Zoeken in deze blog

zaterdag 24 juli 2021

Lief dagboek. Mijn vakantie in Arnhem 2021 deel 1

Zaterdag 10 juli
Eindelijk ging ik weer eens naar Arnhem, in de kerstvakantie van 2019 was ik er voor het laatst. 
Met de bus naar Amsterdam-Noord en dan in de metro naar het CS (nou een verbetering hoor die noord/zuidlijn, een keer meer overstappen is met bagage gewoon niet leuk.... en dan kan de metro supersnel zijn, maar je moet er naartoe lopen, inchecken en later weer uitchecken..... deze keer reed er net een metro weg, dat betekent de maximale wachttijd...... niet heel lang en je mag er al in, maar ik denk niet dat het veel tijdwinst is..... wel voor de mensen die tot Zuid meerijden)
Ik stapte in een lege metro..... die stroomde al snel vol..... ook met 'mondkapjesweigeraars'.....ik weet wel dat er mensen zijn met een goede reden om het niet te dragen, maar het waren er hier wel veel, dat was niet in de bus, trein en de bus in Arnhem, dus het leken mij weigeraars! 
Er kwamen mensen naar mij toe en een vrouw vroeg "gaat deze naar het Centraal?" "Ja, dat klopt" was mijn antwoord."O, want de vorige keer moesten we in die andere" "Die gaat ook naar het Centraal, maar deze gaat eerder" "Ja ziet u, wij gaan niet zo vaak met de tram"....... ik heb maar niet gezegd dat ze in de metro zaten.
De reis verliep vlot, de trein zat niet overvol..... ik nam in Arnhem de trolleybus naar Geurtje en toen nog een heel klein stukje lopen. Gezellig..... lang niet geweest! De poezen Bella en Amy lagen weer lekker lui te zijn.
Ik kreeg boeken en gevoerde klompen (crocsstijl) van Geurtje en Edwin kwam met Birkenstock slippers voor mij....jeetje, wat veel!


Edwin trakteerde die avond op een etentje..... heerlijk bij de wok in Duiven. Ik was daar al eerder geweest, prima eten, alles is goed geregeld daar en de mensen zijn daar gewoon leuk!

Ik had een bad hairday en knoeide met satesaus op mijn shirt, maar dat mocht de pret niet drukken.





foto's zijn van Geurtje en Edwin

's Avonds ging ik natuurlijk met Edwin mee naar huis, daar is mijn zomerverblijf! En dan altijd 's avonds samen de honden Dinar en Laila uitlaten en nog lekker kletsen, heel gezellig.
De honden beginnen oud te worden..... niet zo gek, de leeftijd van puppy zijn ze al lang voorbij

Laila was die ochtend naar de trimster geweest, dan lijkt het een heel andere hond.

Dinar hangt het liefst over de rugleuning van de baas zijn stoel

Laila heeft iets nieuws ontdekt..... ze wil paddenstoelen eten. Toen we 's avonds laat de honden uitlieten kwam ze ineens aan met een rijstwafel....... dacht ik. Het was rond, nogal plat (maar wel dik) en wit. Edwin had het door, ze had het al eerder gedaan, het was de hoed van een paddenstoel..... groot, dik, wit en bijna plat. 
Natuurlijk mag zij dat niet.... niet vernielen en niet eten, maar het gras was hoog, daardoor zagen we het pas toen zij er mee aankwam.
We weten niet eens wat voor paddenstoel het is en dus ook niet of het kwaad kan. Na flink turen in het donker zag ik dat ik tegen de onderkant aankeek, dat is dus het enige dat ik zag, de onderkant van de hoed, maar Edwin wist dat hij helemaal wit is. Best lastig om dan later te zoeken.... ik heb er één gevonden die het misschien zou kunnen zijn, maar die komt niet vaak voor...... en ik heb te weinig gezien om het zeker te weten. Er stonden ook nog eens weinig gegevens bij, dus ik weet nog niks.
 Ik ben geen paddenstoelenkenner.... ja, de inktzwam herken ik en de vliegenzwam en het kaalkopje..... misschien vergeet ik nog wat, maar veel verder kom ik niet.... o ja, een doosje champions herken ik ook! 

Laila heeft altijd moeite gehad met op de bank springen, dat moet vanaf een kussentje.... soms lukt het ook gewoon, maar dan is het omdat ze alleen oog heeft voor bijv. eten dat iemand daar nuttigt, dan kan ze het wel want ze is zo gek op eten dat ze verder alles vergeet. Maar nu heeft ze een trappetje..... en ze snapte het eerst niet..... maar een paar dagen later zag ik dat ze het doorkreeg......zo af en toe.


 Bij haar is het niet zo dat ze het dan steeds goed doet, daar is meer tijd voor nodig, maar het ging steeds beter!. 


Edwin had deze keer een leuk dekbed voor mij, ik voelde mij een prinses!













  

3 opmerkingen:

  1. Een fijn begin van deze vakantie, moet heerlijk zijn er weer op uit te trekken en elkaar te ontmoeten. En je dan zo welkom voelen door mens en dier, dat maakt het nog beter. Die zijn natuurlijk net zo blij jou te zien.
    De honden ken ik intussen, de katten nog niet (of ben ik ze vergeten?), ze zien er goed uit.
    Nu nog wachten op deel 2.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben vaker in Edwin zijn huis, dus ik zal de honden vaker op de foto hebben. Bovendien laat poes Bella zich niet altijd zien, dus niet zo gek dat je je geen poezen kan herinneren.
    Er komen nog veel delen, ik heb een compleet dagboek bijgehouden, inclusief weetjes over Arnhem...... en foto's natuurlijk.
    Het was heerlijk om er weer te zijn en weer even bijna normaal te winkelen (ik ontwijk nog wel een beetje de drukte). Even de batterijen opladen..... als er weer een lockdown komt dan heb ik dit in elk geval gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Susanne Bout
    Leuke foto's!

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Dank je

    Yvonne Willen
    Leuk en gezellig zo, top dat je er weer heen kon. Heerlijk dat hje zo verwend wordt door ze, verdien je absoluut!

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Willen Het was echt heerlijk! Ik ben net weer thuisgekomen.....ruim 2 weken. Bepakt en bezakt en drijfnat........ er viel maar één buitje.... grote druppels.... toen ik van de bus naar huis liep 😂.... gelukkig was het niet ver.

    BeantwoordenVerwijderen