Zoeken in deze blog

vrijdag 18 juni 2021

Op de fiets....

 De donderdag begon bewolkt.  Het was om 9 uur al 26 graden aan de schaduwkant.


Het was vies, plakkerig weer!
Om 10 uur waren de wolken weg, maar het was niet zo helder als voorgaande dagen, soms nog wel wolken, dan alleen sluierwolken, het wisselde, maar bleef benauwd en de temperatuur liep weer snel op!

Om 10 uur


Mijn fiets zou klaar zijn... ik kon mij niet herinneren dat hij een tijd genoemd had, dus ik vond dat eind van de ochtend een mooie tijd was.... en daarna boodschappen, dat doe ik het liefst op de fiets. 

Ik wandelde naar de fietsenmaker, nog geen 1 1/2 kilometer, maar met die hitte leek het veel verder. 
Hij wees naar mijn fiets...... hij was nog bezig, maar de band was geplakt.... een klein gaatje..... dat verbaasde mij, hij was in één keer leeg. 
Ik vroeg of hij nog lang bezig was...... ja, dat duurde nog wel even. Dan maar naar huis, anders had ik verderop een bankje aan het water gezocht..... of misschien was er een terras met een plekje voor mij, maar een paar uur ga ik niet wachten. Hij kan het natuurlijk ook niet precies zeggen, mijn fiets moest even helemaal nagekeken worden, ik laat dat vaker doen, dan weet ik zeker dat hij in orde is en de kans op problemen klein. Daar is hij natuurlijk best wel even mee bezig en er komen meer mensen langs die hij te woord moet staan, hun fiets teruggeven etc. 
"Wil je een leenfiets?" "Nou... wel graag, ik vind het geen loopweer".  Zijn vrouw pakte meteen een fiets en deed het zadel omlaag. 
 "Ah, je hebt het door!" "Ja, korte pootjes"  Hahaha, precies wat ik zelf altijd zeg. 
Mooie fiets, wat hogere instap naar mijn idee.... dan maar niet op de gewone manier opstappen, want alle kans dat ik met mijn voet ergens achter blijf haken of zoiets...... bij mijn eigen fiets is het een automatisme, maar bij een andere fiets is dat altijd uitkijken en ik heb nou eenmaal niet meer de soepelheid van 40 jaar geleden 😂 (niet dat ik toen zo ontzettend soepel was, maar toch.....)
Ik had een nogal lange wijde dunne jurk aan.... dat bleek met deze manier van opstappen niet handig te zijn..... steeds kwam mijn jurk tussen trappen en schoen.... gelukkig merkte ik dat wel meteen, dus ik scheurde niet de rok van mijn jurk omdat ik toch doorging met fietsen 😂😂😂
Ach, als alles normaal gaat wordt het ook saai..... dan valt er ook niet veel te vertellen! 



Hij fietste prima, even onwennig in het begin.  Ik moest de bel even uitproberen.... ik had niet meteen door hoe deze werkte. Dit systeem kende ik wel (een soort draaibel)van een mini-bel, maar daar was het naar mijn idee wat duidelijker, deze was even een puzzel voor mij. 

Blij dat ik rij..... rijdend is er toch meer verkoeling en minder inspanning. Toch kwam ik drijfnat thuis..... echt, met dit weer lijk ik te smelten...... niet normaal.
 
's Middags voor de tweede keer op stap, maar op de fiets is dat geen probleem! Deze keer stapte ik wel normaal op..... ik was nu een beetje aan de fiets gewend en had wel door dat die instap wel meeviel.... het was gewoon een ander model.  Als je bij de grond kan kan je gewoon eerst op je zadel gaan zitten, maar dat zit er bij mij niet in.
 



Nu stond mijn fiets klaar...... leenfiets inleveren, betalen en klaar. Mijn dynamo werd slecht, dus hij had er een nieuwe opgezet...... ja, ze zijn nog te koop! Ouderwets? Ja, dat wel, maar met een dynamo heb ik nooit last van lege batterijen. Daar staat tegenover dat het licht uitgaat als ik stilsta en dat is niet altijd handig, maar ik heb altijd 2 kleine batterijlampjes bij mij.... een achter- en een voorlampje.... samen voor een euro, dus voor de kosten hoef ik dat niet te laten....... die kan ik aandoen als ik het nodig vind. Die gebruik ik ook als zaklantaarn.... altijd handig onderweg, je weet nooit waar het goed voor is! 
De prijs viel mij weer mee....... nakijken, band plakken en een nieuwe dynamo erop zetten. 
Natuurlijk, elke cent die ik moet betalen is er één teveel, zo gierig ben ik wel....... maar we krijgen nou eenmaal niks voor niks. 




Natuurlijk 's avond weer lekker voetbal gekeken, het ging weer lekker! Nee, niet alles ging goed, maar het is het resultaat dat telt! Ik vind het normaal dat niet alles lukt, daarvoor hebben we een tegenstander die probeert te verhinderen dat alles lukt! En of het nou een goede of een slechte tegenstander is, ze kunnen soms flink roet in het eten gooien! Vooral een goede actie van de ander op een onverwacht moment kan zomaar voor een achterstand zorgen.  Iedereen wil winnen (oké, bij matchfixing ligt dat anders, maar normaal wil iedereen winnen). 

Daarna nog even iets terugkijken op tv....... ik viel in slaap en werd om 2 uur wakker met een stilstaand beeld. Ik bleek niks meer te kunnen terugkijken..... maar gewoon tv kijken lukte wel. Internet deed het ook niet en meer heb ik niet gecontroleerd. 
Het is raar, maar ik wordt van zoiets altijd zenuwachtig. Ik probeerde te slapen, maar ging steeds kijken of alles het weer deed. Ineens was het rode lampje op mijn experiabox weer groen.... het lampje dat niet brandde deed het ook weer...... het brandde niet als anders..... maar internet deed het weer.... dan zal de rest ook wel weer in orde zijn. Ik was gerustgesteld en BLIJ, maar ondertussen klaar wakker..... dan maar even 'internetten' en wat drinken..... en krabben, blijkbaar is er toch weer een mug naar binnen geslopen...... ellendige beesten! 





En nu ga ik weer proberen te slapen...... TRUSTE!

2 opmerkingen:

  1. Je slaap er wat af. 🤔 Je heb het vast nodig, zou mijn moeder zeggen.
    Hoop maar dat je wakker blijft op de fiets.... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja echt..... en vooral op de verkeerde tijden. 's nachts wakker en overdag mijn ogen niet open kunnen houden. Ik probeer overdag niet te slapen, maar het lukt niet. Nou ja..... het zal wel weer overgaan.

    BeantwoordenVerwijderen