Zoeken in deze blog

woensdag 16 juni 2021

Van de hak op de tak

 


Die oranje versiering vind ik wel leuk.... maar ik doe deze keer niet mee. Edwin deed het vroeger vooral en ik vond het prima, maar ik had er nu geen zin in. Iedereen leek ook wel erg laat te zijn. 
Maar als anderen het doen geniet ik gewoon daar van mee, lekker vrolijk. 
Er zijn straten waar ze het heel erg versieren en waar ze dan geld voor komen ophalen.... daar heb ik meer moeite mee. Het hangt er wel vanaf hoeveel het moest kosten, maar het moet niet te gek worden en ik wil ook niet dat mij dat verplicht wordt. 
Als ik zelf versier vouw ik de vlaggetjes altijd netjes weer op als ze nog heel zijn..... maar ik krijg de indruk dat dat nogal gierig gevonden wordt.... jammer dan, maar ik ben gewend versiering vaker te gebruiken! Als ik dan zou moeten betalen voor versiering die gewoon weggeknikkerd wordt na afloop dan bedankt ik voor de eer..... sla mijn huis maar over! 
Maar goed, dat doen ze hier gelukkig niet. Ik zag wel vlaggetjes vrij laag over het pad hangen....... maar ik kan er gewoon rechtop onderdoor zonder ze aan te raken......... tsja, als je klein bent staat je je hoofd niet zo vaak 😂. En misschien.... als ze erg goed voetballen hang ik ook nog wel wat op. 

Ik heb heerlijk naar het voetbal gekeken zondag....... eerst ging het lekker, maar er kwam maar geen doelpunt.... toen werd het 2-0....... en ineens was het 2-2. Dat was niet leuk.....  maar gelukkig, 'we' wonnen toch net met 3-2 van Oekraïne

Ik krijg altijd mailtjes wanneer welk afval opgehaald wordt. De plasticbak 1x per 4 weken, restafval 1x per 4 weken, de groene bak om de week in de winter maanden, maar in de zomer elke week, maar dan in de weken van de groene of grijze mag de groene een dag later. Grofvuil moet eerst aangemeld worden (of zelf wegbrengen naar Purmerend) maar wordt 1x per 4 weken opgehaald op weer een andere dag en het oud papier wordt in mijn wijk om de week door een vereniging opgehaald. En natuurlijk kan het met feestdagen anders zijn.
Dan kan je het spoor wel eens bijster raken.  Juist die containers die maar eens in de 4 weken opgehaald worden wil je niet vergeten!
Vroeger kregen we huis aan huis een  afvalkalender, nu kunnen we die op internet vinden, maar aanmelden om een appje of een mail te krijgen kan ook..... best handig, maar sinds een paar weken doet de groencontainer niet meer mee bij mij..... daar krijg ik geen bericht meer van. De rest wel..... dus er zijn groter rampen, maar ik vind het wat wonderlijk. De groene weet ik gewoonlijk wel, omdat die vaker opgehaald wordt. 

Mijn fiets is weggebracht..... ik kan hem donderdag weer ophalen. Het zou mij niks verbazen als de band niet meer te redden is...... hij was niet eens meer voor heel even op te pompen. Verder kijkt hij hem ook even na..... altijd prettig als hij weer helemaal goedgekeurd is. 



Het hitteplan is voor het grootste deel van Nederland weer van stal gehaald...... mijn eigen hitteplan heb ik al eerder ingevoerd! Ramen en deuren alleen open aan de kant waar het buiten koeler is dan binnen (of ongeveer gelijk, dan komt er toch verse lucht binnen zonder dat het warmer wordt) 
Parasols op tijd neerzetten........ en vooral rustig aan.
Niet in het zonnetje actief zijn als het niet noodzakelijk is.
Regelmatig drinken, ook als ik geen dorst heb! 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten