen passen van vakantiegangers die weggaan als de scholen weer begonnen zijn.... (heb ik niet veel werk aan hoor.... even opletten dat er geen post uit de brievenbus steekt en zo nodig vuilcontainers wegzetten en/of halen. Nog even vragen of er nog planten zijn die dorstig zijn). Nou ja, EHBO heb ik afgezegd, dat scheelt weer! En ik sla meer dingen over.... omdat sommige dingen tegelijk zijn, maar ook omdat het soms teveel wordt! 







4 opmerkingen:

  1. Nog steeds krijg ik niets binnen, hoewel ik volger ben.
    Ik zal het nog eens proberen in te stellen, ontvolgen en opnieuw volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wonderlijk, maar ik snap dat soort dingen toch niet......zo krijg ik bij jou al heel lang melding geen reacties meer, dat stopte er ineens mee. Blijkt dat dat nu op mijn gmail komt en dat gebruik ik vrijwel nooit. Elke keer vul ik mijn hotmail in, maar het werkt niet.
    Is toch vreemd?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik het snapte zou ik het uitleggen. Helaas....

    BeantwoordenVerwijderen