Zoeken in deze blog

donderdag 18 augustus 2022

Het 'normale' leven komt weer op gang...... ditjes en datjes van het dagelijks leven.

 Helemaal normaal was het natuurlijk nog niet, de hitte zorgde ervoor dat ik nog niet een normaal ritme had en er moest nog erg veel gedaan worden in en om het huis. Ik hoorde op tv dat er zomerhaters bestaan en die voelen zich onbegrepen. Ik snap het.... ik ben echt geen zomerhater, maar wel een hittehater en dat gaat nog wel eens samen. Met die hitte functioneer ik nauwelijks, vooral als het 's nachts dan ook niet afkoelt. Ik slaap vaak te weinig en voel mij dan duidelijk niet uitgeslapen, als ik even wat doe ben ik drijfnat en voel ik mij vies...... nee, hittegolven haat ik wel, maar ik probeer er wel het beste van te maken..... dus rustig aan!  
22 graden buiten vind ik heerlijk.... liefst niet te felle zon.... iets warmer kan ik ook nog wel aan, maar hoeft niet, liever niet! Graag wat wolken, zodat de zon niet ongehinderd zijn gang kan gaan en af en toe een buitje vind ik in de zomer niet zo erg. Lekker ramen en deuren open, zonder jas de deur uit..... dat vind ik wel lekker aan de zomer, maar de hittegolven en andere smoorhete dagen heb ik echt een hekel aan. Nou is het meestal in de vakantie, dus dan hoeft er meestal minder..... en ik werk niet..... ik kan het mij meestal dus veroorloven om weinig te doen op die dagen. Maar soms moet het even.... zoals EHBO-en. Als ik mij opgegeven heb om het te doen dan moet ik er ook zijn! Gelukkig had ik niks te doen en zaten we op een plek waar wind was, dus als ik niet verbrand was zou het prima geweest zijn. 
En mijn huis moet natuurlijk ook weer een beetje gefatsoeneerd worden, er zit zo veel in bakken en kratten die overal staan........ en veel zit er al zo lang in dat ik ondertussen vergeten ben wat waar zit.
Ik wilde in de kamer een gordijntje ophangen.... een valletje..... ik had het gewassen en was het meerdere keren tegengekomen, ik wist daardoor dat het niet bij de andere gewassen gordijnen lag. Nou vond ik het wat kort, dus eigenlijk wilde ik al een tijdje een andere erbij (om af te wisselen), maar ik ging toch zoeken..... niet gevonden. Dit was het moment om een ander valletje te bestellen.... wat ik eigenlijk toch al wilde.  Dat viel nog niet mee.... bijna al die kant-en-klare gordijntjes waren de goede maat niet, het moet toch minimaat de breedte van het raam hebben! Als het laag hangt kunnen het er twee zijn, maar als het hoog hangt moet het aaneengesloten zijn vind ik. Toch iets gevonden, niet te duur en ondertussen hangt het..... blij mee (als zou ik een maat groter gesteld hebben als ze dat hadden).
Valletje op Edwin zijn kamer..... de roede had ik.... de gordijntjes ook (nieuwe, want die anderen waren af).... maar waar waren de doppen die de roede op zijn plaats houden? Ik herinnerde mij dat ik ze ergens in gedaan had, zo van "daar maar in, dan kunnen ze niet wegraken!'...... maar ik zag ze niet. Wel de roedjes waar ik ze hoger mee op kan hangen....nou dan voorlopig dat maar en dat deed ik in een ander kamertje ook..... daar had ik steeds een gordijn bovenin hangen, maar wilde nu lager, daar moest ik nog voor klussen..... het was geen klusweer, dus ik hing ze eerst maar hoog, dat staat in elk geval weer bewoonder! Zo ging het dus met meer dingen, maar in elk geval begon het wel wat meer een huis te worden i.p.v. een opslagplaats. In de keuken staan de kasten nu op de goede plaats en het grootste deel is daar weer ingericht, al staan er nog wel wat bakken met spullen waar ik nog een plek voor moet zoeken. 
Ondertussen zat ik onder de muggenbulten..... en ze werden steeds groter! Dat had ik vroeger ook, dan had ik er wel een week last van, nu al jaren heb ik er maar 1 dag last van en ze werden niet meer zo groot, maar dit jaar is het weer als vanouds. Ik heb maar één mug gezien, maar ik denk dat er meer zijn en die liggen op de loer, zodra ik de andere kant op kijk slaan ze toe. Op de tv hoorde ik dat er dit jaar minder muggen zijn...... ja, in de rest van Nederland waarschijnlijk, want ze zitten allemaal hier!

Ik kocht wat (goedkope) plantjes om het wat gezelliger te maken (ik had niet veel meer, alle armetierige planten had ik weggedaan, meestal probeer ik ze op te lappen... zonder resultaat, nu gooide ik ze eindelijk weg).... ook basilicum (ruikt zo lekker en muggen en/of vliegen schijnen er een hekel aan te hebben), munt (schijnt dat vliegend ongedierte ook een hekel aan te hebben, ik vind het heerlijk ruiken en een paar takjes in mijn thee ben ik ook gek op) en bieslook (heerlijk..... kan overal op en gewoon zo'n stukje om op te kauwen vind ik ook lekker). 
In de badkamer staan er weer gezellige badeendjes (ik heb er nog veel meer) voor het raam.





In de badkamer wil ik nog wat dingen verplaatsen, maar dat komt later wel, als de schilders geweest zijn. Dan wil ik ook eindelijk het houtwerk geel schilderen.... dat plan is er al zo lang!
Zondag kwam er in de namiddag bewolking..... het bleef warm, maar die felle zon was in elk geval even weg. 
Zondag had ik de eerste bakken uit de buurschuur gehaald...... daar moet het toch ook een keer weg..... als ik elke dag (gemiddeld) 1 bak uit die schuur haal ruimt het daar ook en komt het hier geleidelijk aan binnen, want alles in één keer is gewoon teveel.

Ook even boodschappen halen.... de kraskaartjes van AH mee, ik had er 3. Eentje ging goed, één gaf problemen bij de kassa, maar dat is uiteindelijk gelukt, maar die andere....... dat was een artikel dat niet in het assortiment zat! En dan heb je gewoon pech gehad.... of naar Purmerend gaan waar ze een XL-AH hebben..... maar dan ben ik aan benzine meer kwijt dan het artikel kost...... jammer, ik had er net zo'n trek in. Maar zo kan ik ook dingen weggeven.... jammer, maar hier zit het niet in het assortiment! 
Het lijkt mij logischer te zorgen dat alle artikelen die op de kaartjes staan er (tijdelijk) zijn of voor een vervangend artikel te zorgen (van een ander merk was het er wel, ook dat kon voor kraskaartjes, maar niet als er wat anders op het kaartje staat).... of geef een nieuw kaartje in de hoop dat dat wel een artikel uit de winkel is. Maar goed, dat is mijn idee en ik heet geen Heijn..... dus wat ik denk doet er niet toe. 
Ik had het eerst in de winkel aan een medewerker gevraagd die mij vertelde dat ik dus pech had en bij de kassa nog even gemeld, maar ik denk dat dat niet doordrong, die had het te druk met het andere kaartje wat niet helemaal ging zoals het zou moeten. Geen ramp allemaal, maar ik vond het wel wat flauw! 
Toch eens op hun site gekeken...... "Als je met je kraskaart naar de servicebalie gaat, denken de collega's graag met je mee voor een passende oplossing".  ........ Oké, er is dus wel een oplossing mogelijk, maar dat hangt af van de creativiteit van de servicebaliemedewerker.....  AH heeft zelf die fantasie blijkbaar niet 😂..... bennie boos hoor, alleen verdrietig ...😂

Maandagmorgen werd ik heel vroeg wakker...... nou ja, niet echt wakker....het was te vroeg, ik draaide mij nog even om en viel weer in slaap.  Toen ik wakker werd was het nog steeds vroeg..... de ramen waren nat.... het had geregend! Ik ging zachtjes boven wat klusjes doen, het was nog te vroeg om lawaai te maken...... de vuilnisman was er al...... die komt normaal pas in de loop van de middag, maar nu was het wel erg vroeg..... nog geen 6 uur...... ooooo, de klok staat stil, het was in het echt kwart over 9. Dan had ik dus toch nog een paar uur geslapen. De klok kon ik even niet bij.... normaal al met moeite, maar nu stonden er nog bakken met spullen voor. Laat maar even zitten.... die bakken ga ik toch opruimen deze dag.... en inderdaad, 's avonds had ik ruimte om bij de klok te kunnen voor een nieuw batterijtje. 
Het bleef bewolkt, maar 's avonds ging de zon toch weer mooi onder!




Maandag alles gedaan wat ik van plan was..... ik werk even met schema's om het een beetje overzichtelijk te maken. Ik zorg wel dat het schema haalbaar is, want ik kan normaal al niet te lang achter elkaar doorgaan, maar met die hitte is dat nog veel moeilijker. Meer mag altijd en als ik wat oversla begin ik daar de volgende dag mee.... ik maak het ook niet al te streng. Opruimen staat er altijd op en dat kan veel of weinig zijn, dat is plooibaar. 
's Morgens scheen de zon nog wel tussen de wolken door, maar 's middags was het flink bewolkt,  om een uur of 6 kwam ineens de zon door..... maar 2 uur later regende het en het donderde in de verte. Een 'raarweerdag' dus. En het was ook met bewolking behoorlijk warm. 


Dinsdag begon ik met weer een gordijn ophangen..... verder was het vooral schoonmaken en stofzuigen, want dat moet ook gebeuren. Weer wat bakken uit de buurschuur gehaald, elke dag iets! Ik heb er nu al 10 gehaald..... dat schiet dus ook op!
Ik zette een oude keukenstoel en een tuinstoel voor het raam, tafeltje ertussen met kaarsen...... voorlopig mag het zo blijven staan, tot ik andere stoelen (of evt. een bankje) heb. 



Het is in elk geval gezelliger dan niets..... ik heb wel al een idee welke stoeltjes ik wil kopen, maar ik wacht voor alle zekerheid de rommelmarkt even af. Misschien hebben ze daar iets wat ik ook leuk vind en dat is dan ongetwijfeld goedkoper. Ideeën genoeg, meer ideeën dan geld 😃!
Het hoeft van mij niet allemaal perfect te zijn, dus zoals het nu staat ben ik voorlopig best tevreden mee..... ik kijk wel naar iets anders, maar ik heb geen haast. Ik heb nog een soortgelijke keukenstoel, dat zou mooier bij elkaar passen, maar de tuinstoel zit beter vind ik dus die blijft zeker nog staan! Ik zal er nog was kussentjes op leggen....en dan is dat ook voorlopig weer klaar!

 Woensdagochtend werd ik om 5 uur wakker van onweer en regen..... het donderde flink, rollende donder..... de flitsen waren fel en het was erg dichtbij! In de zomer is er minder kans op inslag dan in de winter omdat in de zomer de wolken hoger in de lucht hangen, dus de bliksem zal niet snel de grond raken.
Na een tijdje zakte het af en viel ik weer in slaap..... tot 6 uur, dat schiet ook niet op......ik wil wel weer eens uitslapen!
Het valletje kwam en ik hing het gelijk op.... weer wat klaar. 
Het was donker weer en rond half één twijfelde ik zelfs of ik het licht aan zou doen.... zo donker.... dat was ik even niet meer gewend. Ik vind het niet vervelend, als het donker is vind ik het altijd knus binnen. Er viel regelmatig regen. Ik had moeite om op gang te komen.... geen zin! 
Dan maar een beetje een rustdag..... wel wat doen, maar geen extra dingen......  dus wel bakken uit de buurschuur halen en op zolder ramen lappen en minimaal 1 gordijn ophangen..... en iets opruimen.... dat is genoeg, morgen is er weer een dag! 
En toen ging de telefoon: "Hoi, is het goed dat we zo even langskomen?" "Ja, prima!" "Komt het wel gelegen?" Ja hoor, want ik had geen zin om wat te doen, dus het komt mooi uit!!!" 
Ach ja, die paar dingen die ik nog moest doen zijn zo klaar, dat kon 's avonds ook nog, geen probleem en anders morgen maar! 
En eigenlijk ruimde ik nog mooi wat op omdat ik iets had voor de weggeef wat zij graag wilden hebben..... bij mij stond het in de weg, dus ik blij en zij blij! Dat is weer een doos met inhoud minder! Ik had er toch niks meer aan. Het bleef hier de hele dag regenachtig, meestal zo weinig dat het nauwelijks merkbaar was, maar af en toe echte druppels! 
De warmte is mijn huis nog niet uit, maar buiten is het een stuk minder warm.... heeeeeerlijk!

Donderdag...... ik had mij  voorgenomen om deze dag bij de apotheek langs te gaan..... ik had vorige week woensdagavond medicijnen besteld en had nog niks van ze gehoord!  Ik weet dat het middel schaarser wordt nu dikke mensen het ook mogen gebruiken om af te vallen. Dat is een bijwerking die ik best zou willen hebben, maar ik val er niks van af.... ik krijg het voor mijn diabetes en dat helpt goed..... dat vind ik belangrijker dan afvallen! Ik had nog even hoop dat als mijn 'suiker' beter geregeld zou zijn door dit middel dat het afvallen dan eenvoudiger zijn (mijn suiker gaat ook omhoog als ik (te) weinig eet en dat maakt afvallen moeilijk), maar zelfs dat lukt nog niet..... maar goed, het doet wat het moet doen en daar ben ik heel blij mee! Natuurlijk moet ik zelf ook mijn best doen om het op peil te houden, maar zonder dit medicijn was het een stuk lastiger, want dat heb je niet helemaal zelf in de hand. Het zou dus een probleem voor mij zijn als het er niet is. Het andere medicijn hadden ze de vorige keer niet..... daar heb ik tijdelijk een andere vorm van waar ik minder goed tegen kan en daardoor neem ik minder in...... als dan beide middelen er niet zijn heb ik echt een probleem. Normaal als iets er niet is word ik gebeld... ik had nog niks gehoord, dus ik zou er naartoe gaan om naar beide medicijnen te vragen.  Tegen 9 uur kwam er mail binnen: "Uw medicijnen liggen klaar". Hoera! Daar gelijk gevraagd naar het medicijn met vertraagde afgifte..... dat bleek weer leverbaar en meteen gevraagd of ik het bestellen kon. Via de site die ik normaal gebruik kan ik het niet aanklikken omdat ik de vorige keer bij gebrek aan beter wat anders kreeg en nu staat dat medicijn er. Dat lukte en binnenkort ligt het klaar. Zo blij dat ook dat weer normaal is! Ik vond dat ik wel een lekkere lunch verdiend had en toevallig staat daar op donderdag een visboer vlakbij..... mijzelf getrakteerd op een portie kibbeling. 

Ruim een week thuis..... een hittegolf doorstaan en veel gedaan in huis, dingen geregeld.... een dag EHBO-en, veel gezellige telefoongesprekken gehad, gezellige visite gehad...... ik ben weer echt thuis! 
Het hoeft nog niet helemaal normaal te zijn, ik heb tenslotte vakantie! Gelukkig heb ik een paar keer gelogeerd, anders zou het vakantiegevoel er helemaal niet geweest zijn!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten