Zoeken in deze blog

vrijdag 30 juli 2021

Arnhem deel 7... we zijn er bijna!

Donderdag had ik een lunchafspraak met Giusy, we hadden elkaar heel lang niet gezien.... ik had er echt zin in. Eindelijk weer eens bijpraten. En zoals het in vakantie hoort..... lekker ergens wat eten. Buiten de vakantie om doe ik dat zelden, ik zit weinig op terrasjes en in restaurants, maar als ik vakantie heb wel! Meestal alleen wat drinken, maar soms ook iets te eten. Normaal kom ik niet verder dan Hema en La Place tijdens een dagje winkelen of zoiets, meestal alleen drinken en soms een broodje, maar dat is door de lockdowns ook al lang niet gebeurd, dus daarom was het nu extra leuk. 
Even een periode weer redelijk normaal winkelen, vakantie vieren en op terrasjes zitten e.d.
Nog steeds is het aan deze kant van het land wat besmettingen betreft gunstiger dan in Noord-Holland. 
Arnhem was ook wat opgelopen, maar is weer duidelijk aan het dalen en gelukkig is dat in meer plaatsen zo. Nog wel wat voorzichtig, dus niet helemaal normaal, maar wel bijna! Even extra ervan genieten, als er weer een lockdown komt heb ik dit in elk geval gehad! 


 Ik vertrok veel te vroeg, maar ik wacht liever daar dan in huis, ik heb een hekel aan onnodig haasten. Er zijn voldoende winkels in de buurt om de tijd door te brengen en het was prachtig weer. Liever veel te vroeg dan maar een kwartiertje, want dat is net te weinig om nog even wat anders te doen. En op de afgesproken plek kan ik zittend wachtend..... en dat is met mooi weer echt geen straf!

Dus ik pakte de trolleybus naar het Velperplein..... en jawel, aan de ene kant vlakbij de Steenstraat en aan de andere kant is even verderop de Ketelstraat te vinden..... dan hebben we de Arnhemse monopolystraten compleet. 
Ze hopen dat volgend jaar alle bussen trolleybussen zijn..... maar dan de 2.0...... die laden tijdens het rijden een accu op waardoor ze ook een stuk zonder bovenleiding kunnen rijden naar plaatsen waar geen bovenleiding is. 
Ik zit het meest in de 1..... de trolleybus van en naar Velp (en aan de andere kant naar Oosterbeek), de eerste trolleybus was lijn 1 naar Velp in september 1949. 

Daar kwam Giusy, we zochten wat lekkers uit bij Backwerk en gingen lekker op het terras zitten..... en kletsen. In December 2019 zagen we elkaar voor het laatst, dus we hadden heel wat bij te praten. 
Later gingen we een stukje lopen en even een winkel in om vervolgens op het terras van Le Grande  Café op de bekende Korenmarkt neer te strijken. Het was behoorlijk zonnig, maar een parasol beschermde ons tegen die hitte. 



 Via een andere route weer teruggelopen en nog even blijven praten bij de fietsenstalling..... daarna haalde Giusy haar fiets op en ik haalde broodjes bij de supermarkt..... het was weer voorbij. 
Weer een heel leuke dag!!!
Vanaf de bushalte nog even een foto gemaakt van Musis Sacrum 



De toren van de Sint Martinuskerk in de Steenstraat is nog net te zien.

De rest verliep als andere dagen.....'s avonds samen de honden uitlaten.  En 6949 stappen was het resultaat van donderdag.
Tijdens het uitlaten zagen we een egeltje in het gras..... hij liep naar de rand en ik riep: "Niet oversteken, niet doen".... maar ja, egeltjes luisteren niet  en hij deed het toch...... er kwam niks aan, het leek goed te gaan..... en ineens was er een auto.... het was net te ver weg voor ons om te kunnen waarschuwen, maar gelukkig zag hij het en wachtte net zolang tot het diertje aan de overkant was..... en de auto erachter ook. Dank u wel automobilist!


Vrijdag 23 juli..... mijn verblijf hier zit er bijna op, het is de bedoeling om zondag naar huis te gaan. Een paar dagen langer zou kunnen, maar is wat onhandig met de sleutels. Ik heb de reservesleutels van Edwin altijd in gebruik als ik hier ben en die moeten natuurlijk terug, dat is op een werkdag altijd wat lastig, tenzij ik gelijk met Edwin de deur uitga, maar dat is vroeg. Sleutels bij laten maken gaat niet..... voor de één wel, maar de ander niet..... en die sleutel heb ik nodig om bij de voordeur te kunnen komen. Dus ze moeten altijd terug en dan is dat in het weekend wat handiger. Ik ben hier dan ruim 2 weken geweest, ik heb het heerlijk gehad, dus zo is het goed! Hij is mij nog niet zat, maar zover laat ik het ook liever niet komen. We kunnen goed met elkaar opschieten, erg goed zelfs..... en dat wil ik graag zo houden! Maar al kan je nog zo goed met elkaar opschieten..... iemand die een tijdje logeert kan ook te lang blijven. Hij weet dat hij dat gewoon tegen mij kan zeggen, dat vind ik belangrijk! Ik kon ook goed met mijn moeder opschieten, maar ik vond het ook wel eens irritant als zij er was...... meestal niet en zij was nooit zo lang bij mij omdat we in dezelfde plaats woonden, maar toch waren er momenten van irritatie. Ik ga er niet vanuit dat Edwin mij nooit irritant vindt...... dus zou het ook teveel kunnen zijn! 

Ik begon alvast een klein beetje met inpakken..... ik heb terug altijd meer dan op de heenweg..... ik heb gewinkeld, ik heb cadeaus gekregen....... dat past nooit allemaal in mijn tas. 
Ik laat altijd achter wat ik niet direct nodig heb en meestal neemt Edwin dat dan een keer mee als hij naar Monnickendam komt. Deze keer neem ik zelf het restant mee als Geurtje jarig is..... dat is al snel, dus dat is handig. Alleen de parasol die ik kocht blijft nog wat langer hier... dat vind ik wat onhandig in de trein! Ik kon het niet laten..... zo'n leuke parasol voor een leuk prijsje..... een zonnebloem! Niet zo groot, prima voor boven de tuintafel, daar gebruik ik nu ook een gele, maar die is al wat ouder en deze nieuwe is nog veel mooier!  Cadeautje voor mijzelf! 

's Middags wandelde ik weer naar winkelcentrum Presikhaaf, maar eerst kwam ik de buurman tegen die mij binnen liet zien hoe de verbouwing vorderde, het zag er geweldig uit! Top! Het is toch een erg mooi pand dat er altijd heel verzorgd uitziet....zelfs de dakpannen zien eruit alsof ze dagelijks gepoetst worden. Ik kijk er altijd vol bewondering naar.

Even gewinkeld, niks gekocht, even op een bankje in de zon gezeten en daarna uit de zon op het terras van de Kwalitaria, deze keer voor een kipsatémenu. Het duurde wat lang, maar ik zat daar lekker, dus dan is het niet moeilijk om geduldig te zijn. Er kwam al iemand zeggen dat het er zo aan zou komen en toen ze het later bracht verontschuldigde zij zich omdat het zo lang geduurd had.....geen probleem, ik moet erg lang wachten voordat ik een ons weeg. Het was weer heerlijk en deze keer at ik alles op......zo lekker! 


Ik ben gek op saté en de saus lust ik wel pap van. Dat heeft Edwin niet van mij geërfd, die vindt het vreselijk! Ook pindakaas,  de geur vind hij al verschrikkelijk. En dan hebben ze in Arnhem nog wel een echte pindakaaswinkel...... ik denk niet dat hij daar naar binnen gaat.
Maar ik heb weer gesmuld! En nu zijn mijn lokaalverscadeaukaarten op! 

Weer terugwandelen....

Een kleine tussenstop.....

...en weer bij de honden...... ik had mijn aantal stappen weer gehaald, maar was toe aan een bank of luie stoel!  's Avond laat met de honden deze keer een wat langere wandeling, wat het totaal op 8818 stappen bracht. 


3 opmerkingen:

  1. Susanne Bout
    Een zonnebloem-parasol? Echt iets voor jou! Geen wonder dat jij die niet kon laten liggen.
    Leuke foto's.

    Ans Dekker-Martis
    Dank je. Ja, zo leuk die parasol.... en nog geen tientje..... die moest ik gewoon hebben hahaha. Ik ben gek op zonnebloemen, nu heb ik de grootste

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is zowat voor niets en fleurt de tuin ook op.
    Je bent al aan het afbouwen, dat snap ik. mijn man had de laatste twee vakantiedagen nooit rust, hij zou het liefst al naar huis zijn gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond hem zo leuk, die moest ik meenemen! In Duitsland gekocht.... ik dacht bij de Lidl, maar dat weet ik niet zeker.
    Geleidelijk aan alvast wat inpakken vind ik handiger...... ik vergeet snel wat, het is geen hotelkamer waar verder niks staat, want dan zie je snel genoeg of je iets vergeet. Ik slaap daar op de bank... (groot zat voor mij en het ligt heerlijk, Edwin is een stuk langer, voor hem kan het wel, maar net aan)....overal ligt iets van mij.....en er mag wel wat achterblijven, maar sommige dingen moeten echt meteen mee (wasgoed, telefoonoplader, medicijnen, sommige kleren en schoenen, huissleutel etc.).... dus ik begon met sorteren.... dat moet zeker mee, dat mag evt. achterblijven en de rest voor zover ik plaats heb. Alle dingen die ik nog nodig had maar niet mocht vergeten bij elkaar..... een stapeltje zie je niet zo snel over het hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen