Zoeken in deze blog

woensdag 3 augustus 2022

Beestenbende en de rest.


 Hond maakt van alles mee..... maakt kennis met buurtbewoners en niet te vergeten met buurteckel Lola en in het park kwam hij zowaar buurhond Henkie tegen. . 
's Avonds laat zag hij ook iets waar hij meer van wilde weten..... het bleek een egel te zijn. Die bleef doodstil zitten terwijl Dappere Dodo keek en snuffelde. Ik had het niet meteen door, ik zie zelf slecht in het donker. 
Toevallig rukte van de week de politie hier uit voor een hond in nood..... het bleek een parend egelstelletje te zijn....... die dieren schijnen een enorm kabaal te maken met veel gekreun en gehijg en ik weet dat er vaker politie op afgestuurd wordt omdat mensen denken dat er iets ernstigs mis is tussen/achter de struiken.

Van de week was hond een nachtje ziek...... maar gelukkig ging het de volgende ochtend al veel beter en knapte het al snel nog verder op. Dat kan wel eens gebeuren, maar het was wel zielig. Blij dat hij zo snel weer opknapte.... allereerst voor hond zelf natuurlijk, maar ook voor de baasjes, want als hij langer ziek is zal ik het ze toch moeten zeggen en vragen wat ik moet doen..... dan gaan zij zich nog zorgen maken vanuit Verweggistan..... ik heb liever dat ze tot de laatste dag van hun vakantie kunnen genieten. 

Hij vind dat heen en weer geloop van mij met kratten en dozen maar niks, helemaal niet als ik ervoor naar buiten moet...... gevolg is dat ik toch minder doe daardoor. Niet alleen omdat hond het niet leuk vind, maar als ik met kratten sjouw zie ik hem snel over het hoofd en ik wil niet over hem struikelen. Niet erg, ik ga gewoon gezellig bij hem zitten.... of liever gezegd hij komt bij mij zitten, want ik hoef maar naar de bank te kijken of hij zit er al op. Met die warmte ben ik dat soort klussen toch snel zat.
Het kleed op de bank heeft zijn nut duidelijk gehad (hij kruipt er niet meer onder.... o, op het moment dat ik dit schrijf weer wel hahahah), want een nachtje ziek liet zijn sporen na. Meteen schoongemaakt en als hij weg is gaat het in de was. 

Met uitlaten ontloop ik toch een beetje andere honden..... hij is wel honden (en katten) gewend, maar een hond aan de lijn veroorzaakt andere reacties dan een loslopende hond..... hoewel ik vaker op hem gepast heb weet ik niet altijd hoe hij overal op reageert en ik ken bovendien die andere honden niet. Hij liep van de week ook vrolijk naar een kat toe die er duidelijk niet van gediend was..... ik had het op tijd door en zorgde dat hij op afstand bleef......daarom blijf ik voor alle zekerheid ook een beetje op afstand van andere honden! Er valt natuurlijk niet helemaal aan te ontkomen en het gaat steeds goed. Ik zeg ook vaak tegen de bijbehorende mensen dat het mijn hond niet is en dus zijn reacties niet ken....... de meesten begrijpen dat heel goed, een enkeling is onverschillig want het gaat heus wel goed. Het is toch anders als het je eigen hond niet is...... net als bij kinderen, je bent extra voorzichtig en kan dingen slechter inschatten. 

Het gras is hier nog best groen.....niet overal, maar op veel plekken ziet het er nog fris uit. Ach, we wonen niet voor niks in WATERland..








Het drinkwater voor hond heb ik in een grote metalen bak...... hij vind dat raar...... het metaal weerspiegeld en als hij drinkt dan golft het en daar schrikt hij soms van...... dan gaat hij even op gepaste afstand kijken om even later voorzichtig verder te drinken. Gek beest. 
Verder is hij vooral lui..... niet een beetje lui, maar erg lui. Als hij vind dat het tijd wordt om naar buiten te gaan dan wordt hij ineens heel actief..... rent heen en weer en kijkt mij tussendoor verwachtingsvol aan..... springt op de bank en er weer af, lijkt mij uit te dagen...... maar dat gebeurt niet zo vaak, meestal ziet hij mij naar de deur lopen met de poepzakjes en snapt dan dat hij mee mag en komt snel. Soms moet ik hem zelfs roepen...."Ga je mee?" .... hij lijkt het te begrijpen, want hij komt meteen. 
Één keer gaf hij aan naar buiten te willen en dat was eigenlijk nog te vroeg.... ach, dat kan natuurlijk.... even snel tussendoor dan en later wat langer. Maar hij ging er zodra de deur openging als een haas vandoor.... blaffend rende hij richting spelende kinderen.... hij leek mij niet te horen roepen. Maar ineens bleef hij toch stilstaan..... hij keek eens naar mij, maar kwam niet..... ik moest naar hem komen! 
Toen ik bij hem was met de riem kroop hij bijna, zo klein maakte hij zich en van pure onderdanigheid plaste hij. Dat had hij nog niet gedaan tijdens deze logeerpartij...... vorige keren wel, daarom lijn ik hem buiten pas aan.... buiten mag hij plassen, geen probleem, ik gooi er wel een emmer water over.
Toen ik hem ophaalde deed hij het ook, maar ja.... toen moest hij ook echt, dat was niet alleen onderdanigheid. En een keer toen ik even weggeweest was....... toen ik thuiskwam plaste hij van pure vreugde tegen mijn fiets!  Maar verder niet en dat is best weinig in vergelijking met andere keren.
Ik weet dat dat kan gebeuren bij hem en nu hij er vandoor ging voelde hij zich blijkbaar heel schuldig. 

Hij gaat bijna weer naar huis, dan is het gedaan met zijn rust want thuis wonen veel meer mensen en ook andere dieren...... dat ik toch anders dan bij een oud mens alleen die gewoon lekker naast hond gaat zitten om samen lui te zijn. (Oké, niet de hele dag natuurlijk..... dat zou te gek worden.... ik doe echt nog wel wat, maar minder dan ik van plan was!). 

Maar mijn huis wordt ondertussen toch weer een beetje bewoonbaar..... alle keukenkasten staan weer op z'n plaats..... een deel van de bakken en kratten is opgeruimd of verplaatst naar het vertrek waar het thuishoort. Een zware tafel die aan de kant geschoven stond staat weer goed. De keukengordijntjes hangen weer, de kamergordijnen hangen ook weer, diverse ramen zijn al gelapt........ het begint wat te worden. Ik heb zonwering voor de kamer besteld...... bamboe rolgordijnen. Volgens mij moet dat alleen aan haakjes opgehangen worden, dus dat kan ik zelf ophangen! Ik vind het mooi en het is niet duur.... vooral niet omdat ik ook nog eens 30 % korting kreeg! Je moet het op het juiste moment kopen. 
Voor het grote raam is het iets te smal, maar dat vind ik prima, aan beide kanten een strookje zicht naar buiten mag best, anders werd het veel te breed, dan is dit beter. Als het bevalt ga ik het misschien voor  meer ramen kopen..... het was nog goedkoper dan alleen een nieuw doek voor mijn rolgordijn in de keuken! 
Veel lege dozen omdat ik het één en ander besteld had en dinsdag was het echt bezorgdag..... ik had geprobeerd om alles op één dag te laten komen en op één na lukte dat. ..... die dozen bewaar ik nog even om spullen voor de rommelmarkt in te doen, dat wordt over een paar weken opgehaald. Ik heb al een doos gevuld, de boeken zal ik niet allemaal in één doos doen, want dan is het niet te tillen en misschien is dat ook voor de doos te zwaar.... dus handig om meerdere dozen in voorraad te hebben. 
Een paar dagen later wordt grofvuil opgehaald en dan heb ik daar ook wel weer wat voor..... ze kwamen vandaag ook, maar ik had maar één ding klaarstaan en dan moeten ze twee keer komen, want er komt nog meer aan dat weg kan..... dan maar even wachten tot eind van de maand.... en dan op tijd doorgeven. 

En binnenkort ook wat bakken ophalen uit de buurschuur  ..... het mag wel even blijven staan, maar ik wil toch af en toe iets halen..... elke bak is er één, maar eerst even wat andere dingen 'wegwerken'   dan krijg ik wat meer ruimte!  
Het is met sommige dingen nog even zoeken waar ik het zet.... ik wil niet alles precies hetzelfde terugzetten/-hangen. Beneden staan de grote dingen bijna allemaal nog hetzelfde, boven wordt er meer veranderd. Boven komen ook voor een aantal ramen gordijntjes waar ik nog roedes en/of spiralen voor moet bevestigen. Ik ben dus nog wel even bezig...... maar als het erg warm is beperk ik mij tot kleine klusjes! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten