Zoeken in deze blog

zaterdag 12 juni 2021

Leuk!

 


Mijn vrijdag begon goed..... het was minder warm, de zon kwam nauwelijks door de wolken heen en het was een heerlijke temperatuur. Ik zou wat ophalen en besloot niet de kortste weg te nemen, maar een stukje om te fietsen. Het was heerlijk op de fiets!!!Ik fietste de straat in waar ik moest zijn, maar zag dat ik nog te vroeg was en bleef verderop even wachten...... er kwam een auto aan en er klonk een groet vanuit de auto..... ah, haar moest ik hebben..... perfect, dan hoefde ik alleen maar te volgen en niet te zoeken. Niet dat het moeilijk te vinden zou zijn, maar dit was handiger. 

Altijd leuk als er via facebook dingen weggegeven worden....... ik moet mij wel eens inhouden om niet overal op te reageren..... eigenlijk is mijn huis vol en bovendien wil ik niet alles voor een ander z'n neus wegkapen. Dit wilde ik erg graag...... 4 oude foto's van Monnickendam in lijstjes..... 1 foto is van de haven, zo ongeveer het uitzicht vanuit mijn geboortehuis.... maar dan van voor mijn tijd.  

Één van een ijsschuit.... leuk, mijn vader had ijsschuiten. Dan nog eentje van  op het ijs..... ook een bekend beeld voor mij en tenslotte één van de zaagmolen..... die helaas in 1961 is verbrand. 
Ik heb die molen nog wel gekend, maar niet goed.... hij stond niet op een plek waar ik vaak langs kwam.... alleen als ik naar Purmerend of Volendam of zo ging..... en ik was 6 toen hij afbrandde, dus ik ging toen nog niet alleen op stap. Hij zit dus niet zo heel erg in mijn geheugen.



Ik herinner mij wel de brand...... wij woonden vlakbij de brandweer, als de sirene ging ging mijn vader altijd even vragen waar de brand was.... al was het midden in de nacht.
De zaagmolen ..... dat was schrikken...... wij konden vanuit huis de rode gloed van de brand zien. Mijn vader ging erheen met mijn broers, ik was te klein vonden ze. Toch had ik dat wel graag willen zien..... niet dat ik brand zo mooi vind, maar als herinnering..... ik dank dat ik die beelden dan wel in mijn geheugen had en daardoor automatisch ook beter van hoe het daarvoor was. Ik heb er zat foto's van gezien, dus ik weet het allemaal wel, maar dat is toch anders. 

 De plek ken ik wel heel goed, het is heel lang een houtzagerij gebleven en we hebben daar jaren gerepeteerd met de Gouwzeekapel..... tussen de zagen. Ik was toen nog een koukleum, net als de man die naast mij zat.... wij zaten ver bij de kachel vandaan.... mijn mijn broer zat ernaast en had het warm, dus hij temperde de kachel terwijl wij mopperden dat we het koud hadden. Ik ben in januari 1973 bij de kapel gekomen en toen werd daar nog gerepeteerd. 
Er lagen planken op de grond...... als iemand in mijn buurt hard met zijn voet de maat tikte op de grond dan maakte mijn lessenaar steeds een sprongetje. We hebben daar heel veel lol gehad.... het was misschien niet heel comfortabel, maar dat maakte het juist ook weer leuk. 

Ik zag het bericht binnenkomen..... dacht er nog even over na, ik wilde ze wel graag, maar wilde een ander ook de kans geven.... er stond dat ik een pb moest sturen, dus niet eronder reageren.... ik besloot toch maar een pb-tje te verzenden. Ik weet dan natuurlijk niet of iemand  mij al voor geweest is...maar dat bleek niet het geval en ik kreeg snel bericht wanneer ik het kon halen. Leuk!!!!

Ik ging mee naar binnen en kreeg de foto's...... groter dan ik verwacht had, mooier! 
Ik ben er heel blij mee, ik vind daar wel een mooi plaatsje voor. 

Ook leuk om weer eens iemand te spreken die ik lang niet gezien heb. In mijn heel jonge jaren woonden we niet ver bij elkaar vandaan en ik herinner mij dat ik daar wel eens gespeeld heb..... niet vaak denk ik, maar in elk geval 1 keer. 

De zon bleef die dag wat minder fel, goed te voelen, dat wel, maar niet de hitte van de afgelopen dagen. Ik vond het heerlijk. Gelukkig koelt het 's nachts steeds voldoende af om weer bij te komen, maar overdag ietsje minder vind ik wel lekker.
Vandaag (zaterdag) weer zo'n dag is de voorspelling, maar er komen volgende week weer een paar snikhete dagen, warmer dan die van deze week...... dus vandaag maar even genieten. 

2 opmerkingen:

  1. Een prima dag voor jou en voor een betere temperatuur, beetje bewolkt en door de wind. Toen ik om half acht naar de supermarkt liep was het zelfs kil aan de blote armen. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, vanmorgen was het ook een beetje kil toen ik op de fiets zat.... maar niet te! En toen ik terugkwam was het alweer een stuk warmer. MAar de frisse wind bleef.... heerlijk.... ik voel niet ook de frisse lucht mijn kamer instromen!

    BeantwoordenVerwijderen