Zoeken in deze blog

zondag 25 juli 2021

Arnhem deel 2

 


Zondag sliepen we lekker uit en Edwin bleef lang thuis, we hebben weer gezellig over van alles en nog wat gepraat, Edwin heeft veel interesses en weet veel en dat vind ik erg prettig. Voor het eten met hem mee naar Geurtje..... weer heerlijk gegeten.
Die avond toen we de honden uitlieten kreeg ik "zwabberbenen" trillende benen en ik zweette verschrikkelijk. Nou was het warm, maar dit was overdreven...... verschijnselen van een hypo (suikertekort). Ik kan natuurlijk snel druivensuiker of zoiets nemen, maar liever meet ik eerst, het kan ook ergens anders door komen en is mijn suiker misschien wel hoog genoeg of zelfs te hoog....dus binnen pakte ik meteen mijn glucosemeter....... oeps, de pen vergeten...... ik kon geen bloed prikken, dan valt er ook niks te meten, Ik heb een pen waar een soort tonnetje ingaat met 6 pennen (die zitten erin, je ziet ze niet). Dan moet ik de pen 'op scherp' stellen en als ik op het knopje druk prikt hij op de door mij ingestelde diepte. Perfect..... de tonnetjes met naaldjes had ik zelfs ook mee.... alleen die pen niet. 

Maandag wilde ik eindelijk weer eens winkelen....in Arnhem! Ik kon niet meteen weg, want mijn darmen waren het duidelijk ergens niet mee eens, dat moest eerst kalmeren. En toen op stap...... eerst lopend naar de apotheek..... bij het oversteken reed er een vrachtwagen door rood.... mijn licht sprong net op groen voor hij voorbij denderde........gelukkig let ik zelf ook nog op.
Bij de apotheek legde ik mijn probleem uit..... ze dacht dat een startset misschien het goedkoopste was, daar zat dan een nieuwe meter in en 10 teststrips en een pen met wat naaldjes.... dat is genoeg omdat ik niet dagelijks hoef te prikken.... dat zou ruim 15 euro kosten (maar ik heb al een reservemeter)........ maar ze had ook losse prikkers, die dus niet in een pen moesten..... ze dacht dat die duurder waren al zijn het er dan wel meer... ze zocht het op.... en dat was iets goedkoper. 12.74 kostte dat, maar daar zaten 100 naaldjes in! Ze keek ook naar de datum..... tot 2028..... ze dacht echt met mij mee..... dit leek haar de beste oplossing en dat vond ik ook! Het zal wat onhandiger prikken zijn misschien, maar dat is geen probleem. Ze gaf mij er een naaldencontainer bij om ze na afloop in te gooien.... perfect (die zijn gratis). Een prettige apotheek daar op de Velperweg hoek Raapopseweg! 



 Ik krijg strips, naaldjes, meter etc.  niet vergoed omdat ik geen insuline spuit..... maar zelf meten geeft heel veel inzicht....... niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen reageert overal hetzelfde op en door zelf te meten zie je welke voeding de suiker snel doet stijgen, wat een wandeling doet en meer van die dingen (daardoor weet ik ook dat veel dingen bij mij in de loop der jaren veranderd zijn). Ik wilde er daarom meteen zelf één kopen, maar kon er toen één krijgen, dat was mazzel.... de rest moest ik natuurlijk wel kopen. Zo'n startpakket is niet zo duur.....  en verder hangen de kosten af van hoe vaak iemand prikt.... dat was in het begin vaak om meer inzicht te krijgen, nu veel minder, maar als ik mij niet fit voel controleer ik altijd even en vaak als ik bedenk dat ik al lang niet gecontroleerd heb  of als ik andere medicijnen heb etc..

Daarna nog lekker gewinkeld, eerst naar de winkel waar Geurtje werkt, maar ik zag haar niet. Ik was er nog nooit geweest, die winkel zit er ook nog niet zo heel lang, dus ik heb er wel lekker even rondgekeken..... en weer verder.... ai, de Prijsmepper is pas om 13.00 uur open op maandag...... dan maar eerst naar Zeeman en de Kik.... en die Grenze..... daar was ik ook nog nooit geweest omdat die er nog niet zo  lang zit. Super..... allemaal winkels met leuke en nuttige goedkope dingen op een kluitje.... top! 
Nog even door TK Maxx (waar Geurtje werkt) en het was nog geen 1 uur..... even lunchen dan.... dichtbij zijn 2 terrasjes..... de één was nieuw voor mij, maar ik zag op de kaart niet echt wat ik wilde en ik had geen zin om een half uur de kaart door te spitten naar iets geschikts dus ik vertrok.... dat andere terras kende ik wel uit een andere plaats..... daar wilde ik toen wat nemen en had meteen al ruzie met het koffieapparaat..... ik had geen zin in moeilijk doen en ik wilde ook liefst een zacht broodje..... vaak hebben ze alleen harde.... erg lekker, maar dat wil ik mijn tand/kroon niet aandoen, die moet nog een tijdje op z'n plaats blijven..... ik ga eerst wel verder winkelen. Prijsmepper was bijna open.... heerlijk rondgeneusd daar..... toen een terrasje bij een bakker gevonden, die had ook zachte broodjes..... en thee (meestal neem ik cappuccino, maar ik was bang dat mijn darmen zouden protesteren, daarom nam ik ook alleen kaas op mijn broodje en geen lekkere salade of zo) Ik zat daar heerlijk en het smaakte heerlijk! In Arnhem hoef je nooit lang naar een terrasje te zoeken, er zijn er zat! Ook veel heel dicht bij elkaar.... hier zaten er ook 4 bij elkaar..... 2 naast elkaar en pal aan de overkant ook 2 naast elkaar. 
Nog even schuin naar de overkant, maar Flying Tiger.....leuk om daar weer eens rond te struinen...... wat heerlijk, allemaal winkels waar ik heel lang niet geweest was.... en sommige winkels zelfs nog nooit! Tijd om naar huis te gaan, mijn voeten gaven het al eerder aan en nu begonnen meer lichaamsdelen te mopperen..... alleen nog even naar de supermarkt....daar kom ik langs en dan naar de bushalte. Bijna thuis nog even met Edwin zijn buren staan praten..... die ken ik ondertussen al goed.... erg aardige mensen. 
En toen lekker naar de honden. En natuurlijk even de naalden (lancetten) uitproberen..... er bleek wel een mechaniekje in te zitten waardoor het prettig werkte (dat stond op de doos, maar daar had ik niet naar gekeken, ik was al blij dat ik wat had!) Ik kan geen diepte instellen, maar dat is geen probleem...ik kan het stevig of losjes tegen mijn vinger houden, dat maakt ook al verschil in diepte. 



2 opmerkingen:

  1. Weer de reactie kwijt, ik denk dat ik te vlug of op de verkeerde knop klik.
    Een belangrijk ding vergeten kan de beste overkomen, gelukkig kon je de juiste pennen kopen.
    Winkelen in Arnhem, terrasjes pikken, gewoon wat rondlopen,ik heb er de beste herinneringen aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen idee wat er gebeurt waardoor je het kwijt bent.
    Ja, blij dat de apotheek mij kon helpen.
    Heerlijke stad om gewoon rond te lopen, te winkelen en op terrasjes te zitten. Mooie parken, mooie gebouwen, veel geschiedenis.... ik hou ervan en heb genoten!
    Er komen in volgende delen vast nog wel foto's van bekende plekjes.

    BeantwoordenVerwijderen