Zoeken in deze blog

maandag 15 augustus 2022

Dag 4 in Arnhem

 Dinsdag nam Edwin mij mee naar Duitsland..... lekker even winkelen is altijd leuk natuurlijk.... er zijn een paar winkels waar ik graag kom en vooral als ze uitverkoop hebben. 
Ik had steeds een paar schoenen aan die lekker zaten en die ik nog niet eens lang in gebruik had, maar die er al niet meer uitzagen....... ze bladderden af! Edwin zag ze: "Ga je die schoenen aantrekken? Die zien er echt niet uit!" "Ja, maar ze lopen ze lekker, als ik thuis ben gooi ik ze weg!" "Hm, kun je ze nu niet weggooien?" "O, mag ik niet mee op die schoenen?" "Nee".  Die opmerking nam ik natuurlijk niet al te serieus, maar hij vond het duidelijk niks. Ik had ook nog nieuwe leuke sandalen mee, maar ik wist nog niet of ik daar lang op kon lopen. Ik sprak af om die aan te trekken en voor alle zekerheid die lelijke dingen mee te nemen. Als het goed ging op de sandalen mocht hij na afloop hoogstpersoonlijk de andere schoenen in de vuilnisbak gooien! 
We gingen eerst naar Kalkar, daar ben ik vaker met hem geweest, daar zijn een paar leuke winkels en supermarkten..... met Edwin winkelen is gezellig.... vroeger winkelden wij vaak samen. Op de terugweg stopte hij nog bij een andere winkel, ook leuk. We hadden zowel heen als terug een andere route dan gebruikelijk, we kwamen nu langs Wunderland. 



Hij stopte even bij de Rijn...... vorig jaar stonden we op dezelfde plek, toen was de Rijn heel hoog en nu juist heel laag! Het verschil is erg groot..... nu zag ik de Rijn ergens in de verte. Ook toen maakte ik een foto van Edwin in de verte terwijl hij foto's maakte..... bij dezelfde afrastering! Deze keer is op de foto's de Rijn alleen te zien als je heeeeeel goed kijkt. 






Ik wees naar de overkant: "Welke plaats is dat eigenlijk?" "Emmerich"...."Ach ja, had ik kunnen weten..... daar ben ik wel eens geweest, ruim 50 jaar geleden toen liep ik daar over een soort boulevard" "O ja? Een boulevard?" 
Ik had niet door dat hij binnenpretjes had .......  we stapten weer in, reden de brug over en hij ging Emmerich in..... parkeerde in een parkeergarage en we stapten uit. Hij zei nog niks, maar later bleek dat hij dat al van plan was.....zijn navigatie had hij in Kalkar al ingesteld. 
Leuk weer even wat winkels bekeken, een mooie kerk gezien, een toren.... leuk.


"Het wordt tijd voor de lunch".....zei ik en hij antwoordde dat we dan een plekje zouden zoeken "maar laten we eerst even verderop kijken..... daar is nog meer!" Even verderop.... daar bleek de Rijn te zijn.... we liepen op de Promenade..... dat was de boulevard die ik bedoelde! Dat was echt leuk....... juist omdat ik er net over verteld had! 








We gingen de trap af om dichter bij het water te komen.... en foto's te maken.
We liepen weer even terug naar een terrasje om te lunchen......





en daarna nog één leuke winkel waarvan hij wel wist dat ik die leuk zou vinden en toen naar Geurtjes huis waar we later weer heerlijk gegeten hebben. Weer in Edwin zijn huis gooide Edwin mijn schoenen weg en gingen we natuurlijk wandelen met Laila, nog even kletsen en voetbal kijken en toen ging Edwin naar bed en ik pakte alvast een deel van mijn spullen in..... het was mijn laatste avond! 
De sandalen liepen prima...... zo'n eerste keer aan en dat in die warmte (de echte hitte kwam pas later, maar in de zon was het al behoorlijk warm), het viel mij mee dat het meteen goed was, vaak is er in het begin wel een schurend bandje of zoiets. 
Ik had deze dagen niet veel gekocht, maar toch leek mijn tas veel voller..... maar het paste er nog wel allemaal in. De volgende ochtend hoefden alleen mijn toilettas, slippers en shortama er nog in (die laatste ligt nog in Arnhem, vergeten!) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten