Zoeken in deze blog

woensdag 28 juli 2021

Arnhem deel 5

Zaterdag zouden we in Duitsland boodschappen gaan doen, maar Geurtje moest onverwachts werken en daarom gingen Edwin  en ik met z'n tweeën. Mondkapjes mee, want in Duitsland moet dat nog wel in de winkels.
We reden in Duitsland over de Rijn en het was duidelijk dat het water erg hoog stond..... even verder was een parkeerterrein waar we stopten om naar het water te kijken en wat foto's te maken. Het was (nog?) niet gevaarlijk hoog, maar het zag er wel indrukwekkend uit..... als bomen soms tot hun takken in het water staan is het wel duidelijk dat het water hoog staat.








Eerst naar Kalkar, daar zijn genoeg winkels voor gewone boodschappen en andere leuke dingen en voldoende parkeerruimte. Ik was er ooit al eens eerder geweest met ze. We gingen ook even kijken bij de uitverkoop van een kledingzaak (die toch al niet echt duur is)....... alle afgeprijsde artikelen waren nu per 3 met 30% korting, per 4 met 40% korting en per 5 of meer met 50% korting. 
Dat was de vorige keer dat ik er was ook herinnerde ik mij, jaren geleden. 
 Eigenlijk had ik niks nodig, maar dit was weer te verleidelijk...... en ik vond 3 leuke shirts.......2 ervan waren afgeprijsd naar 7.99 ....... hoewel dat niet duur is zou ik dat zonder verdere korting niet kopen. Edwin had ook het één en ander gevonden en samen kwamen we met gemak aan de 50% korting..... dat werd dus een leuke prijs. 
Ik heb zat kleding, erg veel gekregen kleding. Er zit veel mooie kleding bij, maar er zijn ook dingen die ik wel mooi vind, maar zelf niet gekozen zou hebben. Dan is het wel leuk om zelf weer eens iets te kopen ( de 2de keer al deze week). Ik had de laatste twee jaar best al het één en ander weggedaan wat niet zo mooi meer was of niet lekker zat etc. Vooral de laatste maanden had ik dingen naar de kledingbak gebracht..... er is meer weggegaan dan dat er bij zou komen!
Verder naar Kik, ook een leuke winkel.... en naar de supermarkt..... en nog één. 
En natuurlijk even tanken onderweg, want de benzine was daar (zoals gebruikelijk) veel goedkoper (152 cent en nog wat achter de komma per liter)


We reden ook naar Rees,

daar is o.a. een heel grote winkel die echt alles heeft, van boodschappen tot fietsen, kleding en veel meer. Ook daar was ik eerder geweest. 
Op het parkeerterrein in Rees zagen we een niet alledaagse auto, leuk:



Ik ging met Edwin mee naar Geurtje waar we de meegenomen pizza's opaten.... heerlijk! Ik had een pizza met asperges met ham, heerlijk...... lijkt mij geen Italiaans recept, maar daar trek ik mij niks van aan..... ik vind pizza met ananas ook lekker...... Italiaans of niet... als het maar lekker is! 
Geurtje had nog een leuke jurk voor mij...... het was weer een topdag! En ik word steeds verschrikkelijk verwend!

Zondag ging ik met Edwin en Geurtje winkelen in Nijmegen..... ook weer heel leuk. Het was een zonnige dag. We besloten daar te lunchen op een terrasje...... eindelijk kon ik mijn belofte waarmaken en trakteren op een 'terrasje'. Dat zou ik doen als alles weer een beetje normaal zou zijn. Het is nog niet echt normaal, maar de winkels zijn weer normaal open en de terrasjes en we hoeven bijna nergens meer mondkapjes op.  Dat is redelijk normaal en Geurtje en ik zijn volledig ingeënt, Edwin heeft één prik gehad (en over een week krijgt hij de tweede al. Omdat het nu mooi weer was werd het nu tijd! Wesley was er niet bij, maar die is bijna 18, die is natuurlijk steeds minder vaak mee! Het zal lastig worden om te wachten tot we met z'n vieren zijn..... en dan kunnen we altijd nog wat doen.... alleen wat drinken op een terrasje is ook leuk, maar nu was het lunchtijd! 
Ondertussen vermaakte Edwin zich met gekke foto's maken van zijn moeder!😂




Het eten was heerlijk, we kozen alledrie voor een croque..... drie verschillende... en meer smaken croques hadden ze ook niet! 
Ik kreeg alle stokjes met tomaat e.d., prima, ik ben er gek op!











Het zag er vast raar uit, we waren tegelijk bezig foto's van elkaar te maken.



De croques/tosti's





Ook allemaal wat anders om te drinken, het moet niet te simpel worden. 

Het was heerlijk.... we zaten lekker onder een parasol, iedereen was vrolijk, de bediening was prima... helemaal niks te mopperen! Geurtje was even naar de wc en toen zij terugkwam stonden we op om te vertrekken.... Geurtje was zo slim om te vragen of er al betaald was....... ik schrok..... ik zou zomaar weggelopen zijn! Snel afrekenen dan maar...... oeps..... dat zou toch wel een grote blunder geweest zijn.... als ze achter ons aan gekomen waren met de rekening! 😒 Wegrennen heeft ook geen zin, want mij halen ze zo in! 😂

Edwin en Geurtje kennen daar de weg goed...... en hebben een flink looptempo..... prima, ik moet conditie opbouwen, maar er kwam een moment dat ik buiten op een randje ging zitten terwijl zij binnen winkelden..... mijn benen hadden even rust nodig.



"Wil je nog naar C&A?"  Ik twijfelde, ik was behoorlijk moe, mijn benen hadden niet veel zin meer. 
"Het is wel 50% korting!" zei Geurtje........ we stonden al voor C&A en de auto stond daar dichtbij,,,, het was wel verleidelijk. Ik ging naar binnen en het alarm ging af! Uiteindelijk bleek het mijn schoudertasje te zijn..... daar zat niks bijzonders in, maar het zat wel vol..... ik voelde er weinig voor om dat helemaal leeg te kieperen en ik mocht doorlopen.......wel even melden als ik weer wegging. Ik heb gezocht naar rekken met 50% korting...... er was een rekje met vnl. warme kleding waar ik niks aan vond met 50% korting...... en achterin vond ik nog wat sjaals met die korting..... bij de sieraden  was de tweede de halve prijs en meer zag ik niet..... dat was echt zoeken naar korting, daar had ik snel genoeg van, ik voelde mij een beetje genept..... met grote letters op de deur  tot 50% korting zetten en dan zo weinig hebben ... en ik zag ook niks met 40 of 30%...... snel naar de auto!
In Arnhem eerst nog wat boodschappen halen en een lekker ijsje eten.....ik wilde eerst niet, het is niet goed voor mij.... maar het was erg lekker ijs zeiden ze, dus ik besloot om dan één bolletje te nemen en dat was inderdaad erg lekker! 
Even naar Geurtjes huis en daarna lekker eten bij McDonalds t.o. het Gelredome .....een lekkere kipburger met een bakje sla! 







Dit was een echte eetdag!








Weer naar Geurtjes huis, gezellig gekletst en ik kreeg allerlei leuke oorbellen van Geurtje en een mooi tafelkleed...... dus alweer flink verwend, niet normaal meer!
 Daarna  naar Edwins huis, de honden uitlaten en naar bed! 
Alweer een leuke dag voorbij. Het was een superweekend!!!!

4 opmerkingen:

  1. Pat Ricia
    Leuke vakantie met meer dan genoeg winkelmogelijkheden zo te lezen. Gezellig!

    Ans Dekker-Martis
    Het was heerlijk! Zo lang niet in Arnhem geweest en zo lang niet echt gewinkeld..... dit was weer even lekker.

    Pat Ricia
    Precies. Fijn dat het weer kon!

    Elisabeth van der Ark
    Leuk zo'n dag.

    Ans Dekker-Martis
    Was weer even heerlijk.

    Yvonne Willen
    Weer bijgelezen, gezellige dagen zo in Arnhem, hartstikke leuk joh. En die daagjes binnen kunnen ook gewoon heel gezellig zijn, dat blijkt wel. Benieuwd naar het vervolg 🙂

    Ans Dekker-Martis
    De rest volgt snel.... het is allemaal al geschreven, alleen nog wat bijwerken etc. voor ik het ga plaatsen, waarschijnlijk elke dag 1.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Winkelen in Duitsland betekent: niet teveel geld meenemen en geen pinpas. 😏😏 Ik kan daar nooit weggaan zonder minstens één artikel te kopen.
    In Nijmegen ben ik al jaren niet meer geweest, ook daar kun je lekker zitten en struinen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nijmegen kan je inderdaad ook lekker winkelen, maar ik ben met Arnhem ook dik tevreden. Even een andere stad is altijd leuk.
    Duitsland is vaak goedkoper, niet met alles maar wel met veel!
    In de supermarkt veel goedkope boodschappen en de DM drogist is echt heel goedkoop. Kik... ook goedkoop, zit in Arnhem ook maar heeft in Duitsland toch weer wat andere spullen. En sowieso zijn er dingen die ik in Nederland niet zie, andere winkels hebben andere spullen.
    Ik heb het bescheiden gehouden, maar kwam niet met lege handen terug! Hiervandaan ga je niet even in Duitsland winkelen, dus voor mij echt een uitje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Theodora Ederzeel
    Arnhem is mooi en het hele gebied eromheen ook! Ik kom ook daar!

    Ans Dekker-Martis
    Theodora Ederzeel Ja, mooie stad en omgeving. Mijn zoon woont daar, dus ik heb een mooi logeeradres.

    BeantwoordenVerwijderen