Zoeken in deze blog

dinsdag 1 juni 2021

Huizen en badkamers

 Waarom zitten in badkamers toch vaak de ramen zo hoog? Ja, ik snap dat dan niemand je kan zien van buitenaf, maar er zijn gordijnen te koop en folie en lamellen en weet ik veel wat nog meer. 
Als ik het raam in mijn badkamer open wil doen moet ik op een stoel staan..... dat spoort niet aan om het steeds open en dicht te doen. 
Ik kijk regelmatig naar huizen en het is vaak zo. Ik heb zelfs ook een flinke badkamer gezien met 2 grote dakramen....ook vrij hoog dus, maar het ene raam boven de wc en het andere boven het bad...... dat is voor ukkepukkies zoals ik niet te doen! 




Wat ik wonderlijk vind is dat ik bij beschrijvingen vaak lees dat het huis naar eigen smaak in te richten is......ja wat dacht je dan? En bij een grote kamer met open keuken staat vermeld welk deel eetkamer is en welk deel zitkamer..... mag ik dat even zelf bepalen, misschien wil ik het wel andersom. Of er staat: 3 slaapkamers en een werkkamer....... ja, dat kunnen ook 4 slaapkamers zijn, of 2 slaapkamers en een rommelkamer en een hobbykamer. Dat de ruimte waar bad en douche zich bevinden badkamer genoemd wordt snap ik, je moet slopen om er wat anders van te maken en dat geldt ook voor de keuken, maar gewoon een kamer..... waarom heet dat een werkkamer? Wanneer mag je dat een werkkamer noemen? Ik denk als er een bureau staat..... maar dat zal je er gewoonlijk niet bij krijgen, ik wil misschien helemaal geen werkkamer..... of een andere kamer als werkkamer. 
Ik zag ook ergens staan: "separaat toilet met bidet"..... ik heb gezocht op de foto, maar geen bidet gevonden...... wel iets dat volgens mij een urinoir is met deksel......... dat lijkt mij toch heel wat anders. 
Buiten de vele taalfouten lees ik veel dingen die niet kloppen bij de huizen die te koop staan. Tekst klopt niet altijd met de foto's, of in de begintekst staat iets anders dan in het overzicht. Ze weten ook vaak te melden dat ik mij heerlijk kan ontspannen in de tuin met een glas wijn..... dat zal niet gebeuren, ik drink geen wijn! In de tuin kan ik mij alleen ontspannen als het niet te warm is.... waar bemoeien ze zich mee? 😂

Door de slimmigheidjes kijk ik over het algemeen wel heen.... als ze al beginnen dat het een leuk huis is voor iemand die handig is of een klusser dan weet ik genoeg..... niks voor mij. Oké, geen enkel huis is wat voor mij...... ik blijf lekker zitten waar ik zit, ik ben hier dik tevreden, maar kijken en dromen mag!
Het valt mij ook vaak op dat dingen altijd als een voordeel gezien worden..... zie ik een garage... hebben ze het verbouwd tot een extra kamer..... en dan lees ik: "De garage hebben ze al voor u verbouwd tot een extra kamer"..... maar ik wil een garage! Als het nog steeds een garage is staat er natuurlijk dat de auto lekker droog en vorstvrij kan staan. 😂 . Natuurlijk snap ik wel dat ze dat doet, maar als je regelmatig naar huizen kijkt gaat dat toch wel erg opvallen. 
Ik heb toch weer een erg mooi huis voor mij gezien..... maar niet in Monnickendam. Niet heel ver weg, maar toch....
Voor Edwin heb ik ook een geweldig huis gezien, maar niet in Arnhem......als ik de perfecte huizen vind staan ze vaak niet op de perfecte plek.... zelfs met mooi uitzicht is het soms net even te ver weg.
Ik denk niet dat Edwin uit Arnhem weg wil, maar het is wel een perfect huis! Oké, hij moet eerst nog even directeur worden om het te kunnen betalen, maar wie weet...... alles is mogelijk! 😂😄 De prijs viel mij eigenlijk nog heel erg mee..... maar wel verschrikkelijk veel geld.





Ik had een stel vlijtige Liesjes gekregen en besloot ze in de grote bloempot te doen die een keer was komen aanwaaien tijdens een flinke storm. Ik had hem al eens teruggezet waar ik dacht dat hij vandaan kwam, maar de volgende dag stond hij weer bij mij (en toen stormde het niet meer). Ik heb hem daar lang laten staan in het zicht, maar niemand kwam hem ophalen......nu is hij van mij! Er moest nog grond in.... een zak van 20 liter gehaald..... hm..... dat was een laagje onderin, de pot was toch groter dan ik dacht......dus maandagochtend meer grond gehaald...... er kon zo'n 50 liter in! Lavendel in het midden, de Liesjes er omheen...... het moet nog even groeien en bloeien, maar dat komt vanzelf! 




Een dag eerder heb ik het bad (plastic zitbad) van z'n plaats gehaald....... het is niet op de afvoer aangesloten, dus ik moet het altijd langzaam leeg laten lopen omdat anders de badkamer blank staat..... dat is geen probleem, maar ik kan niet bij het afvoerputje en daar verzameld zich natuurlijk stof en vuil op..... dat moet toch zo af en toe schoongemaakt worden, dus het bad moet dan van z'n plaats..... het bad staat klem tussen kastjes en muur, dus ik moet eerst andere dingen opzij halen om het bad te verplaatsen..... dat is geen klus die ik wekelijks doe!
Maar het is weer klaar! Ik zag dat het bad zijn beste tijd heeft gehad, maar voorlopig kan hij nog wel even mee. 

Sinds het mooie weer (ik wil niet zeuren, maar eigenlijk is het mij iets te warm) heb ik alweer heel wat onkruid uit de tuin gehaald.... en als ik zeg onkruid dan bedoel ik ook het onkruidigste onkruid dat er is! Kleefkruid, haagwinde en wat brandnetels. Veel paardenbloemen.. die vind ik niet lelijk, maar ze groeien op de onmogelijkste plekken en zijn niet uit te roeien. 
Ook veel robertskruid, maar dat vind ik wel mooi en is eenvoudig te verwijderen, dus dat is niet het belangrijkste..... de haagwinde is het ergst, ik krijg het niet weg maar ik ben al blij als ik het een beetje onder controle heb. Het kleefkruid groeit snel..... het moet weg, maar wortelt niet diep, dus dat is geen groot probleem. Verder is er nog van alles wat, een enkele keer komt er iets moois uit dat mag blijven staan!


2 opmerkingen:

  1. Dat vroeg ik me ook vaak af: duistere wc's, amper ramen in een douchecel/badkamer. De preutsheid zal meegespeeld hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vast wel, maar toch zie ik het bij nieuwe huizen nog steeds.
    Juist op plekken waar het zo goed ik om een raam open te zetten kan ik er niet bij. Mijn wc heeft helemaal geen raam, die zit niet aan een buitenmuur.

    BeantwoordenVerwijderen