Zoeken in deze blog

donderdag 1 juli 2021

Wow

 Daarnet kreeg ik prachtige bloemen...... diep-blauwpaarse hortensia met witte pioenen en wat lila bloemetjes..... alsof ze mijn smaak wist! We kennen elkaar niet, alleen via Facebook een heel klein beetje. 
Ze had een tijdje geleden een rollator nodig en ik had er één die zij mocht lenen. 
Een buurman (die ik dan weer wel ken).haalde hem bij mij voor haar op en zij liet na verloop van tijd weten dat zij hem graag nog wat langer wilde houden......  prima, ik had hem niet nodig....... tijdens de lockdowns viel alles af waarvoor ik hem nodig zou kunnen hebben: EHBO tijdens de visdagen...(patiënt kan zitten en ik hoef mijn tas niet te dragen) en soms voor de muziek als ik niet met auto of fiets wil/kan.... (sax, lessenaar en muziekboeken, alles kan mee).  

Ik zou mij melden als ik hem nodig zou hebben. 

Vandaag vroeg zij wanneer ik thuis was en even later stond zij voor de deur met rollator en deze mooie bloemen, zo lief!!!! Natuurlijk was het niet nodig, dat zal zij zelf ook wel weten, maar ik snap wel dat zij iets wilde doen, ik doe dat zelf ook in dergelijke gevallen. 

Ik was al blij dat ik haar had kunnen helpen op zo'n eenvoudige manier,  het kostte mij totaal geen  moeite of geld! 
En nu hebben we elkaar dan in het echt ontmoet, het voelde alsof ik haar al jaren kende, dat heb je soms met mensen.....leuk! 

 Ik ben er echt heel erg blij mee!!!!




Ik heb ze even zo in het water gezet en ga ze nog netjes in een vaas zetten. De pioenen ruiken heerlijk, dus ik zet ze op een plek dichtbij waar ik het meest zit. Dat is volop genieten!

Ik hou van alle bloemen, alle kleuren, maar van het één toch wat meer dan van het ander
Uiteraard ben ik gek op geel, maar dieppaars vind ik ook prachtig, zeker zoals hier met die witte pioenen en een beetje lila (dat valt op de foto niet op). 
Ik hou het minst van heel bonte boeketten...... als elke tak iets anders is.... felgeel, felrood, blauw, oranje... etc, alles door elkaar, vooral als het een klein boeket is, want zoveel kleuren vind ik dan toch beter bij een groot boeket passen. Natuurlijk ben ik daar ook blij mee, maar dat zou ik zelf niet kiezen..... ik ga eerder voor minder kleuren en dan kleuren die goed bij elkaar passen. 

Bloemen waar ik gek op ben: Gele theerozen (maar alle rozen zijn mooi, vooral als ze ver openstaan!), pioenen wit en donkerroze/rood, fresia's wit, blauwpaars en lila..,  hortensia's en dan vooral blauwpaars en wit, seringen wit en paars, tulpen wit, paars en geel en alle tulpen die meerkleurig zijn, margrieten en natuurlijk zonnebloemen. Dit zijn wat bloemen waar ik echt gek op ben, maar dat wil niet zeggen dat ik andere bloemen niet mooi vind! 






2 opmerkingen:

  1. Geweldig! Dit is een superbedankje.
    Zoiets maakt inderdaad echt blij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ze ruiken ook zo lekker! Ik vond het al fijn dat ik haar kon helpen, dit was echt niet nodig, maar wel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen