Zoeken in deze blog

donderdag 11 augustus 2022

Een paar dagen naar Arnhem..... dag 1

 Zaterdagmorgen vertrok ik voor een paar dagen Arnhem.......want Geurtje was jarig. Ze vierde het zaterdag, maar was zondag echt jarig. 
Ik vertrok al vroeg, er vallen tegenwoordig nog wel eens treinen uit door personeelsgebrek en dan gok ik liever op een trein eerder/ Het is niet altijd van tevoren al bekend dat er wat uitvalt. 
Ik wist wel dat in Arnhem de bus via een andere route zou rijden, want de John Frostbrug was afgesloten en ik had geen idee of ik dan langer onderweg was. Dus dan maar liever wat eerder, ik vermaak mij wel. 
Natuurlijk mag ik best wat eerder komen, maar vooral met een verjaardag hou ik mij liever aan de afgesproken tijd, want ze willen misschien nog wat dingen doen voordat iedereen arriveert en dan is het lastig als er al iemand in de weg loopt. Uiteraard wil ik gerust helpen, maar dat kan of hoeft niet altijd..... ik weet zelf dat het niet eens altijd handig is als mensen helpen omdat je elkaar al snel in de weg loopt, vooral in keukens. Dus ik kom liever niet veel te vroeg of te laat. 
Het was prachtig weer, ik had een vroege trein.... er kwam iemand tegenover mij zitten waar ik gezellig mee gepraat heb, heel gezellig en ik zocht in Arnhem buiten het station een lekker plekje om even te zitten..... heerlijk, het was net niet te warm, af en toe wat wind..... ik zat daar prima! Niet te lang, dat hou ik niet vol in de zon, maar even is het super. 
Toen de bus..... het omrijden kostte niet meer tijd en daarom stapte ik wat eerder uit, bij een winkelcentrum waar ik lang niet was geweest. Daar is nu vooral horeca en winkels die met voeding te maken hebben, ik vind het voorheen leuker, maar aan de buitenkant zat nog wel een Zeeman waar ik even lekker kon rondneuzen. Daarna richting Geurtje haar huis.... het was nog steeds vroeg maar ik wist een bankje aan het water waar ik nog even kon zitten genieten. Rustig aan! Ik vind het heerlijk als er bankjes zijn en aan het water helemaal..... ik kijk graag naar water...... het liefst groot en stromend, maar een kikkerslootje vind ik ook al prima. Over het IJsselmeer kijk ik wel vaker uit en daar krijg ik niet genoeg van.....  gewoon staren over het water..... heerlijk. 




Weer niet zo lang in de zon, maar net even lekker en op naar Geurtje..... daar zat ik even later in de tuin met thee en appeltaart..... jammie. Lekker in de schaduw, want teveel zon is ook niet lekker. De andere visite kwam, dus gezellig gekletst en met z'n allen gegeten..... er werd patat gebakken, er waren hamburgers en schnitzels.... sla, tomaten, gekookte eieren, broodjes, kaas, sausjes, zure bommen etc...... genoeg om een lekker maaltje samen te stellen. 










 Heerlijk gegeten en toen de overige visite weg was ruimden we even op en gingen naar binnen. Om 12 uur feliciteerden we Geurtje weer, want toen was ze echt jarig.... we zongen voor haar, liepen polonaise en deden gek. 

We reden naar Edwins huis,met een omweg vanwege de brug, lieten hond Laila uit, bleven nog een tijd kletsen en gingen naar bed.... en dat was het einde van een leuke dag.
Laila bleef de hele nacht bij mij....... dat doet ze altijd als ik er ben, Dinar deed dat meestal ook. Ach ja, de baas is er altijd, maar ik maar zo nu en dan! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten