Zoeken in deze blog

maandag 21 juni 2021

Zomer, kroon en meer.

 Zondagmorgen half 6, binnen is het 24 graden, buiten 16. Snel de achterdeur open........ heerlijk frisse lucht stroomde naar binnen. 
Op de thermostaat was dat verschil niet te zien, het duurt altijd lang voordat het echt afgekoeld is, maar gelukkig zijn de komende dagen ook niet zo warm meer, dus in huis zal de temperatuur ook wel omlaag gaan. 

Deze zondag was het vaderdag...... voor mij een gewone zondag. Ik heb geen opa's, geen vader, geen schoonvader en geen man meer...... dus vaderdag gaat meestal geheel aan mij voorbij. Maar net als moederdag vind ik het wel leuk, zelfgemaakte cadeautjes van jonge kinderen, aardigheidjes van oudere kinderen..... het hoeft allemaal niet zo overdreven, gewoon een leuke dag met wat extra's. 

We hebben hier regen gehad de afgelopen dagen en vrijdag tijdens een donderbui zelfs een flinke bui, maar als ik zie wat er verderop in Noord-Holland gevallen is...... dat was niet normaal meer. 
We hebben hier ook geen valwind of windhoos of wat dan ook gehad, dus ik heb helemaal niks te mopperen.... ik ben zelfs blij dat de hitte weer voorbij is. 

Maandag 21 juni..... vandaag begon de zomer om 5.32 



Vorige week kreeg ik bericht dat ze de verwarmingsketel komen nakijken..... er stond al een datum en mijn eerste gedachte was om te bellen voor een later datum..... ik ben daar nog steeds bezig met dingen uitzoeken en de kast die ik leeg moest halen omdat hij uit elkaar dreigde te vallen (en waar moest ik met die inhoud naartoe?). Maar ja, dat blijft nog wel een tijdje zo...... de brief kwam donderdag dan hoef ik niet meteen vrijdag al te bellen.... dan is het weekend en op maandag kan ik daarvoor ook niet bellen.... dus dinsdag pas...... dat is bedenktijd. Snel aan de slag..... veel zit al in plastic bakken..... die kan ik stapelen..... ik heb best veel gedaan de afgelopen dagen en ik heb nog 2 weken.... dat moet kunnen...... als ik elke dag wat extra doe..... het verder sorteren komt dan later wel..... als ik de Sint- en Kerstspullen e.d. weer tevoorschijn haal ga ik daar wel weer mee verder. Er is al veel gesorteerd, dus het wordt steeds eenvoudiger om het redelijk ruim te krijgen. 

Het was mijn bedoeling deze week weer te beginnen met de muziek.....  maar ik denk dat ik beter even kan wachten...... ik merk dat er beweging zit in een tand..... een kroon! Die kroon is er niet lang geleden al eens uitgevallen en ik kreeg toen te horen dat het nog wel vaker zou gebeuren, maar dit is wat snel. 
Misschien valt het mee, maar ik moet over 2 weken toch voor controle naar de tandarts en ik denk dat ik dat beter even af kan wachten en dan advies vragen. Ik wil niet eerder een afspraak maken, ik heb een erg aardige tandarts, maar ik vind het zo wel genoeg.  Maar ook als ik wel eerder ga....als hij er opnieuw ingezet moet worden ben ik ook voorzichtig en pak ik niet meteen mijn sax..... doet ze er niks aan dan speel ik ook niet om het niet nog erger te maken.


 
Daarna beginnen hier de vakanties ook, dus ik ga er voorlopig maar vanuit dat ik na de vakantie weer begin. Ik weet hoe ik eruit zie zonder die kroon en echt..... dat is een drama zo'n gapend gat! 
Er is een mogelijkheid om die kroon meer stevigheid te geven, maar dan moet ik eerst een flinke prijs winnen..... dus daar hoef ik nu verder niet over na te denken.......oeps..... hij valt er weer uit! 
Maar even een mailtje naar mijn tandarts sturen. 






Het gaat allemaal weer niet volgens de planning dus! 







2 opmerkingen:

  1. Lastig hoor, een vallende kroon. Daar heeft WA geen last van. Hoewel ....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel lastig, vooral omdat het voor zit..... het is echt geen gezicht en ik moet steeds aan mijn opoe denken die nog maar 1 tand had.
    Ik heb WA zijn kroon nog nooit zien stuiteren, maar hij wankelt misschien soms wel.

    BeantwoordenVerwijderen