Zoeken in deze blog

woensdag 30 juni 2021

Het was weer kappersdag

 Dinsdag was ik weer lekker naar de kapster in Purmerend. Heel toevallig werd haar nieuwe salon die dag in gebruik genomen en daarom nam ik even een klein bloemetje mee. 



De salon was prachtig! 
Mijn haar zit weer lekker, hetzelfde model als de vorige keer, het bevalt goed! Het is een model dat lang goed blijft zitten. 
Daarna even op visite bij de ouders van mijn kapster....... ook weer gezellig en even wat boodschappen gedaan, alles in één keer! 
Maar wat was het druk in het verkeer.... niet normaal! Het leek wel of heel Nederland had besloten naar Purmerend te gaan op het moment dat ik daar reed! 
Nog net de laatste die op de uitvoegstrook paste, nog net de laatste die door groen kon rijden zonder een zijweg volledig af te sluiten (nou ja, ik stond niet helemaal goed), ik kon de rotonde niet af omdat het daar vaststond en ergens anders weer net wel, als laatste in de rij, de brug ging openm de spoorbomen gingen dicht..... dat soort dingen allemaal. Eindelijk in een straat waar het normaal leek, reed er een bestelbus voor mij die ineens stil bleef staan.... hij wilde achteruit..... ik moest ook achteruit.... ik snapte het niet, maar deed het maar, er zat toch niks achter mij...... bleek dat hij wilde draaien.... eerst een meter of 10 achteruit, dan achteruit een straat aan de overkant in en dan gewoon vooruit de andere kant op. Het was dat ik een goede bui had, maar ik vond dit niet normaal, er waren zat mogelijkheden om even verderop te draaien of om een paar meter om te rijden en zelfs op die waar hij stond plek had hij kunnen draaien, misschien niet in 1 keer, maar dat was sneller gegaan. Nou was die bus al niet geheel ongeschonden, dus het zou zomaar kunnen dat deze chauffeur vaker rare capriolen uithaalde. Misschien had ik er beter voorbij kunnen gaan, maar ik het niet goed zicht doordat die bus vrij breed was en ik weet dat er vlakbij een bocht is waar ik helemaal geen zicht op kan hebben, dus ik blijf liever op mijn eigen helft. 
Maar goed, alles lukte, mijn haar zat goed, het was gezellig...... niks te mopperen dus! 




2 opmerkingen:

  1. Run op Purmerend? Vroeger was dinsdag de marktdag, als ik me goed herinner maar dat zal nu niet meer meespelen. Iets te doen voor de veteranen? Of met mijn mans verjaardag? 😀😀
    Maar je kwam er en bent fraai bijgeknipt. Of afgeknipt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is nog steeds marktdag, maar geen veemarkt meer. Die bestaat volgens mij nog wel, maar dat is in een hal buiten het centrum en ik dacht ook niet meer altijd op dinsdag.
    De warenmarkt is er wel, maar ik reed daar pas om half 3, dan is die markt al lang afgelopen.
    Je mans verjaardag? Een neef van mij was ook jarig.
    Het was allemaal een beetje chaotisch in het verkeer.

    De kapster heeft haar best weer gedaan..... prima kapster!

    BeantwoordenVerwijderen