Zoeken in deze blog

zaterdag 19 juni 2021

Misbaksel

Ik heb kromme vingers, altijd al gehad. Ik was een jaar of 7 toen ik het zelf pas doorhad.


 
We waren op het schoolplein en er werd een zakje zwart/wit verdeeld, we hielden allemaal onze hand op.... ineens viel mij de rechte vingers van het meisje naast mij op..... van verbazing zei ik: "Wat heb jij een rare vingers!" "Ach kind, je hebt zelf rare vingers!"  Snel lieten meer kinderen hun hand zien en jawel, ik was de enige met kromme vingers en dus die van mij waren raar en niet die van een ander. Mijn eigen handen kende ik natuurlijk het beste en ik vond dat heel normaal, ik wist niet beter. Alle vingers doen mee, maar ze hebben het niet allemaal even erg. Mijn rechter ringvinger is het ergst, de vingers aan mijn linkerhand hebben het maar een beetje. 
Heksenhanden...... nu nog een bezem om op rond te vliegen! 


Het is een beetje hinderlijk, als ik mijn vingers strek en dan vooral als ik daarbij ook een beetje kracht zet/ aanspan dan gaan ze wel eens op slot staan..... met saxofoon spelen is dat lastig! Enkele kleppen, die wat ver weg staan en die ik met mijn pink moet bedienen zorgen er wel eens voor dat ze op slot staan, vooral als ik die klep wat vaak achter elkaar moet gebruiken. Dan moet ik eerst mijn vingers ontspannen voordat ik ze weer gewoon kan gebruiken..... in dat geval mis ik wel eens een noot. Dat is niet altijd erg, als er meer mensen zijn die die noot spelen zal (bijna) niemand het horen. Bij een solo kan het lastiger zijn, dan zal het meestal opvallen. Ach.... ik heb ook tenen die een stukje aan elkaar gegroeid zijn: zwemvliezen! Dat erfde ik -net als mijn beide broers- van mijn moeder. Daar heb ik totaal geen last van..... misschien zwem ik er sneller door. Ik kan alleen geen teensokken aan, maar of dat nou een probleem is..... 


Ik ben dus een beetje verkeerd in elkaar gezet, maar de garantie is er al af! 

 

3 opmerkingen:

  1. Geen garantie meer.... proest.😄😄
    Als dat bestond hadden we veel te eisen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan was de fabrikant snel failliet hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Via Facebook:
    Pat Ricia
    Je bent gewoon uniek. Niks mis mee toch?

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Gewoon is veel te saai!

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis precies!

    Yvonne Willen
    een uniek mens dus!! Geweldg toch.

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Willen Daarom..... even anders dan anders!

    Susanne Bout
    Zwemvliezen bij de tenen heet officieel Syndactylie, en is inderdaad erfelijk. Het zou mij niks verbazen als je vingers een hele milde vorm hebben en er daarom anders uitzien. Maar ik ben geen kenner.
    Ach, zolang je er in het dagelijks leven 99 van de 100 keer geen last van hebt, dan zal het los lopen.

    Ans Dekker-Martis
    Die vingers is waarschijnlijk camptodactylie
    Bij mij tenen is het de huid die het veroorzaakt, mij mijn handen staan de kootjes niet recht op elkaar, de onderste staat te ver naar voren waardoor de vingers snel overstrekt zijn.
    Camptodactylie kan dacht ik ook door bijvoorbeeld te weinig huid komen, maar volgens mij zitten alle vingers ruim in het vel. Verder heb ik er ook geen verstand van hoor, ik ben er nooit voor bij een dokter geweest.
    Het op slot staan is lastig, maar er zijn groter problemen, zwemvliezen is handig bij het zwemmen.

    Michel van der Roest
    En zo hebben we allemaal wel wat!
    Ik kan geen diepte zien!
    Een 3D-film met zo'n rood-groen-brilletje is dan ook aan mij niet besteed!
    Ik zie het OF groen OF rood, maar verder....het zal wel!

    BeantwoordenVerwijderen