Zoeken in deze blog

vrijdag 26 augustus 2022

We kukelen de herfst in

 


Wat heerlijk..... een frisse wind en wolken! Donderdagavond kwam de weersverandering waar ik al op hoopte. Er stroomde frisse wind naar binnen en vrijdagochtend had ik al vroeg de deur weer open, want in huis was het nog niet voldoende afgekoeld. 





Nu is het weer om weer in beweging te komen..... maar ik beweeg niet ze enthousiast, ik heb last van mijn bil, been, rug........ het begon een paar dagen geleden in mijn bil.... spiertje dacht ik. Bewegen was pijnlijk, maar het leek ook te helpen.... dus ik zocht een tussenweg, beetje bewegen maar rustig aan. 
Het is nog niet over...... komt wel weer goed. Ook als ik lig of zit probeer ik dat been regelmatig te bewegen. Zitten is (meestal) het minst prettig.... dat komt denk ik ook omdat er voor mij geen stoel of bank is waar ik normaal op kan zitten: te hoog en de zitting te lang. Ik kan dus alleen onderuitgezakt zitten of op het puntje zonder enige steun rechtop. Een flink kussen in de rug helpt soms, maar is nog niet ideaal. Ach, normaal lukt het wel, maar nu even niet! Het wisselt nogal hoe erg het is (niet vreselijk hoor, alleen lastig en vervelend, het is (nog?) niet dramatisch!) .....en hoe ik het best zat zitten/liggen/lopen. 

Verder weinig nieuws..... van slepen en sjouwen komt nu even niet veel, dus het vordert maar langzaam. 
Maar nog steeds zijn er voldoende kleine klusjes, dus daar hou ik mij dan maar mee bezig. 
De laatste vakantieweek....... het had van mij nog 4 weken mogen duren. Het was een drukke vakantie met 2 rustpuntje: beide logeerpartijen! Verder was het allesbehalve vakantie.....ik kijk nu al uit naar volgend jaar en ik wil dan weer een normale vakantie, zonder extra werkzaamheden, zonder afspraken, zonder gedoe! Zo'n vakantie waar je van bijkomt! Zo'n vakantie waarbij je daarna weer met frisse moed met alles start. 




De hitte deed er ook geen goed aan..... het was te veel. Het lijkt erop dat we nu rechtstreeks vanuit een hittegolf de herfst in kukelen. Ik vind het prima! 






2 opmerkingen:

  1. Ja, betere temperatuur, klusjesweer maar de warmte hangt er nog steeds. Ik zweet bij elk werkje.
    Vervelend dat je op slot zit, is het een bekende kwaal of iets nieuws? (zekere leeftijd 😉)
    Ik wens je snelle beterschap, zo sneu net nu de hitte weg is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze temperatuur is heerlijk en ik heb veel openstaan om het te laten doorwaaien. Nog wel warm in huis, maar de ergste hitte is eruit. Ik krijg weinig kans om te zweten, want ik ben niet erg actief nu.
    Ja.... het zal de leeftijd wel zijn..... ik heb dit zelf nog niet eerder gehad, maar het doet mij denken aan ischias, maar dan een lichte vorm. Mijn vader en oudste broer hebben dat gehad en ik zie wel wat overeenkomsten. Dat kan vanzelf overgaan.... blijven bewegen zonder te overdrijven. Het kan ook wat anders zijn, maar zoals het nu is blijf ik nog maar even mijn eigen dokter........als het erger wordt of te lang duurt kan ik altijd nog even langs de echte dokter.

    BeantwoordenVerwijderen