Zoeken in deze blog

zondag 11 juli 2021

Leef

Leef alsof het je laatste dag is. 
Ik ben het er zeker mee eens dat je moet genieten van elke dag..... maar leef alsof het je laatste dag is..... dat kan dan ook zijn 'leef waardoor het je laatste dag is'!
Op mijn laatste dag is gevaar van geen belang....... dat kan een voortijdig eind betekenen, maar ach..... het is toch mijn laatste dag, een uurtje meer of minder maakt dan niet meer uit. Als ik weet dat het mijn laatste dag is doe ik misschien dingen die ik beter niet kan doen..... misschien wordt het juist een vreselijke dag..... ben ik zo bezig er wat bijzonders van te maken waardoor ik te ver ga en het eigenlijk helemaal niet leuk is. 

Ik geniet graag van elke dag met oog voor de toekomst. Ik probeer gezond te leven en onnodig gevaar te vermijden.... zodat ik nog van heel veel dagen kan genieten! Ik geniet van heel veel kleine dingen waardoor elke dag op zijn minst mooie momenten heeft en op zijn best voelt als één groot feest. Genieten hoeft niet uitbundig te zijn, genieten hoeft niet met drank of drugs..... als je al het moois om je heen ziet en voelt heb je dat allemaal niet nodig. Zelf gebruik ik geen alcohol en ik heb er niks op tegen als anderen dat wel doen, maar ik heb er een hekel aan als mensen teveel drinken. Vaak hebben ze dan wel lol (niet allemaal), maar zijn soms echt vervelend voor een ander en de kater komt later. Drugs gebruik ik ook niet..... ik schrik er niet van als iemand een joint rookt, maar raad het zeker niet aan en regelmatig gebruik al helemaal niet. Andere drugs ben ik echt tegen, maar daar kan ik mensen niet in tegenhouden
Je klem zuipen is volgens mij  niet genieten..... het nippen aan een glas heerlijke wijn, dat kan genieten zijn. Natuurlijk geniet niet iedereen van hetzelfde, maar bedenk dat gezondheid belangrijk is om te kunnen  genieten. 
Ik leef dus niet alsof het mijn laatste dag is.....ik geniet en leef alsof er nog heel veel dagen komen die ik graag in een zo goed mogelijke gezondheid wil meemaken.

3 opmerkingen:

  1. Yvonne Willen
    Je omschrijft het goed, leef alsof je er nog heel veel dagen komen waar je van kunt en wilt genieten. Je laatste dag...dat zal anders zijn, als je het al zou weten. Wel heb ik geleerd na mijn heftig fietsongeluk van drie jaar geleden, met alle gevolgen van dien, dat ik nog meer wil proberen mijn/onze wensen te laten uitkomen en te doen voordat het te laat is..

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Willen maar dat is altijd goed! Gewoon alles eruit halen wat erin zit. Maar geen dingen die niet goed zijn voor een mens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alsof het je laatste dag is...
    Het is een boude uitspraak en zou het niet durven.
    Wel met het oog op de toekomst maar ik ben er niet constant mee bezig, dan leef je te krampachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar ben ik het helemaal mee eens, het moet niet krampachtig worden!

    BeantwoordenVerwijderen