Zoeken in deze blog

vrijdag 16 juli 2021

En het gaat weer over geld

 Joepie, de energieafrekening is binnen en ik krijg weer terug! 
Dat kan mooi in het tandartspotje ..... dat is al ongeveer 7 % van de te verwachten rekening voor het nieuwe plan als de kroon er weer uitvalt. 





Ze willen dat er in 2035 geen benzine en dieselauto's meer rijden. Dat betekent dat als ik nu een auto op benzine koop hij over 14 jaar weg moet.  Ik doe altijd langer met auto's. Nou ben ik over 14 jaar 80...... misschien is het dan niet verantwoord meer om auto te rijden, maar misschien nog wel.... de ene 80-jarige is de andere niet. maar juist op die leeftijd is het vaak een belangrijk vervoersmiddel..... dus als iemand nog prima kan rijden maar in een wat oudere auto op benzine rijdt en geen geld heeft voor een nieuwe is het niet leuk om hem om die reden weg te moeten doen.
Nou ging ik er toch al vanuit dat ik in mijn laatste auto rijd (tenzij ik een grote prijs win of een rijke vent trouw)...... maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.... misschien komt er een enorme meevaller, als die groot genoeg is wil ik nog wel een autootje hierna...... maar de kans is niet groot dat dat lukt.  
Het is de bedoeling dat de elektrische auto's goedkoper worden, maar nu zijn ze nog te duur voor veel mensen. Dat wordt dus misschien moeilijk voor mensen die op korte termijn echt aan een nieuwe auto toe zijn. 
Het is nog maar een plan, dus misschien gaat het niet door, maar het is wel iets om over na te denken. Ik ben voor milieuvriendelijk, maar niet ten koste van alles. 
Als milieuvriendelijk onbetaalbaar is is er toch een probleem. 
Mijn benzineauto is geen benzineslurper, hij is zuinig en ik rij er weinig mee..... natuurlijk is hij wel vervuilend, maar met mijn rijgedrag ben ik nou niet de grootste vervuiler. 
Mijn vorige auto had ik 19 jaar in gereden en ik had 73.000 km op de teller (ik twijfel of het 63.000 of 73.000 was). Dus in de familie wordt er altijd om gelachen..... "als jij je auto verkoopt zeggen ze 'die is van een oud vrouwtje geweest, bijna niet in gereden'" 
Ik ben indertijd net de slooppremie misgelopen doordat daar veel te lang over nagedacht werd..... ik wilde toen graag een nieuwe, mijn auto werd erg oud.... met die slooppremie moest dat kunnen. 
Ze dachten er voor mij te lang over na...... het werd ingevoerd net nadat mijn ouwetje afgekeurd werd. 
Daardoor kon het geen nieuwe worden, dat verschil was net te groot! 
Ik mag dan weinig rijden, ik zou hem wel missen..... het is net voor de kleine dingetjes...... wij hebben niet veel winkels, dus even naar Purmerend is dan handig om met de auto te doen. Met Amsterdam hebben we een uitstekende busverbinding, maar met andere plaatsen is het minder.  Soms gaat er 's avonds geen bus meer of te weinig bussen. Boodschappen haal ik meestal op de fiets, maar toen ik een periode mij helemaal niet fit voelde pakte ik wel eens de auto. Als ik veel boodschappen nodig heb is het ook handig. Als het lopen moeilijker wordt kan ook het lopen van en naar de bushalte te moeilijk worden. 
Er zijn wel mogelijkheden om een elektrische auto te huren, maar die staat niet voor de deur en is voor die kleine stukjes dan niet handig. Ook voor slecht ter been zijnde mensen dus niet handig. 
Het is wel mooi dat het kan, zeker als je wat grotere ritten hebt is het een prachtige oplossing, goed dat het er is..... maar het werkt niet voor alles........ als ik met de auto boodschappen wil doen omdat ik mij niet goed voel moet ik de auto wel dichtbij hebben. Bovendien zal het voor dat soort dingen waarschijnlijk te duur zijn in verhouding (dat weet ik niet zeker, maar dat lijkt mij logisch).
Maar goed...... als het lopen niet meer gaat hebben we de scootmobiel..... als alleen het fietsen niet meer gaat zijn er driewielers en loopfietsen...... mogelijkheden genoeg als het betaalbaar is. 


4 opmerkingen: