Zoeken in deze blog

zaterdag 26 juni 2021

Als alles gewoon gaat.....

..... wordt het zo saai! Ik zeg het wel vaker.  

Cadeaubonnen had ik nodig...... een onverwachte uitnodiging voor een verjaardag waar nog 3 anderen zijn die eerder dit jaar jarig waren tijdens de lockdown. Daar was ik dus niet geweest. Dan heb ik 4 cadeautjes nodig, veel tijd had ik niet en ik weet voor sommige mensen toch nooit iets te verzinnen, dus cadeaubonnen met een kleinigheidje erbij omdat dat nou eenmaal leuker geeft. 
2 cadeaubonnen van 10 euro voor de volwassenen en 2 van 7,50 voor de kinderen (ik bedacht pas later dat ik eigenlijk 5 euro geef, maar goed het kleinigheidje erbij is ook wel heel klein, dat compenseert). 
Grote cadeaus doe ik nooit aan, ik vind dit leuk. 
Dus ik gisteravond naar de supermarkt voor VVV-bonnen. Daar willen ze ze ook activeren onder de 10 euro, dat doen ze niet overal.  
Bij de kassa was er een probleem..... die 2 van 7,50 waren gelukt, maar die 2 van 10 lukten niet. Ze probeerde het nog eens en nog eens en haalde er iemand bij, ze gaf mij alvast die 2 van 7,50 met de controlebonnetjes. Er kwam een aardige jongen die mij meenam naar de bloemenbalie waar hij het ging proberen...... de eerste lukte..... de tweede niet. Nog eens en nog eens en nog eens....... uiteindelijk pakte hij een nieuwe kaart en die lukte wel. Hij bood nog keurig zijn verontschuldigingen aan dat het zo lang duurde...... ach, daar kon hij ook niks aan doen en de caissière ook niet. 


Daarna ging ik even buurten bij de kapel en gelijk mijn oud papier wegbrengen...... het was de laatste repetitie voor de vakantie en ik heb al lang niet meegespeeld. Eerst vanwege tante corona en nu vanwege die tand. 
Het bleek dus geen repetitie te zijn want er waren er te weinig...... zo is het niet leuk om te spelen. 
Blijkbaar had niet iedereen afgezegd die er niet was, want ik neem aan dat ze anders niet eens gekomen zouden zijn.... maar goed, dat weet ik ook niet, heb ik ook niet naar gevraagd verder, dat was zo maar een gedachte van mij. Het was gezellig om er weer eens te zijn!

Jammer dat ik ze niet heb horen spelen 🎵🎶🎷🎺🎼🎶🎵

Gezellig een uurtje of zo gekletst en naar huis waar ik al snel in slaap viel. 😪😴😴😴😴

Vanmorgen zou ik de cadeautjes inpakken en ik checkte alles even..... die controlebon hoort bij die kaart en die bij die..... die klopt ook en nummer 4......huh? Dat is een ander nummer...... eentje van 7,50 (die dus bij de kassa geactiveerd was) klopte niet. 
Ik besloot hem op de site te checken.... misschien stond er wel geld op, misschien wel 10,00..... je weet het niet...... check...... pinconde openkrassen (zo kan ik hem niet geven vind ik, maar dat hindert niet, als hij bruikbaar is voor 7,50 gebruik ik hem zelf voor mijn boodschappen en koop ik een ander, als er 10 opstaat breng ik hem eerlijk terug).
check, check, dubbelcheck...... wat ik ook probeerde....... ik kreeg steeds te lezen dat het kaartnummer niet klopte met de pincode. Dat betekent naar mijn idee dat hij niet geactiveerd is. 
Hm.........dan denk ik dat het bij de kassa is fout gegaan, ik heb vast de verkeerde meegekregen (best begrijpelijk met 4 cadeaukaarten waarvan er 2 dwarsliggen en steeds opnieuw gescand moeten worden) en die ene die ook bij de bloemenbalie niet lukte zal de goede van 7,50 zijn..... denk ik,  dan maar even douchen en aankleden, zodat ik toonbaar ben en geen nare luchtjes verspreid.... en op naar de winkel!



Ik had de drie goede met de controlebonnen in een plastic zakje en de verkeerde met de bon in een ander zakje..... zo nodig kon ik die andere kaarten dus ook laten zien. 
Weer een aardig meisje (over het algemeen heb ik daar niks te mopperen over het personeel) en zij hoorde mijn verhaal aan..... het moest even doordringen, best wel een vreemd verhaal. Zij controleerde ..... ja, het nummer klopte al niet. 
Er moest iemand bijkomen die eigenlijk pauze had (dat vond ik wel een beetje zielig, ze hebben hun pauses ook nodig)....... het werd goed opgelost, ik kreeg gewoon een nieuwe. Ik maakte nog even duidelijk dat ik het niet gek vond als er een verwisseling was geweest bij de kassa, dat zij haar best deed en die jongen ook, want ik wil niet dat zij de schuld krijgen, ze deden allebei hun best en soms lukt er wel eens iets niet. Ik denk dat de naam van de caissière wel op de bon staat en de jongen..... zijn naam vergeet ik steeds, maar hij valt goed te omschrijven (geen 13 in een dozijn dus), ze wisten meteen wie het was..... en ik zal zijn naam nu niet meer vergeten! Beloofd! 
En dat allemaal zonder mondkapje vandaag! Dat is vreemd....... ben ik niet meer gewend!

Keurig opgelost dus, niks te mopperen! Als er iets mis gaat heb ik tenminste iets te vertellen! 😂

❓😜❕😂❔😵❕😁❓

Alle cadeautjes zijn nu ingepakt, kaart erop met wat voor wie is.
In dit geval was een cadeaubon dus niet even snel en simpel!

Verderop in huis ligt nog een soortgelijk pakketje te wachten, ook met 2 bonnen van 10 euro en 
2 van 7,50, ..... maar met 1 extra van 10 euro.... voor die jarige zit er op elk cadeau een label met een jaartal, 2020 en 2021, want vorig jaar was ik daar ook niet, dit had ik vorige week al klaargemaakt, ik neem aan dat die verjaardag dit jaar wel gevierd wordt en anders zorg ik wel dat het er komt...... het is de tijd van de ingehaalde verjaardagen. Ik heb de meesten nu gehad, maar eentje heb ik al twee keer overgeslagen..... dat komt ook nog goed! 




En dan ga ik zo naar de verjaardag...... ik neem aan dat ze dit (nog) niet lezen en anders weten ze alvast wat ze krijgen 😃. Kan ik ook eerst nog even naar een winkel in Purmerend (als het niet te druk is), ik ben er dan toch! 


 

4 opmerkingen:

  1. Haha, wil je iets leuks doen, gaat het verkeerd. Maar het kwam toch nog voor de bakker.
    Ik wens je lekkere verjaardagshapjes. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het goed komt is het niet erg en zeker als het zonder gezeur gaat. Ik kon er wel om lachen.
    Het kostte wat tijd, maar ach..... dat is geen drama.
    Nou, die hapjes waren lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, wat een gedoe!! Gelukkig goed gekomen, aardige medewerkers!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, prima geregeld! Het duurde even, maar dat is geen probleem.
    Over het algemeen zijn ze bij Deen niet lastig..... maar Deen is overgenomen en deze winkel wordt AH. Een andere Deen hier wordt Deka.

    BeantwoordenVerwijderen